• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDrikkevarerMarkedsføring14. 03. 2019 | Peter Friis

Chefløn fyldte mest på generalforsamlingen i Carlsberg

AktueltDrikkevarerMarkedsføring14. 03. 2019 By Peter Friis

Aflønningen af Carlsbergs CEO var centrum i debatten på generalforsamlingen. (Arkivfoto: Carlsberg).

Er godt 50 millioner i årsløn for meget til Carlsbergs CEO Cees ´t Hart. Svaret er ja, lød det fra mange af talerne på onsdagens generalforsamling i Carlsberg, der blev holdt på Glyptoteket i København.
Som forud annonceret var storinvestoren ATP en af de investorer, der bekendtgjorde, at bestyrelsen bør vurdere koncernens aflønning af topledelsen og ikke mindst bonuspakkerne til adm. direktør Cees ‘t Hart.
– Carlsbergs ledelse har gjort et godt job med at bringe virksomheden fremad, men vi fortsat af den overbevisning, at den samlede lønramme er for høj, og at især den variable del ligger på et for højt niveau, lød det fra vicedirektør i ATP, Claus Wiinblad, da han besteg talerstolen. Han pointerede, at ATP flere gange på tidligere generalforsamlinger havde fremført samme kritik, uden det var taget ad notam i bestyrelsen.
Og også i år forsvarede bestyrelsesformand Flemming Besenbacher Carlsbergs lønpolitik. I sine svar til talrige af talerne forklarede han, at op til to tredjedele af direktionens vederlag kun bliver udbetalt, når det er i overensstemmelse med aktionærernes interesser, og årets rekordhøje løn skal ses som følge af de ekstremt flotte resultater, som er skabt siden Cees ‘t Hart tiltrådte i 2015.
Ikke alle i salen var dog enige om, at resultaterne er så ekstreme, men fremhævede, at driftsresultatet slet ikke er steget med samme fart som lønnen til topledelsen. Til dette forklarede Flemming Besenbacher, at den faste løn kun steg med 2,5 procent, og at den store forskel løn i bonusaflønningen for direktionen.
Det skyldes at den beregnes efter fire kriterier målt over en treårig periode, herunder afkastet, indtjeningen, den organiske vækst og afkastet på den investerede kapital.
Netop denne sammensætning betød, at Cees ‘t Harts i 2018 fik en stigning i sin samlede aflønning til 52,5 mio. kr., og det er denne aflønning, der for alvor har sat sindene i kog. Ikke mindst hos Frank Aaen fra Kritiske Aktionærer, der fra talerstolen bl.a. påpegede, at 2018 kun var 44 timer gammelt, da topchefen havde fået et tilsvarende beløb ind på bankbogen, som gennemsnitsarbejderen i koncernen havde tjent 31. december.
Selvom det i sagens natur er en meget populistisk måde at udregne cheflønnen på, skabte bemærkningen dog moro blandt aktionærerne i salen, selvom det nok var de færreste fremmødte, der deler Frank Aaens politiske og økonomiske visioner.

Lønpakkerne skal vurderes
Det er bestemt ikke første gang at lønne til topledelsen i Carlsberg er under debat på en generalforsamling, men så vidt FødevareFOKUS erfarer, er det første gang, at bestyrelsesformanden til dels giver kritikerne ret og fortæller, at man vil se på sammensætningen af lønpakkerne.
Han tilføjer, at man i den såkaldte aflønningskomité har besluttet, at den variable løn i højere grad vil afspejle væksten i Carlsbergs resultater. Noget der glædede ATP’s Claus Wiinblad.
– Vi er fortsat af den overbevisning, at den samlede lønramme er for høj, og ligeledes at den variable lønramme ligger på et højt niveau. Jeg er derfor glad for, at formanden nu vil overveje nogle af de kriterier der danner baggrund for aflønningen, sagde han fra talerstolen.

Formanden fortsætter for bordenden
Efter de mange debatanlæg, blev bestyrelsens beretning godkendt hvorefter generalforsamlingen godkendte bestyrelsens forslag om fordeling af årets resultat inklusive et udbytte på 18 kr. pr. aktie samt bestyrelsens vederlag for 2019.
Som foreslået af bestyrelsen blev Flemming Besenbacher, Carl Bache, Magdi Batato, Richard Burrows, Søren-Peter Fuchs Olesen og Lars Stemmerik genvalgt som medlemmer af bestyrelsen. Som nye medlemer blev Domitille Doat-Le Bigot, Lilian Fossum Biner, Lars Fruergaard Jørgensen og Majken Schultz valgt ind i bestyrelsen.
På et efterfølgende bestyrelsesmøde valgte bestyrelsen Flemming Besenbacher som formand og Lars Fruergaard Jørgensen som næstformand.

Skrevet i: Aktuelt, Drikkevarer, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

Foodservice18. 12. 2025

Norrlyst Koncernen tager næste store skridt i sin vækstrejse og opkøber de resterende ejerandele i Cadence Group, hvilket betyder, at koncernen nu ejer 100% af det populære brunch- og bagerikoncept. Cadence Group driver i dag fire restauranter samt en fabrik i Herlev og er kendt for at levere

100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har åbnet en ny ansøgningsrunde til en pulje med 100 millioner kroner. De 100 millioner kroner skal gå til projekter, der kan styrke den grønne omstilling af den danske fødevaresektor. Puljen kan søges frem til 19. februar 2026. Godt grønt nyt til de

Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

AktueltPolitik og eksport18. 12. 2025

Food Nation markerede den 15. december 2025 den officielle åbning af fødevareklyngens Visitor Centre i København i nye fysiske rammer. Det opdaterede og udvidede udstillingsvindue præsenterer det ypperste inden for danske fødevareløsninger, bæredygtig innovation og globalt samarbejde. Ved

Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

AktueltFødevareproduktionLandbrug18. 12. 2025

For dansk landbrug har 2025 været et fremragende år drevet af husdyrproduktion og en god høst. Men begyndende prisfald og strammere politiske krav kan hurtigt skubbe til balancen. Fremtiden kræver heftige investeringer og tilpasninger, hvis dansk landbrug skal fastholde sin stærke

Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

I juni blev Sundskolen i Nykøbing Falster den eneste folkeskole på Lolland-Falster, som kom med i det nationale skolemadsforsøg, hvor 191 skoler over hele landet afprøver skolemad. Skolemadsforsøget blev sat i gang i november og har indtil nu været en stor succes. Formålet med skolemadsforsøget

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Kendt leverandør til bagerier fusionerer med Nemco

  • Ardo NV Denmark Office

    En klassiker med rødder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Et tilbageblik på året der gik

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

    18.12.2025

  • 100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

    18.12.2025

  • Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

    18.12.2025

  • Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

    18.12.2025

  • Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

    18.12.2025

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik