Vi danskere køber helst dansk kød, og i Tyskland køber de helst tysk kød. På den måde er der ingen forskel på danske og tyske forbrugere. Det er præmissen, som den danske leverandør af økologisk svine- og oksekød, Friland, arbejder ud fra på det tyske marked og derfor ganske snildt har allieret sig med seks tyske kontraktbønder. Virksomheden har valgt at alliere sig med den tyske forhandler af økokød, Jürgen Hansen.
– Det er svært for mig at få supermarkedskæder til at tage dansk kød ind. Det skal altid være seks gange tysk: født, opvokset, fodret, slagtet, opskåret og pakket, siger han.
Kødskandaler har sat konkurrenter fra Holland og Spanien tilbage i tyskernes bevidsthed. Sådan er det ikke med det danske kød. Tanken om at købe tysk appellerer bare mere til forbrugerne, som i sidste ende afgør kampen om kølediskene. Men da 40 pct. af økologisk kød og pølser i Tyskland bliver solgt gennem discountkæderne, nægter Friland at melde sig ud af spillet.
Det skriver Børsen i dag.