• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltBrød og kager24. 09. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Tidligere Noma-bager skaber lange køer på Sjællands Odde

AktueltBrød og kager24. 09. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Sjællands Odde er for de fleste synonym med færgeforbindelsen til Aarhus, hvor lange køer snegler sig afsted gennem sommerhuslandskabet ved hver færgeankomst fra Danmarks næststørste by. Mens københavnerne og aarhusianere i flæng drøner forbi på landevejen, der bliver til motortrafikvejen, som ender ud i en motorvej, der kun får flere baner tættere på København, så kan man med et lille sving til venstre fra færgelejet dreje ned ad en kulinarisk nyanlagt vej, som skaber en bilkø af helt andre årsager.

Den tidligere Noma bager Louise Bannon slår et stort brød op i Sjællands Odde.

Sjællands Odde er i det senere år blevet forvandlet fra et klassisk ferielandskab med store sommerhusområder med langt til den nærmeste bager til en gourmetdestination for både sommerhusgæster og tilrejsende gourmander. Tír Bakery er en af disse nye gastronomiske åbenbaringer placeret midt i et sommerhusområde i en 100 år gammel stald, som ejer og bager Louise Bannon er i gang med at renovere. 

Gennem egen opsparing og et erhvervslån via crowdlending-platformen Flex Funding har tidligere chefbager hos Noma, Louise, ingen problemer med at slå større brød op end hun kan bage i sit nyindrettede bageri Tír Bakery på Sjællands Odde. Louise stammer fra Irland, hvor hun efter endt uddannelse som kok tog til Danmark i 2009 og begyndte at arbejde hos verdensberømte Noma. Her blev Louise chefbager, og frøet til en karriere med fokus på brødet blev sået lige der. Gennem Noma skabte hun forbindelsen til projekter over hele verden, lige fra USA til Frankrig over Sjællands Odde, der arbejder med bagværk fra jord til bord. Det gav hende inspirationen til at starte sit eget bageri med fokus på friskkværnet korn fra lokale producenter. 

– Jeg besluttede mig for at starte projektet fra bunden og arbejde direkte med landmændene. […] Det var ikke rigtig planen at blive herude (Sjællands Odde, red.) i det lange løb. Men så kom Corona og københavnerne begyndte at komme herude om vinteren, og efterspørgslen på brød blev pludselig højere og højere. 

Louise startede med at bage og sælge sit brød fra en biodynamisk gård på Sjællands Odde under corona-nedlukningen, men efterhånden som efterspørgslen steg begyndte Louise at lede efter et større sted, for at imødekomme behovet. 

– Jeg vil gerne skabe et sted, hvor jeg kan bage for fællesskabet. Jeg mener, at brød er nødvendigt i vores daglige diæt. Mange mennesker, især i Danmark, spiser brød, og jeg vil gerne bidrage til at møde behovet i dette område.

Louise har valgt at bygge sin forretning op løbende, hun er startet med bageriet, som siden juli 2022 har hævet standarden for brød på Sjællands Odde. Til første del af projektet, som gik ud på at købe en ejendom og indrette bageriet har Louise investeret sine egne penge. Da ejendommen blev købt, begyndte renoveringen af stalden,og dertil søgte Louise om et erhvervslån gennem Flex Funding, som formidler kontakten mellem private investorer og små til mellemstore virksomheder. Erhvervslånet har betydet, at Louise med en række investorer i lånet, har fået adgang til kapital, som har været med til at bygge bageriet.Om valget af crowdlending som finansieringsform fortæller Louise:

– Jeg tror, at det er bedre for mig. Det er personer, som tror på projektet, der investerer i det.

Og Louise har ikke kun fået stor opbakning fra investorerne i erhvervslånet. Hun har siden åbningen af bageriet oplevet en overvældende mængde kunder, der betød en noget uventet post på budgettet: parkeringsforhold.  

Der er altid uventede udgifter i forbindelse med opbygningen og driften af en ny virksomhed, men Louise blev alligevel overrasket over, hvor stor en udgiftdet er at anlægge en parkeringsplads, der kan håndtere den store allekunderne, som skaber lange køer på sommerhusvejen.  

– Det var noget, jeg slet ikke havde tænkt på, og jeg havde tænkt, at de bare kunne holde på græsset. […] Men over tid vil bilerne begynde at synke ned, da det er sand i undergrunden. Og jeg troede ikke at en parkeringsplads ville koste så meget. Jeg var bare fokuseret på at få åbnet min café.

Selvom udgiften var uventet, og der også er flere planer for udvidelse af parkeringspladsen, er Louise glad for den store interesse i hendes bageri. Hendes strategi for Tír Bakery er at udvikle forretningen løbende og i forhold til efterspørgslen, og hun tager udviklingen af Tír Bakery i etaper. Først etape er overstået: at få bygget bageriet og opnå Fødevarestyrelsens tilladelse til at drive bageriet. Næste etape står på at færdiggøre renoveringen af caféen, og ude i fremtiden ønsker Louise at åbne en restaurant med fokus på kornet i alle retter.  

Hos Louise står idéerne nemlig også i kø.

Skrevet i: Aktuelt, Brød og kager

Seneste nyt fra redaktionen

Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

På AU Viborg er forskere nu klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO₂ og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. For nylig åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på dit

Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed04. 12. 2025

Dansk akvakultur kan stå over for et markant gennembrud i indsatsen for at reducere brugen af antibiotika. Forskere fra Københavns Universitet leder projektet AQUAPHAGE, der udvikler en virusbaseret teknologi, som kan anvendes som et bæredygtigt og målrettet alternativ til antibiotika i produktionen

Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltDrikkevarer04. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri hædres af Danske Ølentusiaster for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene. Bad Seed Brewing løb med hver femte stemme, da medlemmerne af forbrugerorganisationen

Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ04. 12. 2025

Der er fisk og skaldyr på menuen i årets sidste udgave af branchemagasinet Food&Drink, der nu er på gaden. Vi besøger blandt andet Krogs Fiskerestaurant og hører mere om forædling af fisk, der ikke altid behøves at være pivfrisk. Samme budskab får vi også fra en fiskeopdrætter i

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

Miljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

I forrige uge samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, skulle

Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

Drikkevarer02. 12. 2025

Ved årets European Coffee & Hospitality Awards blev det endnu engang understreget, at godt håndværk betaler sig. Italienske Lavazza blev i denne uge kåret til Best European Commercial Coffee Roaster for tredje år i træk. Det er en hæder, der baserer sig på mere end 10.000 nomineringer og

Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

Forskning og uddannelseFødevareproduktionRåvarer og ingredienser02. 12. 2025

Et nyt projekt støttet af Innovationsfonden undersøger, hvordan planteproteiner kan erstatte æg i visse af vores fødevarer – uden at gå på kompromis med hverken smag, konsistens eller bæredygtighed. Af Kimie Kongsøre Æg er lidt af en superingrediens i madlavning. De skummer, giver struktur

Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice02. 12. 2025

Black Friday har længe været et hit hos de private forbrugere, men konceptet tiltaler også de professionelle kunder. Det er meldingen fra Dagrofa Foodservice, som i fredags opnåede en markant samlet omsætningsrekord for de 30 lokale Cash & Carry-butikker. Særligt gouda, burgerbøffer og pommes

Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

AktueltFoodservice02. 12. 2025

Torsdag i sidste uge afholdt østrigske Falstaff en stor lanceringsevent for 350 mennesker i anledning af udgivelsen af deres nye magasin dedikeret til de nordiske og baltiske lande. Ved samme event lancerede Europas førende mad- og livsstilsmedie deres nye guide til Nordens bedste barer, mens en

FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

FødevareproduktionFødevaresikkerhedKød, fisk og fjerkræPolitik og eksportTop02. 12. 2025

Østre Landsret frifandt i november Fødevarestyrelsen for at have taget for høje priser for sin kødkontrol. Nu anker brancheorganisationen FødevareDanmark imidlertid afgørelsen til Højesteret, da man mener, at dommen er i strid med EU-retten. FødevareDanmark mener, at Fødevarestyrelsens

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik