• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Miljø og sundhedØkologi og bæredygtighed20. 06. 2022 | Helle Friemann Nielsen

Stryhns Gruppen gør status på et år med bæredygtighedsarbejde

Miljø og sundhedØkologi og bæredygtighed20. 06. 2022 By Helle Friemann Nielsen

Plantebaseret produktlinje, store investeringer i produktionen og overgang til 100 pct. grøn strøm, der har reduceret CO2-aftrykket på energiforbruget med 23 pct. Det er blandt resultaterne for Stryhns Gruppens bæredygtighedsarbejde i 2021. Et år, hvor vejen mod klimaneutralitet rundende en vigtig milepæl med videnskabelig validering af virksomhedens klimamål, siger adm. direktør Kristian Kornerup Jensen.

2021 blev et vigtigt år for bæredygtighedsarbejdet i en af landets store fødevarevirksomheder, Stryhns Gruppen, der som en af de første i branchen fik sine klimamålsætninger videnskabeligt valideret af Science Based Target-initiativet. Samtidig markerer året startskuddet til en række store, grønne investeringer på fabrikkerne, der ifølge adm. direktør, Kristian Kornerup Jensen, skal fremtidssikre forretningen med en fremadrettet mere ansvarlig produktion.
-I 2021 har vi i Stryhns Gruppen arbejdet systematisk videre med vores bæredygtighedsstrategi, der sætter en ambitiøs ramme for, hvordan vi i 2050 sikrer klimaneutralitet gennem hele vores værdikæde, indleder Kristian Kornerup Jensen, og uddyber:
-På fabrikken i Gråsten har vi taget første spadestik til en omfattende udvidelse, der på sigt kommer til at minimere både produktionsspild og energiforbrug. Samtidig har vi fuldført vores samlede plan for spildevandsanlæg med etableringen af et spildevandsanlæg på fabrikken i Roskilde, der har samme funktionalitet som de anlæg, vi tidligere har investeret i på fabrikkerne i Gråsten og Havnsø. Med anlæggene sikrer vi, at spildevandet fra produktionen kan genanvendes til bioforgasning fremfor at havne i kloakken. Konkret afslutter vi året med en genanvendelsesgrad på 82 pct.
Han tilføjer, at beslutningen om at overgå til 100 pct. grøn strøm fra havvindmøller har reduceret CO2-aftrykket af energiforbruget med 23 pct.

Bæredygtighed er andet end klimakampen alene
Ud over klima har arbejdet med bæredygtighed i Stryhns Gruppen også fokus på social ansvarlighed, hvor ønsket om at skabe en bedre hverdag blev fundamentet for et nyt og meningsfuldt samarbejde mellem Stryhns Gruppen og Børns vilkår, hvor virksomheden har sikret, at der sidder en voksen klar til at lytte i Børnetelefonen.
Desuden gør Stryhns Gruppen en indsats mod madspild, der er blandt de helt store kilder til miljømæssig belastning. Alene i Danmark smides der tæt på 700.000 ton mad ud hvert år. Det stiller krav til handling. Både hos forbrugeren, men i særdeleshed også i fødevarebranchen, mener Kristian Kornerup Jensen:
-I en branche som vores kan madspild desværre aldrig helt undgås. Vi arbejder løbende på at minimere vores færdigvarespild, og hvor vi siden 2019 har reduceret med 60 pct., har vi i 2021 reduceret spildet med yderligere 3 pct. i forhold til 2020. Vi har gennem flere år haft et partnerskab med Fødevarebanken, som modtager vores friske overskudsmad og bringer det videre til sociale organisationer, som bruger produkterne i måltider til nogle af landets mest udsatte borgere, siger Kristian Kornerup og uddyber:
-Overskudsmad er færdige fødevareprodukter, der intet fejler, men som alligevel ikke kan sælges. Fx på grund af bulet emballage, eller fordi de nærmer sig sidste salgsdato. Og selvom maden kan have mindre skønhedsfejl, er det stadig produkter af god kvalitet, som kan gøre en forskel. I 2021 donerede vi 74 ton overskudsmad til Fødevarebanken. Det svarer til tæt på 185.000 måltider, der gør en forskel i hverdagen for nogle af landets mest udsatte borgere.

Krav om klimamål til leverandører
Med målet om CO2-neutral værdikæde i 2050 har Stryhns Gruppen gennem de seneste to år udvidet sit grønne fokus fra at være inden for murene af egen virksomhed til at favne hele værdikæden, herunder også leverandører af såvel råvarer som emballager.
-I Stryhns Gruppen har vi kun arbejdet strategisk med bæredygtighed i få år. Alligevel er vi nået langt, og vi har gennemført og igangsat en del projekter, der skal trække vores virksomhed i en grønnere retning. Målet når vi ikke alene. Vi har brug for, at aktører gennem hele vores værdikæde er med, og derfor sætter vi nu grønne krav til både os selv og vores leverandører, der for at handle med os skal have sat egne videnskabsbaserede klimamål inden 2025, forklarer han og tilføjer:
-Internt har vi udviklet en platform, hvor hele vores leverandørkæde af råvarer og emballager er kortlagt. I Stryhns Gruppen har vi i alt 172 leverandører, der tilsammen leverer mere end 1800 forskellige artikler til vores fabrikker. For hver artikel har vi kortlagt oprindelsesland og leverandør, og i samarbejde med eksterne eksperter har vi udregnet CO2-aftrykket pr. kilo af hver eneste råvare. Ved at kombinere klimafaktorerne med data om oprindelse og leverandør har vi skabt en platform, der giver overblik, så vi nu aktivt kan arbejde på at minimere vores aftryk – både hvad angår klima og afskovning, afslutter han.

Skrevet i: Miljø og sundhed, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

Frugt og grøntKød, fisk og fjerkræ06. 11. 2025

Danish Crown har rundet 2,5 millioner solgte pakker hakket oksekød blandet med grønt det første år og har dermed overgået de oprindelige forventninger til produktet. I en tid hvor stigende fødevarepriser - herunder prisen på oksekød - er et varmt samtaleemne hen over de danske køkkenborde, kan

RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

Ikke kategoriseret06. 11. 2025

Virksomheden bag de populære økologiske frugt- og nøddebarer har de seneste år oplevet en stabil tocifret vækst i Danmark, Tyskland og Sverige samt en markant stigning i online-salget. For at imødekomme den voksende efterspørgsel og stimulere en fortsat vækst på de europæiske markeder, udvider

7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

AktueltDrikkevarerMarkedsføringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

7-Elevens iværksætterforløb Innovation Corner, der blev lanceret sidste år, er blevet taget så godt imod, at kæden nu åbner op for en ny runde. Samtidig kommer det fjerde produkt fra første runde – en alkoholfri elektrolytdrik ’Dansevand’ – på hylderne. Sidste år deltog Dansevand, en alkoholfri

Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

AktueltFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrugRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

Ved en højtidelig fejring hos Søren Wiuff i Lammefjorden lørdag den 1. november blev Årets Wiuff 2025 uddelt for allerførste gang. Prisen er opfundet og etableret af Lokale Fødevarer Danmarks stifter og formand, Jesper Zeihlund, og siden blevet medstiftet af HORESTA. Formålet med prisen er at hædre

Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

Frugt og grøntLandbrugMiljø og sundhedTop06. 11. 2025

I årevis har de arbejdet med jordforbedring via næringsrige kompostblandinger på en gård i Nordjylland. Resultatet er klart: Den sunde jord giver ikke bare sundere og stærkere grøntsager – men også bedre smag. På gården Ny Vraa i Tylstrup har man i årevis arbejdet med at udvikle og teste

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

  • Techmedia får ny ejer

    04.11.2025

  • Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

    04.11.2025

  • Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

    04.11.2025

  • Juleudgave af Food&Drink på gaden

    04.11.2025

  • Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

    04.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik