Den Danske Ølpris blev på weekendens Ølfestival tildelt brygger og landmand Tore Jørgensen for sit grænseoverskridende arbejde med øl og sit pionerarbejde i den danske ølrevolution.
Tore Jørgensen grundlagde sit bryggeri hjemme på sin gård Toftegård i Herslev ved Roskilde Fjord i 2004 efter at have hentet viden og inspiration i England og Tyskland, hvor han arbejdede på henholdsvis et mikrobryggeri og med humleproduktion. Viden, inspiration, humle og gær er omtrent de eneste råvarer, han henter uden for ejendommens 30 hektar eller nærmeste omegn – og de to sidstnævnte, altså humle og gær, har han med stor succes bevist, at han ikke behøver.
Tore Jørgensen dyrker selv det økologiske maltkorn til sin ølproduktion, og den meget vellykkede terroir-serie Mark brygger han uden humle og gær. Humlen har han erstattet med hø fra gårdens egne jorder, og øllet er spontangæret med hjælp fra de lokale mikroorganismer i luften. Tidslerne i Mark Tidsel er også fra hans egne jorder. De mirabeller, kirsebær og æbler, han bruger til at berige de syrlige Mark-øl med, er alle dyrket lokalt. Ligeså er asparges og hyben til henholdsvis hvedeøllet og red ale i Sæson-serien.
Herslev Bryghus har også fundet tilhængere langt uden for landets grænser. Mark Hø er således lige blevet optaget i den prestigefyldte World Atlas of Beer. Årets Danske Ølpris blev overrakt af Anne Lise Knørr, landsformand for Danske Ølentusiaster, på Ølfestival 2016 i Lokomotivværkstedet, København.
Tore Jørgensen har valgt at donere prisen på 10.000 kr. til hjemløseavisen Hus Forbi.