• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

EmballageFødevareproduktion29. 11. 2017 | Dann Bjarke Jensen

Isnende kold, men alligevel følsom

EmballageFødevareproduktion29. 11. 2017 By Dann Bjarke Jensen

F4-pickerarmene overtager raviolierne, her sorten mezzaluna, fra indløbsbåndet (i baggrunden) og lægger dem ned i æsker.

Dybfrosne pastavarer i æsker kræver skånsom indpakning. Stigende kvalitets- og sundhedsbevidsthed samt et utal af varianter er andre krav, anlægget hos italienske Surgital skal opfylde.

Den italienske fabrikant for dybfrosne pastavarer Surgital producerer dagligt 300 pastavarianter. Og der kommer til stadighed nye til. Virksomheden besluttede sig også denne gang for Schuberts TLM-teknologi til de nye raviolier. Teknologien sikrer skånsom indpakning af de dybfrosne pastavarer i æsker med en topydelse. Takket være TLM-teknologiens fleksibilitet for nye produkter og formater har ejerne besluttet sig for en investering, som også kan bruges i fremtiden og som hurtig er udbetalt.Færdigretter er meget populære nu-til-dags og sikrer stigende omsætning for fabrikanterne. Samtidigt er det også ved convenience-produkter vigtigt at tage højde for den stigende kvalitets- og sundhedsbevidsthed samt

En pickerarm i aktion: Raviolierne lægges nøjagtigt ned i æskerne.

kundernes stigende krav til færdigretter. Surgital forener begge: Virksomheden har i mere end tre årtier stået for originale italienske pastaretter „surgelata“ (på dansk: dybfrossen). Familievirksomheden med sæde i Lavezzola i regionen Emilia-Romagna har specialiseret sig på produktion af dybfrosne varer med frisk dej samt færdigretter. Fabrikanten leverer de kulinariske lækkerier til forretninger og hotel- og restaurationsbranchen i mere end 50 lande verden over. Surgital har afdelinger i USA og Frankrig samt repræsentanter i Tyskland og England.

Vækst gennem innovation
Ravioli indpakkes hos Surgital siden 2005 med et Schubert-anlæg. Virksomheden vokser kontinuerligt og har derfor brug for endnu en emballeringsmaskine for at kunne udvide sin kapacitet til de nye raviolier.- Vi udvider vores sortiment kontinuerligt med nye produkter, for eksempel i andre farver, former og med andet fyld, forklarer Romana Tamburini og Edoardo Bacchini, direktører hos Surgital.De hidtil gode erfaringer gør det nemt at beslutte sig for endnu en løsning fra Schubert, for anlægget har kørt problemløst i mere end ti år.- Alle varianter, som vi har fundet på de sidste ti år, har vi kunne pakke automatisk ind med Schubert-anlægget. Vi er glade for samarbejdet med Schubert samt for kvaliteten og maskinens fleksibilitet, fortæller Edoardo Bacchini.Det nye anlæg emballerer ni raviolivarianter i forskellige forme, farver og lækre fyld. For emballeringen gælder: Det fyldte pasta er meget følsomt, hvilket kræver en forsigtig håndtering. Og samtidigt skal pastavarianterne sorteres korrekt og fyldes helt i æsker. Derudover er det vigtigt, at der kun fyldes

De følsomme raviolier suges forsigtigt op.

ubeskadigede produkter i æskerne. Derfor er en optisk billedkontrol af produkterne vigtigt her. Dette sikrer Schubert ved hjælp af en ovenlysfarvescanner. Denne erkender produkternes position og tilstand og giver informationerne videre til TLM-F4-pickerarmene.

Dybfrossen i æske
Det nye Schubert-anlæg hos Surgital består af fire delmaskiner: I den første delmaskine kommer de dybfrosne ravioli usorteret og uden at berøre hinanden fra køletunnellen med en temperatur på ca. -20 ºC. De overtages fra indløbsbåndet på Schubert-pickerlinjen. Produkterne sendes til de efterfølgende delmaskiner, som har i alt ni F4-robotter. Anlægget er konstrueret, så det ikke bruger megen plads: Der blev monteret tre F4-robotarme i en delmaskine takket være den nye udformning. F4-robotterne har sugekopper. Dermed optager de raviolierne fra båndet med en skånsom indsugning af luften og lægger dem derefter fra i æskerne. De tomme æsker fyldes i et magasin med tre baner.

Der sorteres og emballeres ni forskellige raviolisorter i tilhørende æsker.dem derefter fra i æskerne. De tomme æsker fyldes i et magasin med tre baner.

Der tages tre æsker ud af magasinet på samme tid med en F3-overførselsrobot og lægges fra i en kædetransportør. Transportøren fører æskerne mod produktionsretningen gennem de enkelte stationer, hvor de fyldes af TLM-F4-robotterne. De fyldte æsker afleveres på et udløbsbånd og forlader Schubert-maskinen mod det efterkoblede forseglingsanlæg. Der sorteres og emballeres ni forskellige raviolisorter i tilhørende æsker. Der håndteres op til 720 raviolier per minut alt efter sorten. Maskinens rustfrie udførelse sikrer en hurtig og grundig rengøring, hvilket er utroligt vigtigt for en hygiejnisk emballering af levnedsmidler.
De to familievirksomheder forenes af innovationskraften samt mod på at gå nye veje. Og begge udvikler fremtidige produkter på hvert sit område. De lækre specialiteter fra Surgital og de fleksible emballeringsløsninger fra Schubert er ingredienserne for fremtidens succes.

 

 

Skrevet i: Emballage, Fødevareproduktion

Seneste nyt fra redaktionen

Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

Foodservice18. 12. 2025

Norrlyst Koncernen tager næste store skridt i sin vækstrejse og opkøber de resterende ejerandele i Cadence Group, hvilket betyder, at koncernen nu ejer 100% af det populære brunch- og bagerikoncept. Cadence Group driver i dag fire restauranter samt en fabrik i Herlev og er kendt for at levere

100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har åbnet en ny ansøgningsrunde til en pulje med 100 millioner kroner. De 100 millioner kroner skal gå til projekter, der kan styrke den grønne omstilling af den danske fødevaresektor. Puljen kan søges frem til 19. februar 2026. Godt grønt nyt til de

Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

AktueltPolitik og eksport18. 12. 2025

Food Nation markerede den 15. december 2025 den officielle åbning af fødevareklyngens Visitor Centre i København i nye fysiske rammer. Det opdaterede og udvidede udstillingsvindue præsenterer det ypperste inden for danske fødevareløsninger, bæredygtig innovation og globalt samarbejde. Ved

Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

AktueltFødevareproduktionLandbrug18. 12. 2025

For dansk landbrug har 2025 været et fremragende år drevet af husdyrproduktion og en god høst. Men begyndende prisfald og strammere politiske krav kan hurtigt skubbe til balancen. Fremtiden kræver heftige investeringer og tilpasninger, hvis dansk landbrug skal fastholde sin stærke

Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

I juni blev Sundskolen i Nykøbing Falster den eneste folkeskole på Lolland-Falster, som kom med i det nationale skolemadsforsøg, hvor 191 skoler over hele landet afprøver skolemad. Skolemadsforsøget blev sat i gang i november og har indtil nu været en stor succes. Formålet med skolemadsforsøget

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Kendt leverandør til bagerier fusionerer med Nemco

  • Ardo NV Denmark Office

    En klassiker med rødder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Et tilbageblik på året der gik

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

    18.12.2025

  • 100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

    18.12.2025

  • Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

    18.12.2025

  • Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

    18.12.2025

  • Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

    18.12.2025

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik