• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceTop23. 11. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Ung Michelin-favorit sigter efter stjernerne i Carlsberg Byen

FoodserviceTop23. 11. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Håndværkerne har arbejdet i døgndrift den sidste måned, men nu er byggestøvet endelig ved at lægge sig i Carlsberg Byen, hvor bydelens nye toprestaurant Studio torsdag den 1. december står klar til at byde de første gæster velkommen. 

– Vi skal kunne måle os med de bedste, siger Christoffer Sørensen, køkkenchef på Studio. Foto: Studio.

Køkkenet er installeret, vinkælderen er fyldt til randen, og køkkenchef Christoffer Sørensen og hans stab tramper utålmodigt rundt i boksen som væddeløbsheste inden den store galop. Den 31-årige køkkenchef, som Michelin-guiden sidste år gav prisen som årets ’Young Chef’, har stået uden restaurant siden STUDIO ved årsskiftet forlod The Standard i den ikoniske toldkammerbygning ved Københavns Inderhavn. Nu glæder han sig til endelig at kunne folde talentet ud og skabe sin egen gastronomiske fortælling i de nye og permanente rammer på Ottilia Jacobsens Plads i Carlsberg Byen, hvor bl.a. kunstneren Frederik Lassen Hesseldahlhar stået for udsmykningen af lokalerne.  

– Det har ærligt talt været nogle lange måneder uden et køkken og en restaurant, og teamet og jeg har virkelig savnet den energi, vi får af at skabe gode oplevelser for glade gæster. Den sidste tid har vi arbejdet hårdt bag kulisserne for at skabe en menu, som vi mener, tilfører byen noget nyt, og som peger direkte ind i Studio’s gastronomiske DNA, siger 31-årige Christoffer Sørensen, som blandt andet har holdt knivene skarpe med deltagelse i flere kokkekonkurrencer. I september vandt han en overbevisende sejr ved den nye kokkekonkurrence BMW Masters, og Christoffer Sørensen lægger ikke skjul på, at målsætningen er at vinde meget mere dansk og international hæder og bringe det nye STUDIO op i det øverste lag af landets toprestauranter.

– Vi skal kunne måle os med de bedste, og jeg er overbevist om, at vi har holdet til at kunne gøre det. Og så er det ingen hemmelighed, at jeg rigtig godt kunne tænke mig at skaffe michelinstjernen tilbage til Studio, siger Christoffer Sørensen, som på kort tid nåede at imponere landets anmelderkorps, da han i maj 2021 tog over som køkkenchef på STUDIO. Det gav sig udslag i både flotte anmeldelser og to nominerede retter ved Danske Madanmelderes ’Årets Ret’-konkurrence tidligere i år.   

På trods af sin unge alder har Christoffer Sørensen allerede mange års erfaring med gastronomi på højeste niveau. Inden han overtog køkkenet på Studio, tilbragte han ni år i Claus Henriksens køkken på Dragsholm Slot. Tankegangen omkring lokale råvarer, vilde urter og fermenteringer fortsætter Sørensen med at forfine til sit helt eget udtryk på STUDIO, hvor det lokale brydes af inspiration og teknikker fra bl.a. Japan. Åbningsmenuens 13 serveringer er rundet af skånsomt fanget fisk og skaldyr fra danske og nordiske farvande. Forvent flotte fladfisk, knivmuslinger, kammuslinger og danske østers – naturligvis krydret med klassiske luksusråvarer som trøfler og caviar. Samt ikke mindst sæsonens bedste råvarer fra Lammefjords-ikonet Søren Wiuff.

I køkkenet flankeres Christoffer Sørensen af souschef Steven Ackermann (tidl. Dragsholm Slot), mens gulvet dirigeres af den erfarne restaurantchef Jesper Nielsen (tidl. The Paul og Henne Kirkeby Kro), som flankeres af Jacob Lyngse.  

Bag Studio står LOCA Gruppen, som bl.a. også driver restauranterne Almanak i Operaen, Radio, Gaarden i Hvidovre samt Mission Green, som åbner i nye lokaler i løbet af 2023.

Skrevet i: Foodservice, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

Foodservice18. 12. 2025

Norrlyst Koncernen tager næste store skridt i sin vækstrejse og opkøber de resterende ejerandele i Cadence Group, hvilket betyder, at koncernen nu ejer 100% af det populære brunch- og bagerikoncept. Cadence Group driver i dag fire restauranter samt en fabrik i Herlev og er kendt for at levere

100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har åbnet en ny ansøgningsrunde til en pulje med 100 millioner kroner. De 100 millioner kroner skal gå til projekter, der kan styrke den grønne omstilling af den danske fødevaresektor. Puljen kan søges frem til 19. februar 2026. Godt grønt nyt til de

Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

AktueltPolitik og eksport18. 12. 2025

Food Nation markerede den 15. december 2025 den officielle åbning af fødevareklyngens Visitor Centre i København i nye fysiske rammer. Det opdaterede og udvidede udstillingsvindue præsenterer det ypperste inden for danske fødevareløsninger, bæredygtig innovation og globalt samarbejde. Ved

Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

AktueltFødevareproduktionLandbrug18. 12. 2025

For dansk landbrug har 2025 været et fremragende år drevet af husdyrproduktion og en god høst. Men begyndende prisfald og strammere politiske krav kan hurtigt skubbe til balancen. Fremtiden kræver heftige investeringer og tilpasninger, hvis dansk landbrug skal fastholde sin stærke

Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

I juni blev Sundskolen i Nykøbing Falster den eneste folkeskole på Lolland-Falster, som kom med i det nationale skolemadsforsøg, hvor 191 skoler over hele landet afprøver skolemad. Skolemadsforsøget blev sat i gang i november og har indtil nu været en stor succes. Formålet med skolemadsforsøget

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Kendt leverandør til bagerier fusionerer med Nemco

  • Ardo NV Denmark Office

    En klassiker med rødder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Et tilbageblik på året der gik

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

    18.12.2025

  • 100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

    18.12.2025

  • Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

    18.12.2025

  • Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

    18.12.2025

  • Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

    18.12.2025

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik