• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Foodservice25. 11. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Workshop sætter fokus på de aktuelle udfordringer i hotel- og restauranterhvervet

Foodservice25. 11. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Den 13. december 2021 afholdes workshoppen ”Back to Better” for virksomhedsejere i hotel-, restaurant- og oplevelsesbranchen i København. Workshoppen sætter fokus på de udfordringer, som branchen står i på bagkanten af coronakrisen. Udover en række aktuelle indlæg fra kompetente fagfolk, byder dagen også på paneldebat, hvor paneldeltagerne udfordres med spørgsmål om, hvordan og hvad, der skal til for at genrejse branchen. Som særligt inviteret til paneldebatten er turismeordfører og folketingsmedlem Birgitte Bergman (C). Workshoppen afholdes på Hotel Villa Copenhagen.

Hotel-, restaurant- og oplevelsesbranchen står med udfordringer af dimensioner
Til trods for at alle coronarestriktioner nu er fjernet og Danmark og erhvervslivet atter kan fungere normalt, så er der langt mellem jubelscenerne hos hoteller og restauranter i København. Mange virksomheder står tilbage med en betydelig gæld og skønt man endelig kan genåbne sin forretning opstår paradokset med mangel på arbejdskraft. Partnerskabet The O choice (TOC), hvis kunder primært er virksomheder i hotel- og restaurantbranchen, har for at gøre deres til at hjælpe kunderne videre, arrangeret workshoppen ”Back to Better”. Hovedformålet er at give deltagerne inspiration, praktiske råd og vejledning, så deres virksomheder bliver bedre rustet til fremtiden. Kim Nielsen, stifter af partnerskabet TOC, fortæller:

– Vi har med alvor fulgt det senest halvandet års udvikling hos vores kunder, og vi kan konstatere, at mange står i en svær situation og kigger ind i en usikker fremtid. Vores primære fokus er at hjælpe og støtte særligt små- og mellemstore virksomheder i branchen på områder, hvor de ikke har kompetencerne i eget hus. Og da muligheden bød sig for at ansøge om støtte fra Københavns Kommunes genopretningspulje, syntes vi, det var en oplagt mulighed at arrangere en dag, hvor vi sætter fokus på de områder, som virksomhederne slås med; bl.a. ledelse, økonomi, fremskaffelse af kapital, medarbejderproblematikken mv. Dagen er sammensat som et godt mix af faglige indlæg, paneldebat og deltagerne får mulighed for at arbejde med egen virksomhed. Vi ser meget frem til workshoppen og retter en stor tak til Københavns Kommune for at yde os den økonomiske støtte og til folketingspolitiker Birgitte Bergman fordi, hun bidrager til en stærk paneldebat.

Folketingspolitiker Birgitte Bergman (C) hilser TOC’s initiativ til workshop varmt velkomment
Som turismeordfører for Det Konservative Folkeparti har Birgitte Bergman gennem hele coronakrisen taget en aktiv og engageret rolle i arbejdet med at støtte det hårdt pressede turismeerhverv. Turismevirksomhederne i København har været ekstremt hårdt ramt under coronakrisen og erhvervet står nu på bagkanten af krisen stadigvæk med mange udfordringer både økonomisk og ressourcemæssigt. Birgitte Bergman (C) bakker op om Københavns Kommunes initiativ til genopretningspuljen, og ser initiativet som en del af målsætningen om at støtte og sikre netop virksomheder i turismeerhvervet. Hun kommenterer:

– Turismeerhvervet er Danmarks fjerdestørste erhverv og skønt det ser ud til, at vi er kommet ud på den anden side af coronakrisen, så er faktum, at turismeerhvervet i København langt fra er på niveau som før krisen. Sammenlignet med de øvrige regioner i Danmark, har København, og byens erhvervsliv, uden tvivl været hårdest ramt af coronakrisen; og i særdeleshed oplevelseserhvervet. Branchen har nu i to år måtte undvære den betydelige omsætning, som de internationale turister skaber i København og det er derfor uhyre vigtigt, at vi fortsætter med at have fokus på netop denne branche og er med til at sikre, at vores hovedstad også fremover har den rette tiltrækningskraft overfor udenlandske turister. Byen skal bevare sit image og sin position som en europæisk hovedstad, der tilbyder spændende gastronomiske oplevelser, hoteller i alle klasser samt masser af events og arrangementer for folk i alle aldre. Med en genopretning af København som en stærk turistdestination, sikrer vi samtidigt et godt fundament til et øget turismeflow til landets øvrige turistdestinationer. Jeg ser meget frem til at være en del af paneldebatten i forbindelse med TOC’s Workshop for hotel- og restauranterhvervet og til en god og konstruktiv debat om erhvervets fremtid.

Skrevet i: Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

AktueltMesser og konferencer11. 09. 2025

Onsdag den 10. september var fødevareleverandøren Dagrofa Foodservice værter for inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’ i TAP1 i København. Der var i år rekordstor opbakning til arrangementet med over 160 udstillere og 1.700 deltagere. En stor del af den danske fødevarebranche

Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

Messer og konferencer11. 09. 2025

Med omkring 4.300 udstillere og 135 fællesstande åbner Anuga Fine Food 2025 i Köln i sin hidtil største udgave. Fagmessen under Anuga-paraplyen viser, hvordan delikatesser, gourmetprodukter og basisfødevarer vinder global betydning. Fra Altunkaya Ins. Nak. Gida Tic. A.S. over Calvo

Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

Detailhandel og en gros11. 09. 2025

Dagrofa har stigende salg af kædernes egne mærker. Nu kan kunderne møde mere end 40 nye produkter i premium-mærket OMHU. Ost, pølser, laks, ris, pasta og pastasovs. Dagrofas premiumbrand OMHU har lige fået tilført mere end 40 nye varer, som er rettet mod forbrugere, der også kigger efter luksus

Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

AktueltMejeriMesser og konferencer11. 09. 2025

Lørdag den 20. september serverer ’Cheese Copenhagen’ et stort - og gratis - ostebord i TorvehallerneKBH: 86 danske oste fra store og små mejerier.  Er man interesseret i ost, bør man lægge vejen forbi det københavnske madmekka TorvehallerneKBH lørdag den 20. september. Fra kl. 11 til 16

Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

DrikkevarerMesser og konferencerTop11. 09. 2025

Festivalen Kaffe & Sensorik, der vender tilbage til Aarhus i oktober, samarbejder med den socialøkonomiske virksomhed Social Craft om at skabe nye arbejdspladser til dém, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Når festivalen Kaffe & Sensorik indtager Aarhus Congress Center den

Ny digital løsning skal fjerne administrativt bøvl i danske professionelle køkkener

Detailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed09. 09. 2025

Fødevaregrosissten Dagrofa Foodservice og techvirksomheden FoodOp har forenet kræfterne i et nyt partnerskab, der skal gøre det nemmere drive et professionelt køkken. En digital assistent skal sikre, at der kommer mere fokus på madglæde og på kampen mod madspild i en travl hverdag. Dagrofa

Bager fra Ørum skal kæmpe for Danmark ved EuroSkills 2025 i Herning

AktueltBrød og kagerForskning og uddannelse09. 09. 2025

Line Munk Erikslev, der er bager hos KonditorBager i Ørum, deltager ved EuroSkills 2025 i Herning. Med masser af træning og lokal opbakning sætter hun barren højt og sigter efter øverste trin på podiet.  Den efterhånden rutinerede Skills-deltager og bager Line Munk Erikslev, som sidste år vandt

DLG Group kickstarter pilotprojekt, der skal dokumentere effekterne af regenerativ dyrkning

LandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 09. 2025

I de seneste to år har DLG Group arbejdet for at fremme det regenerative landbrug, og nu tager andelsselskabet endnu et skridt, når man samler 10 udvalgte landbrug i et pilotprojekt, der skal opsamle data og beregne effekterne på dyrkningsformen. ”Et er, at vi kan se og mærke med vores egne

To nye profiler i Danish Crowns bestyrelse

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ09. 09. 2025

På et møde i sidste uge har Danish Crowns repræsentantskab godkendt, at Mogens Nørgaard Mogensen og Carsten Rasmussen træder ind i bestyrelsen for Danish Crown AmbA. På indstilling fra Nominerings- og Evalueringsudvalget har Danish Crowns repræsentantskab i sidste uge godkendt to ændringer i

Nyt ambassadørkorps skal styrke Food Festivals fremtid

AktueltMesser og konferencer09. 09. 2025

Danmarks største madfestival ”Food Festival” stifter et nyt ambassadørkorps med målet om at konsolidere og styrke festivalens fremtid. Blandt ambassadørerne er blandt andre Aarhus’ borgmester Anders Winnerskjold, regionsrådsformand Anders Kühnau og næstformand i Salling Fondene Karin

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions fremviser avancerede produkter fra Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions på LabDays

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Sommerklassikere som grillpølser og flødeis er fortsat meget populære

  • DENIOS ApS

    Ses vi på HI-messen?

  • DENIOS ApS

    Her er nøglen til at undgå kontakt med defekte lithium-ion-batterier

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Guide: Hvornår skal du reparere vs. udskifte din vakuumpumpe?

  • DENIOS ApS

    NYHED: Brandsikkert opsamlingskar til opbevaring i sprinklerområder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer nyt globalt websted

  • DENIOS ApS

    Slut med at lede – få overblik over dine materialer 24/7

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mindre vedligeholdelse takket være avanceret vakuumgenerering fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Mere end 500 er allerede tilmeldt – skal du med?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

    11.09.2025

  • Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

    11.09.2025

  • Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

    11.09.2025

  • Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

    11.09.2025

  • Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

    11.09.2025

  • Ny digital løsning skal fjerne administrativt bøvl i danske professionelle køkkener

    09.09.2025

  • Bager fra Ørum skal kæmpe for Danmark ved EuroSkills 2025 i Herning

    09.09.2025

  • DLG Group kickstarter pilotprojekt, der skal dokumentere effekterne af regenerativ dyrkning

    09.09.2025

  • To nye profiler i Danish Crowns bestyrelse

    09.09.2025

  • Nyt ambassadørkorps skal styrke Food Festivals fremtid

    09.09.2025

  • Toms Gruppen giver nyt liv til den ikoniske Guldæske

    04.09.2025

  • Food&Drink på gaden med fokus på brød, mel og bagværk

    04.09.2025

  • 1400 studerende fra amerikanske universiteter skal opleve dansk madkultur og gastronomi

    04.09.2025

  • Danmarkshistoriens største uddannelsesevent starter snart

    04.09.2025

  • Vinderne af Produktprisen og Irma-Prisen 2025 er fundet

    04.09.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik