• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltBrød og kager24. 09. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Tidligere Noma-bager skaber lange køer på Sjællands Odde

AktueltBrød og kager24. 09. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Sjællands Odde er for de fleste synonym med færgeforbindelsen til Aarhus, hvor lange køer snegler sig afsted gennem sommerhuslandskabet ved hver færgeankomst fra Danmarks næststørste by. Mens københavnerne og aarhusianere i flæng drøner forbi på landevejen, der bliver til motortrafikvejen, som ender ud i en motorvej, der kun får flere baner tættere på København, så kan man med et lille sving til venstre fra færgelejet dreje ned ad en kulinarisk nyanlagt vej, som skaber en bilkø af helt andre årsager.

Den tidligere Noma bager Louise Bannon slår et stort brød op i Sjællands Odde.

Sjællands Odde er i det senere år blevet forvandlet fra et klassisk ferielandskab med store sommerhusområder med langt til den nærmeste bager til en gourmetdestination for både sommerhusgæster og tilrejsende gourmander. Tír Bakery er en af disse nye gastronomiske åbenbaringer placeret midt i et sommerhusområde i en 100 år gammel stald, som ejer og bager Louise Bannon er i gang med at renovere. 

Gennem egen opsparing og et erhvervslån via crowdlending-platformen Flex Funding har tidligere chefbager hos Noma, Louise, ingen problemer med at slå større brød op end hun kan bage i sit nyindrettede bageri Tír Bakery på Sjællands Odde. Louise stammer fra Irland, hvor hun efter endt uddannelse som kok tog til Danmark i 2009 og begyndte at arbejde hos verdensberømte Noma. Her blev Louise chefbager, og frøet til en karriere med fokus på brødet blev sået lige der. Gennem Noma skabte hun forbindelsen til projekter over hele verden, lige fra USA til Frankrig over Sjællands Odde, der arbejder med bagværk fra jord til bord. Det gav hende inspirationen til at starte sit eget bageri med fokus på friskkværnet korn fra lokale producenter. 

– Jeg besluttede mig for at starte projektet fra bunden og arbejde direkte med landmændene. […] Det var ikke rigtig planen at blive herude (Sjællands Odde, red.) i det lange løb. Men så kom Corona og københavnerne begyndte at komme herude om vinteren, og efterspørgslen på brød blev pludselig højere og højere. 

Louise startede med at bage og sælge sit brød fra en biodynamisk gård på Sjællands Odde under corona-nedlukningen, men efterhånden som efterspørgslen steg begyndte Louise at lede efter et større sted, for at imødekomme behovet. 

– Jeg vil gerne skabe et sted, hvor jeg kan bage for fællesskabet. Jeg mener, at brød er nødvendigt i vores daglige diæt. Mange mennesker, især i Danmark, spiser brød, og jeg vil gerne bidrage til at møde behovet i dette område.

Louise har valgt at bygge sin forretning op løbende, hun er startet med bageriet, som siden juli 2022 har hævet standarden for brød på Sjællands Odde. Til første del af projektet, som gik ud på at købe en ejendom og indrette bageriet har Louise investeret sine egne penge. Da ejendommen blev købt, begyndte renoveringen af stalden,og dertil søgte Louise om et erhvervslån gennem Flex Funding, som formidler kontakten mellem private investorer og små til mellemstore virksomheder. Erhvervslånet har betydet, at Louise med en række investorer i lånet, har fået adgang til kapital, som har været med til at bygge bageriet.Om valget af crowdlending som finansieringsform fortæller Louise:

– Jeg tror, at det er bedre for mig. Det er personer, som tror på projektet, der investerer i det.

Og Louise har ikke kun fået stor opbakning fra investorerne i erhvervslånet. Hun har siden åbningen af bageriet oplevet en overvældende mængde kunder, der betød en noget uventet post på budgettet: parkeringsforhold.  

Der er altid uventede udgifter i forbindelse med opbygningen og driften af en ny virksomhed, men Louise blev alligevel overrasket over, hvor stor en udgiftdet er at anlægge en parkeringsplads, der kan håndtere den store allekunderne, som skaber lange køer på sommerhusvejen.  

– Det var noget, jeg slet ikke havde tænkt på, og jeg havde tænkt, at de bare kunne holde på græsset. […] Men over tid vil bilerne begynde at synke ned, da det er sand i undergrunden. Og jeg troede ikke at en parkeringsplads ville koste så meget. Jeg var bare fokuseret på at få åbnet min café.

Selvom udgiften var uventet, og der også er flere planer for udvidelse af parkeringspladsen, er Louise glad for den store interesse i hendes bageri. Hendes strategi for Tír Bakery er at udvikle forretningen løbende og i forhold til efterspørgslen, og hun tager udviklingen af Tír Bakery i etaper. Først etape er overstået: at få bygget bageriet og opnå Fødevarestyrelsens tilladelse til at drive bageriet. Næste etape står på at færdiggøre renoveringen af caféen, og ude i fremtiden ønsker Louise at åbne en restaurant med fokus på kornet i alle retter.  

Hos Louise står idéerne nemlig også i kø.

Skrevet i: Aktuelt, Brød og kager

Seneste nyt fra redaktionen

Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

Foodservice30. 10. 2025

World Culinary Awards har offentliggjort årets vinder af ”Denmark’s Best Hotel Restaurant”. Siden 2020 har World Culinary Awards kåret verdens bedste gastronomiske oplevelser, både internationale og nationalt.  I år har de nomineret blandt andet været Radissons Blue Elephant, Nimb Brasserie

En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

DrikkevarerMejeri30. 10. 2025

God kaffe er god medarbejderpleje. Flere virksomheder investerer i kaffemaskiner med friskmalet kaffe og frisk mælk for at tiltrække og fastholde medarbejdere. Kaffe er nemlig ikke bare kaffe – det er en vigtig del af hverdagen, der kan gøre en forskel for både trivsel og tilknytning på

Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

AktueltDrikkevarer30. 10. 2025

Efter en todages konkurrence den 19. og 20. oktober blev danske Ketil Sauer kåret som vinder af den første udgave af Master of Port Scandinavia, og kunne tage den prestigefyldte Silver Goblet med hjem. Den danske sommelier imponerede juryen med sin dybe viden om portvin, sine sommelierfærdigheder og

Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed30. 10. 2025

En ny publikation fra Tænketanken Frej peger på, hvordan regler og rammer kan ændres, så det bliver lettere for fødevaresektoren at fremme natur og biodiversitet. Over hele Danmark står lodsejere, landmænd og virksomheder klar til at skabe mere natur. Men alt for ofte bliver de bremset af

Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

Detailhandel og en grosFoodserviceTop30. 10. 2025

Den danske Spiseguide har kåret AOC som Årets Restaurant ved en gallamiddag på Kokkedal Slot, hvor også Peter Trauboth fra Restaurant Levi blev hædret for sin rolle som restaurantchef. Den danske Spiseguide er en årlig guide, som siden 1978 har bedømt danske restauranter i forskellige

Spiser du, som var det sommer året rundt? Det kan forvirre dit indre ur

Forskning og uddannelseMiljø og sundhed27. 10. 2025

Det er ikke kun sollys, men også kosten, der styrer vores indre biologiske ur og dets evne til at tilpasse sig årstiderne, viser ny forskning i mus. Derfor kan det have betydning for vores sundhed, at vi spiser sæsonens lokalt producerede fødevarer, vurderer forsker. Vores blodtryk stiger fra

Fremtidens mad risikerer at blive ensformig

Frugt og grøntFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed27. 10. 2025

Mangfoldigheden af planter bliver begrænset, hvis EU vedtager ny lov om bytte og handel med frø, mener Frie Bønder – Levende Land og Landsforeningen Praktisk Økologi. En menu med høj biodiversitet er den sundeste - det er efterhånden almen viden, mener Levende Land og Landsforeningen Praktisk

Madens Folkemøde skal samle Danmark om unges sundhed

AktueltForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksport27. 10. 2025

Årets finanslov er blevet offentliggjort, og her modtager Madens Folkemøde 1 mio. kroner til at afholde et Nationalt Forum for Ung Sundhed i 2026. Indsatsen skal samle en breds kreds af aktører for at forebygge overvægt og styrke sundhed og madvaner blandt børn og unge både lokalt og

Fødevaregigant gearer op i Danmark – en stigning på 25,6 %

AktueltFødevareproduktionMiljø og sundhed27. 10. 2025

Greenfood fortsætter med at vokse hurtigt på det danske marked. I år forventes koncernen at opnå en volumen på næsten 3.500 ton – en stigning på 25,6 % sammenlignet med sidste år. Bag succesen ligger en stærk efterspørgsel efter ultrafriske råvarer, strategiske partnerskaber inden for restaurant- og

Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed27. 10. 2025

Landbrug & Fødevarer har kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole. Køkkenprisen 2025 uddeles til det offentlige køkken, der bedst formår at kombinere sundhed, smag og økologi. I år har Skolerne i Oure

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

  • Spirax Sarco Danmark

    Skal vi hjælpe jer med at nå jeres mål for bæredygtighed?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

    30.10.2025

  • En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

    30.10.2025

  • Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

    30.10.2025

  • Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

    30.10.2025

  • Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

    30.10.2025

  • Spiser du, som var det sommer året rundt? Det kan forvirre dit indre ur

    27.10.2025

  • Fremtidens mad risikerer at blive ensformig

    27.10.2025

  • Madens Folkemøde skal samle Danmark om unges sundhed

    27.10.2025

  • Fødevaregigant gearer op i Danmark – en stigning på 25,6 %

    27.10.2025

  • Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure

    27.10.2025

  • Rekordhøj returprocent: Genanvendelige krus satte ny standard på Smukfest 2025

    23.10.2025

  • Plant Food Festival: Øksnehallen bliver til plantemekka

    23.10.2025

  • Hørkram-stifter er død

    23.10.2025

  • Arla vil kåre Årets Madsjæl 2025 – se de nominerede

    23.10.2025

  • Linse-bolo på menuen i hele Danmark: Ny kampagne skal få flere til at spise bælgfrugter

    23.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik