• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltKonfektureMesser og konferencer25. 01. 2018 | Peter Friis

Alt det søde findes i Køln

AktueltKonfektureMesser og konferencer25. 01. 2018 By Peter Friis

Med over 300 udstillere er ProSweets Cologne 2018 samlingsstedet for alle slags leverandører til konfekture- og snacksindustrien, og mange af de potentielle kunder kan findes i nabohallerne på ISM, der samler næsten 1.500 udstillere fra 70 lande fra den 28. til 31. januar. Der udstilles alle former for chokolade, konfekture, kiks og snacks.

Både små og store leverandører til konfekture- og snacksindustrien samles på den kommende ProSweets i Køln, der blandt andet sætter fokus på at vælge den rigtige emballage. Blandt andet i den såkaldte “Function meets Design” specialudstilling, hvor førende eksperter giver deres bud på optimal emballering.

Emballagen er afgørende
Indpakningen spiller en afgørende rolle i processen med slik og snacks. Friskhed og kvalitetsaspekter af de følsomme produkter skal i sagens natur integreres i pakkekonceptet. Ikke mindst når forbrugerne efterspørger de sanselige egenskaber som blød eller crunchy, saftig eller smuldret, cremet eller chunky.
Uanset typen forventer forbrugeren altid frisk kvalitet i lang tid efter indkøbet. Udfordringen er, at de forskellige typer af slik og snacks opfører sig meget forskelligt afhængigt af opbevaringsforholdene. Både tekstur og aroma ændres over tid, og det handler om at forlænge tiden, hvor forbrugeren vil acceptere, at produktet fortsat er frisk.
– Det lyder måske simpelt, men ganske små ændringer kan påvirke processen betydeligt, lyder det fra branchens eksperter, der påpeger, at det er nødvendigt med målrettede strategier, der kompenserer for de individuelle rammebetingelser på tværs af proceskæden.
På Fraunhofer Instituttet har man længe arbejdet på intelligente sensorsystemer og metoder til registrering af sensoriske egenskaber. På ProSweet vil man give de besøgende indblik i arbejdet, der handler om at give både forbrugere og producenter lettere metoder til at konstatere graden af friskhed på et givent produkt.
En mulig tilgang kunne være integrationen af indikatorfarvestoffer i emballagen, som eksempelvis ved at skifte farve, når et produkt ikke længere spiseligt.
Grundprincippet i undersøgelserne er sensoriske materialer, som ved ændring af egenskaberne indikerer tilstedeværelsen af stoffer eller smagsmæssige ændringer, der begrænser nydelsesværdien af et givent levnedsmiddel.

Morgenmad til alle
Morgenmadsprodukter er et hastigt voksende område på messen og heriblandt nødder i alle afskygninger. Blandt andet fokuseres på produktionen af müsli, hvor der både skal bearbejdes og håndteres nødder, pistacienødder, chokoladestykker og/eller tørret frugt. Både pga. konsistens og de mange forskellige materialestørrelser er denne produktion svær at styre. Men arrangørerne af ProSweets lover, at producenterne kan blive meget klogere på mulighederne efter årets messe.
Et andet tema er mellemmåltiderne til mennesker på farten. Der findes i dag et utal af chokoladebars fyldt med korn og frugtstykker. Ofte skal bestanddelene opvarmes under blandeprocessen, så flydende chokolade kan strømme ind i mellemrummene mellem de forskellige bestanddele, når chokoladeovertræk endeligt anvendes.
– På messen kan du finde præcis den mixer, der løser din opgave optimalt, lover arrangørerne i en pressemeddelelse.
Den knasende effekt er efterspurgt på mange former for konfekture og snacks. Og ikke mindst på morgenmadsdrys. De mange forskellige typer af sprøde granulater opnår typisk deres karakteristiske egenskaber efter en belægningsproces.
Det kan være coating af majsflager med chokolade, karamel eller frugtmasse. Belægningen beskytter flagerne og bevarer deres sprødhed i slutproduktet.

Mad på farten
Blandede poser med nødder og snacks er populære. Der er en støt stigende afsætning på frugt- og nøddemix pakket i poser og dåser.
Det har sat gang i udviklingen af veje- og doseringssystemer, der kan håndtere de små vægte og sikre de ønskede blandingsforhold. En lang række fabrikater er med på messen i Köln, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.
Fleksibilitet er en væsentlig del af disse løsninger, når eller hvis pakningens størrelse, materialefordeling eller indholdet ændres.
På ProSweets Køln er der specielt fokus på bearbejdnings- og pakkesystemer, som letter disse ændringer og tillige sikrer hurtig og effektiv rengøring og omstilling. Det handler kort fortalt om, at producenterne af snacks og slik skal kunne tilpasse sig markedets krav og ønsker hurtigt og uden de store omkostninger.

Slik og snacks i massevis
Sideløbende med ProSweets afholdes ISM, den internationale messe for slik og snacks, så hele værdikæden i produktionen af slik og snacks er repræsenteret i Køln.
Mere information kan findes på http://www.prosweets-cologne.com og på http://www.ism-cologne.com samt hos messens danske repræsentant via http://www.intermess.dk.

Skrevet i: Aktuelt, Konfekture, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

Foodservice18. 12. 2025

Norrlyst Koncernen tager næste store skridt i sin vækstrejse og opkøber de resterende ejerandele i Cadence Group, hvilket betyder, at koncernen nu ejer 100% af det populære brunch- og bagerikoncept. Cadence Group driver i dag fire restauranter samt en fabrik i Herlev og er kendt for at levere

100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har åbnet en ny ansøgningsrunde til en pulje med 100 millioner kroner. De 100 millioner kroner skal gå til projekter, der kan styrke den grønne omstilling af den danske fødevaresektor. Puljen kan søges frem til 19. februar 2026. Godt grønt nyt til de

Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

AktueltPolitik og eksport18. 12. 2025

Food Nation markerede den 15. december 2025 den officielle åbning af fødevareklyngens Visitor Centre i København i nye fysiske rammer. Det opdaterede og udvidede udstillingsvindue præsenterer det ypperste inden for danske fødevareløsninger, bæredygtig innovation og globalt samarbejde. Ved

Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

AktueltFødevareproduktionLandbrug18. 12. 2025

For dansk landbrug har 2025 været et fremragende år drevet af husdyrproduktion og en god høst. Men begyndende prisfald og strammere politiske krav kan hurtigt skubbe til balancen. Fremtiden kræver heftige investeringer og tilpasninger, hvis dansk landbrug skal fastholde sin stærke

Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

I juni blev Sundskolen i Nykøbing Falster den eneste folkeskole på Lolland-Falster, som kom med i det nationale skolemadsforsøg, hvor 191 skoler over hele landet afprøver skolemad. Skolemadsforsøget blev sat i gang i november og har indtil nu været en stor succes. Formålet med skolemadsforsøget

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Kendt leverandør til bagerier fusionerer med Nemco

  • Ardo NV Denmark Office

    En klassiker med rødder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Et tilbageblik på året der gik

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

    18.12.2025

  • 100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

    18.12.2025

  • Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

    18.12.2025

  • Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

    18.12.2025

  • Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

    18.12.2025

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik