• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræMarkedsføringMiljø og sundhed13. 04. 2020 | Peter Friis

100.000 måltider til Danmarks mest udsatte

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræMarkedsføringMiljø og sundhed13. 04. 2020 By Peter Friis

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. (Arkivfoto).
Danish Crown fylder FødevareBankens biler op med 100.000 måltider til socialt udsatte

På trods af smitterisikoen arbejder frivillige i de danske hjælpeorganisationer ufortrødent videre for at hjælpe de mest udsatte i Danmark. Det arbejde bakker Danish Crown nu op om ved at donere 100.000 måltider til fire sociale organisationer.
I en tid, hvor der mere end nogensinde før er brug for sammenhold, er der endnu mere brug for hjælp til de mest udsatte grupper i det danske samfund. Derfor donerer Danish Crown nu i alt 100.000 måltider til Blå Kors, Kirkens Korshær, Frelsens Hær og KFUM’s Sociale Arbejde, som distribueres med hjælp fra FødevareBanken.
– Vi er meget taknemmelige. Det er en virkelig flot donation, som helt bestemt kan mærkes både på bundlinjen og hos de udsatte, som får direkte gavn af gaven. Det har stor betydning, hver gang private virksomheder er med til at tage et socialt ansvar, som Danish Crown gør her. Når vi skal bruge færre penge på mad, kan vi bruge flere penge på andre indsatser, siger generalsekretær i Blå Kors Christian Bjerre.
– En meget stor del af vores sociale arbejde for de mest udsatte mennesker i Danmark kredser om mad og måltider. Også i denne tid, hvor vi blandt andet kører ud med ugepakker og måltidskasser til udsatte og fattige børnefamilier. Vi har også take away-varmestue i mange byer, hvor vi giver madpakker og omsorg til mennesker, der kæmper med hjemløshed, misbrug, ensomhed og psykisk sygdom. Vi er glade for og stolte af, at Danish Crown støtter vores indsats, siger chef for Kirkens Korshær, Helle Christiansen.

Stort puslespil
Selv om Danmark på mange måder er et lille land, så er det er en kæmpe opgave at håndtere og fordele 100.000 måltider til varmestuer og organisationernes lokale afdelinger over hele landet. Den opgave har Fødevarebanken påtaget sig, da de i forvejen indsamler og distribuerer fødevarer til de fire sociale organisationer.
– For os i FødevareBanken er det en stor glæde, at Danish Crown stiller op med hjælp til socialt udsatte i Danmark. 100.000 måltider er meget, så det vil række langt ude på væresteder, sociale cafeer og nødherberger over hele landet, hvor vores frivillige leverer mad. Vi har kapacitet til at håndtere fødevarer i store mængder og med kort varsel, og derfor hilser vi det velkomment, når fødevareproducenter henvender sig til os med ekstra hjælp i disse uger, siger Karen-Inger Thorsen, direktør i FødevareBanken.
– Alle i Danish Crown er engagerede i at bidrage til at sikre, at den igangværende sundhedskrise ikke udvikler sig til en fødevarekrise. Det gælder lige fra landmanden og slagteriarbejderen til medarbejderne på vores fabrikker og kontorer, og med de fire hjælpeorganisationer og Fødevarebankens indsats, er det muligt for os at gøre noget for nogle af mest udsatte borgere i Danmark. Der er tale om samfundsgrupper, som i forvejen har det svært, og som i Corona-krisen møder yderligere vanskeligheder på livets vej. Dem vil vi gerne hjælpe med 100.000 måltider, siger Mike Sauerberg, der er landedirektør i Danish Crown Foods, som bl.a. står bag Tulip, GØL, Steff Houlberg, MOU og Den Grønne Slagter.

Stærkt sammenhold
Mike Sauerberg er meget imponeret over hjælpeorganisationernes sammenhold og de kræfter, som deres medarbejdere og ikke mindst tusindvis af frivillige ligger i at hjælpe dem, der har mest brug for det. Det bliver op til hjælpeorganisationerne selv at vælge de produkter og færdigretter, de vil bruge i deres arbejde, da det er den bedste vej til at sikre en effektiv hjælp. Det kan eksempelvis være Steff Houlberg-pølser, MOU-supper og færdigretter som boller i karry og gule ærter.
– I Frelsens Hær er vi utroligt taknemmelige for den flotte donation af måltider fra Danish Crown. Det er en svær tid for Danmarks udsatte, og vi har måttet tilpasse vores hjælp til situationen. Med denne donation håber vi at kunne hjælpe både hjemløse samt udsatte familier endnu mere. Den hjemløse kan jo ikke gå hjem, men har stadig brug for mad. Men udsatte familier er også sat i en meget vanskelig situation, og vi ønsker at bruge en del af donationen til akuthjælpspakker med mad til disse familier. Her vil donationen fra Danish Crown gøre en uvurderlig forskel for de udsatte i Danmark, siger Lars Lydholm, der er informations- og forvaltningschef i Frelsens Hær.

Mærkbar forskel
– Måltiderne fra Danish Crown vil gøre en markant og mærkbar forskel for sårbare mennesker der har svært ved at få en hverdag til at hænge sammen med mad og fornødenheder. Ikke alene kan hjemløse, psykisk sårbare, ensomme og andre udsatte mennesker få et solidt og nærende måltid mad. Måltiderne vil også skabe samtale og nærvær – om end det er vanskeligt under coronakrisen. Men selv et smil, en kort ordveksling eller en walk-and-talk i forbindelse med måltidet gør livet lettere i en svær tid, siger Morten Skov Mogensen, generalsekretær i KFUM’s Sociale Arbejde.
Ud over de 100.000 måltider donerer Danish Crowns webshop, DYRBAR.dk, yderligere et måltid til hver af de fire hjælpeorganisationer for hver ordre, der tikker ind i april måned.

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice, Kød, fisk og fjerkræ, Markedsføring, Miljø og sundhed

Seneste nyt fra redaktionen

Ny institutdirektør på DTU Aqua

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ08. 05. 2025

Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.” DTU har udpeget professor og sektionsleder Anna Rindorf til ny direktør for DTU Aqua med tiltrædelse den 1. juli. Hun har både

Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

DrikkevarerMiljø og sundhed08. 05. 2025

Rynkeby Foods A/S udvider sin produktportefølje under Valsølille-brandet ved at lancere Valsølille Vitamin Water – en vitaminvand uden brus og med 20 procent frugt. Med lanceringen af Valsølille Vitamin Water styrker Rynkeby Foods sin position på markedet for funktionelle drikkevarer og

Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Det handler om at styrke landbrug, folkesundhed og fødevareindustri: Økologien er atter på dagsordenen hos fødevaregiganten Dragsbæk, der nu vil sende klart signal til landmænd, politikere og privatforbrugere om de mange fordele ved den danske raps. Efter en periode med stilstand er økologien

Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond,

Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

Brød og kagerDetailhandel og en grosFoodserviceTop08. 05. 2025

Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles

Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Holdet der driver noon, catering- og kantinevirksomheden, og BaneGaarden, mad- og kulturdestinationen i København, går nu efter en trecifret millionomsætning i 2025 svarende til en vækst på 26 pct. fra 2024 Table, moderselskabet stiftet af Carl Johan Paulsen, Ida Marie Banke André og Karlos

Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

FoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Eftersøgningen efter Danmarks bedste kok til mad over bål er skudt i gang. For andet år i træk afholdes DM i Bålmad – en krævende kokkekonkurrence, hvor kun en lille udvalgt skare får lov at stille til start.  Kan du kreere gastronomiske oplevelser i særklasse – også selv om røgen svider i

Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

AktueltFoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Mad og drikke bliver de vigtigste forlystelser, når Tivoli igen byder inden for til Tivoli Food Festival. Ni dage i maj bliver Tivoli fyldt med gastronomiske oplevelser, råvarer fra forskellige egne af landet, langbordsmiddage med stjernekokke, workshops og smagninger. Mere end 40.000 madglade

Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer06. 05. 2025

Et krav om habitatvurdering gør det umuligt for Esrum Kloster & Møllegård at gennemføre årets traditionsrige ølfestival. Esrum Kloster Ølfestival 2025 bliver aflyst. Det står nu klart efter Gribskov Kommune har meddelt, at der skal foretages en habitatvurdering af det naturområde, som Esrum

Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

CertificeringKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Mængden af tun, der blev solgt globalt med Marine Stewardship Council (MSC)'s blå miljømærke, voksede med 24 pct. fra år til år til næsten 300.000 tons i 24-25 år, ifølge nye data offentliggjort af MSC i den seneste udgave af sin Sustainable Tuna Yearbook. Dataene omfatter både salg af tun fra

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    De 7 bedste praksisser: Bliv en mester i lækagesøgning

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Inspirationskatalog: 44 siders tips til din menu

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

  • Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

    06.05.2025

  • Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

    06.05.2025

  • Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

    06.05.2025

  • Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

    06.05.2025

  • Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

    06.05.2025

  • Højer Pølser vinder guld til buffetklassikere

    01.05.2025

  • 16 ISS-kantiner hos Bygningsstyrelsen får Svanemærket

    01.05.2025

  • Det smager af larm: Hvordan påvirker støj smagsløgene?

    01.05.2025

  • Ældste frigivelse fra Stauning Whisky nogensinde

    01.05.2025

  • 50 år med smag – Bryggeriet Apollo fejrer jubilæum og forvandling

    01.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik