• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Foodservice25. 11. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Workshop sætter fokus på de aktuelle udfordringer i hotel- og restauranterhvervet

Foodservice25. 11. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Den 13. december 2021 afholdes workshoppen ”Back to Better” for virksomhedsejere i hotel-, restaurant- og oplevelsesbranchen i København. Workshoppen sætter fokus på de udfordringer, som branchen står i på bagkanten af coronakrisen. Udover en række aktuelle indlæg fra kompetente fagfolk, byder dagen også på paneldebat, hvor paneldeltagerne udfordres med spørgsmål om, hvordan og hvad, der skal til for at genrejse branchen. Som særligt inviteret til paneldebatten er turismeordfører og folketingsmedlem Birgitte Bergman (C). Workshoppen afholdes på Hotel Villa Copenhagen.

Hotel-, restaurant- og oplevelsesbranchen står med udfordringer af dimensioner
Til trods for at alle coronarestriktioner nu er fjernet og Danmark og erhvervslivet atter kan fungere normalt, så er der langt mellem jubelscenerne hos hoteller og restauranter i København. Mange virksomheder står tilbage med en betydelig gæld og skønt man endelig kan genåbne sin forretning opstår paradokset med mangel på arbejdskraft. Partnerskabet The O choice (TOC), hvis kunder primært er virksomheder i hotel- og restaurantbranchen, har for at gøre deres til at hjælpe kunderne videre, arrangeret workshoppen ”Back to Better”. Hovedformålet er at give deltagerne inspiration, praktiske råd og vejledning, så deres virksomheder bliver bedre rustet til fremtiden. Kim Nielsen, stifter af partnerskabet TOC, fortæller:

– Vi har med alvor fulgt det senest halvandet års udvikling hos vores kunder, og vi kan konstatere, at mange står i en svær situation og kigger ind i en usikker fremtid. Vores primære fokus er at hjælpe og støtte særligt små- og mellemstore virksomheder i branchen på områder, hvor de ikke har kompetencerne i eget hus. Og da muligheden bød sig for at ansøge om støtte fra Københavns Kommunes genopretningspulje, syntes vi, det var en oplagt mulighed at arrangere en dag, hvor vi sætter fokus på de områder, som virksomhederne slås med; bl.a. ledelse, økonomi, fremskaffelse af kapital, medarbejderproblematikken mv. Dagen er sammensat som et godt mix af faglige indlæg, paneldebat og deltagerne får mulighed for at arbejde med egen virksomhed. Vi ser meget frem til workshoppen og retter en stor tak til Københavns Kommune for at yde os den økonomiske støtte og til folketingspolitiker Birgitte Bergman fordi, hun bidrager til en stærk paneldebat.

Folketingspolitiker Birgitte Bergman (C) hilser TOC’s initiativ til workshop varmt velkomment
Som turismeordfører for Det Konservative Folkeparti har Birgitte Bergman gennem hele coronakrisen taget en aktiv og engageret rolle i arbejdet med at støtte det hårdt pressede turismeerhverv. Turismevirksomhederne i København har været ekstremt hårdt ramt under coronakrisen og erhvervet står nu på bagkanten af krisen stadigvæk med mange udfordringer både økonomisk og ressourcemæssigt. Birgitte Bergman (C) bakker op om Københavns Kommunes initiativ til genopretningspuljen, og ser initiativet som en del af målsætningen om at støtte og sikre netop virksomheder i turismeerhvervet. Hun kommenterer:

– Turismeerhvervet er Danmarks fjerdestørste erhverv og skønt det ser ud til, at vi er kommet ud på den anden side af coronakrisen, så er faktum, at turismeerhvervet i København langt fra er på niveau som før krisen. Sammenlignet med de øvrige regioner i Danmark, har København, og byens erhvervsliv, uden tvivl været hårdest ramt af coronakrisen; og i særdeleshed oplevelseserhvervet. Branchen har nu i to år måtte undvære den betydelige omsætning, som de internationale turister skaber i København og det er derfor uhyre vigtigt, at vi fortsætter med at have fokus på netop denne branche og er med til at sikre, at vores hovedstad også fremover har den rette tiltrækningskraft overfor udenlandske turister. Byen skal bevare sit image og sin position som en europæisk hovedstad, der tilbyder spændende gastronomiske oplevelser, hoteller i alle klasser samt masser af events og arrangementer for folk i alle aldre. Med en genopretning af København som en stærk turistdestination, sikrer vi samtidigt et godt fundament til et øget turismeflow til landets øvrige turistdestinationer. Jeg ser meget frem til at være en del af paneldebatten i forbindelse med TOC’s Workshop for hotel- og restauranterhvervet og til en god og konstruktiv debat om erhvervets fremtid.

Skrevet i: Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik