• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionFødevaresikkerhedTop14. 10. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Supermarkederne indtages af robotter

FødevareproduktionFødevaresikkerhedTop14. 10. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

UV-desinfektionsrobotter skal skabe et trygt og sikkert shopping miljø for kunder og medarbejdere. Også fødevareproduktionen og cateringbranchen kan med fordel drage nytte af teknologien.

Baseret på forprogrammerede tidsskemaer og ruter kan UVD-robotter desinficere cirka 700 kvadratmeter i timen. Derved opnås en hurtig desinficering af et stort areal uden, at der behøver at være medarbejdere til stede.

Den gennemsnitlige forbruger bruger 60 timer om året på at købe dagligvarer i butikker. Det sker i et butiksmiljø, hvor indkøbsvogne, låger til kølediske og grøntsager let bliver en magnet for bakterier. En undersøgelse viser, at indkøbsvogne har 361 gange så mange bakterier som et håndtag på en toiletdør. 75 procent af bakterierne på indkøbsvognene er skadelige for mennesker. Døre til kølediske kan rumme mere end 1235 gange så mange bakterier som mobiltelefoner. En af de hyppigst forekommende bakterier på lågerne til kølediskene er desuden resistent overfor antibiotika. Det skal en global partnerskabsaftale mellem UVD Robots og OCC Commercial Consulting gøre op med. Sammen vil de bekæmpe covid-19 og andre sygdomsfremkaldende organismer i dagligvareforretninger, cateringbranchen og i detailhandlen i øvrigt. Aftalen kommer kort efter, at UVD Robots modtog en ordre på 100 danske desinfektionsrobotterfra Europa-Kommissionen, der i 2020 lagde sin første ordre 200 desinfektionsrobotter som en donation til hospitaler i EU.

Eliminerer effektivt vira og bakterier

Det nye partnerskab gør OCC Commercial Consulting i stand til at indsætte UVD-robotter, der automatisk desinficerer butiksområder, inklusive hylder, gange og kasse-sluser. Derved opnås en omfattende infektionsforebyggelse gennem brug af bakteriedræbende UV-C lys mod vira og bakterier på overflader og i luften. 99,99 procent af mikroorganismerne inklusive SARS‑CoV‑2(coronavirus) og E.Coli elimineres, hvilket skaber et sikkert miljø for medarbejdere og kunder.

– At desinficere i butikker er en perfekt opgave for UVD-robotter, der uden besvær kan navigere i butikkernes gange efter lukketid, siger Claus Risager, CEO i Blue Ocean Robotics, der producerer UVD-robotterne.

Artiklen forsætter efter fotoet

UVD Robots sikrer en omfattende infektionsforebyggelse gennem brug af bakteriedræbende UV-C lys mod vira og bakterier på overflader og i luften.

Til at begynde med vil OCC Commercial Consulting fokusere på at indsætte UVD-robotter på det tyske marked, men planen er at ekspandere til resten af Europa.

– Vi glæder os til at kunne tilbyde autonome UV-desinfektionsrobotter til et marked, hvor behovet er stort, siger Salvatore Orto, stifter af OCC Commercial Consulting, der har over 30 års indgående markedskendskab og erfaring med at levere teknologiløsninger til fødevare- og restaurationsbranchen.

– Supermarkederne må sørge for, at medarbejdere og kunder føler sig trygge ved, at alt, hvad der kan gøres for at holde dem sunde og raskes, bliver gjort.

Bruges i 60 lande

Baseret på forprogrammerede tidsskemaer og ruter kan UVD-robotter desinficere cirka 700 kvadratmeter i timen. Derved opnås en hurtig desinficering af et typisk forretningsareal uden, at der behøver at være medarbejdere til stede. At desinficere supermarkeder med UV-C lys er ikke et nyt koncept. Men de eksisterende løsninger, herunder stationære desinfektionssystemer, UV loftslys eller luftrensere, leverer ikke en fuldstændig desinfektion, idet der kan forekomme skyggeeffekt på områder, som ikke belyses. De selvkørende UVD-robotter løser derimod denne udfordring og desinficerer overalt i alle hjørner og kroge. Det sker samtidig med, at der gives adgang døgnet rundt til realtidsrapportering om effektiviteten af desinficeringsprocedurerne.

UVD-robotten fra Danmark, der er solgt i mere end 60 lande verden over er oprindeligt udviklet til at bekæmpe infektioner på hospitaler. Men nu bruges de også i uddannelsesinstitutioner, i sundhedssektoren, i lufthavne, hoteller, sportsarenaer, tog, butikscentre, fødevareproducenter, krydstogtskibe, medicinalvirksomheder og kontorer.

Den globale partnerskabsaftale med OCC Commercial Consulting fokuserer specifikt på fødevare- og restaurationsbranchen.

– Vi ser frem til i samarbejde med OCC om at kunne hjælpe detailhandlen med hurtigt at adressere butikssektorens udfordringer med hensyn til bakterier, samtidig med , at vi understøtter deres langsigtede strategier til forebyggelse af infektioner, siger Per Juul Nielsen, CEO i UVD Robots.  

Skrevet i: Fødevareproduktion, Fødevaresikkerhed, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

Drikkevarer02. 12. 2025

Ved årets European Coffee & Hospitality Awards blev det endnu engang understreget, at godt håndværk betaler sig. Italienske Lavazza blev i denne uge kåret til Best European Commercial Coffee Roaster for tredje år i træk. Det er en hæder, der baserer sig på mere end 10.000 nomineringer og

Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

Forskning og uddannelseFødevareproduktionRåvarer og ingredienser02. 12. 2025

Et nyt projekt støttet af Innovationsfonden undersøger, hvordan planteproteiner kan erstatte æg i visse af vores fødevarer – uden at gå på kompromis med hverken smag, konsistens eller bæredygtighed. Af Kimie Kongsøre Æg er lidt af en superingrediens i madlavning. De skummer, giver struktur

Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice02. 12. 2025

Black Friday har længe været et hit hos de private forbrugere, men konceptet tiltaler også de professionelle kunder. Det er meldingen fra Dagrofa Foodservice, som i fredags opnåede en markant samlet omsætningsrekord for de 30 lokale Cash & Carry-butikker. Særligt gouda, burgerbøffer og pommes

Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

AktueltFoodservice02. 12. 2025

Torsdag i sidste uge afholdt østrigske Falstaff en stor lanceringsevent for 350 mennesker i anledning af udgivelsen af deres nye magasin dedikeret til de nordiske og baltiske lande. Ved samme event lancerede Europas førende mad- og livsstilsmedie deres nye guide til Nordens bedste barer, mens en

FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

FødevareproduktionFødevaresikkerhedKød, fisk og fjerkræPolitik og eksportTop02. 12. 2025

Østre Landsret frifandt i november Fødevarestyrelsen for at have taget for høje priser for sin kødkontrol. Nu anker brancheorganisationen FødevareDanmark imidlertid afgørelsen til Højesteret, da man mener, at dommen er i strid med EU-retten. FødevareDanmark mener, at Fødevarestyrelsens

Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

Foodservice27. 11. 2025

En kok må ikke gå tomhændet, siges det – men på Green Mango på Frederiksberg er det præcis, hvad de gør, selvom der hver uge kommer 800 kilo varer ind ad døren. God mad kræver gode råvarer, og de vejer tungt. På Godthåbsvej på Frederiksberg kommer der hver uge omtrent 800 kilo kokosmælk, ris og

Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

Forskning og uddannelseLandbrug27. 11. 2025

Et internationalt forskerhold med Københavns Universitet, Shanghai Jiao Tong University og University of Nottingham i spidsen har opdaget, hvordan planterødder er i stand til at trænge igennem hård og tæt jord ved hjælp af et velkendt ingeniørprincip. Opdagelsen kan få stor betydning for fremtidens

aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

AktueltDrikkevarerFoodservice27. 11. 2025

Admiral Hotels restaurant aye aye har vundet prisen for Best Newcomer List ved Star Wine List of the Year Denmark 2025, en international anerkendelse, der hylder verdens bedste vinkort og de mennesker, der står bag. Med kun 48 finalister på tværs af Danmark var aye aye allerede blandt en

Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

AktueltDetailhandel og en grosMarkedsføring27. 11. 2025

Mange kløer sig nok frustreret i håret over at skulle finde idéer til aftensmaden, men et madplansunivers med madblogger og influencer Julie Bruun er en stor succes. ‘Hvad skal vi have til aftensmad?’ Det spørgsmål stiller mange danskere sikkert sig selv flere gange om ugen, men hjælpen er lige

Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

Miljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed27. 11. 2025

Madland udgiver nu rapporten ‘Grøn madhandel i København – alternative, sunde og grønne madkanaler’, der er udarbejdet for Københavns Kommune som et dialogredskab til politikere, embedsfolk og andre beslutningstagere. Rapporten giver det første samlede overblik over de mange typer aktører og

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik