• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceMarkedsføring16. 05. 2023 | Mikkel Bækgaard

Stor tilslutning til Madmødet 2023

FoodserviceMarkedsføring16. 05. 2023 By Mikkel Bækgaard

Den tredje udgave af Midt- og Vestjyllands store fødevarefejring Madmødet afholdes i dagene 22. – 29. maj 2023. Arrangørerne bag oplever i år en markant øget interesse fra lokale virksomheder i forhold til at lave fødevareoplevelser og åbne dørene for befolkningen.

Madbod på Madmødet

I programmet til Madmødet 2023 er der allerede registreret tæt på 300 tilbud heraf 80 unikke events, som man kan gå på opdagelse i under Madmødet i uge 21. Det er alt fra middage på lokale restauranter, hvor menuen består af lokale råvarer, til supermarkeder i Midt- og Vestjylland, som i den uge vil sætte ekstra spot på hylder og kølemontre med lokale fødevarer. Der er arrangeret fællesspisninger og lokale producenter åbner stalddørene for besøgende og viser, hvordan de producerer kvalitetsfødevarer, som f.eks. gedepølser, håndbrygget øl, gourmet æg, fårekød, vildt og fisk.

”Der er ingen tvivl om, at Madmødet er kommet ind under huden på de mange fødevareproducenter, som er her i Midt- og Vestjylland. Opbakningen i år er helt unik, og alle er enige om, at det skaber værdi, at man går sammen og i fællesskab præsenterer alle de kvalitetsfødevarer, som bliver produceret i de 7 kommuner, som udgør Business Region Midtvest,” fortæller Mads Jakobsen, borgmester i Struer Kommune og formand for Business Region MidtVest.

Hjem på gården

Præcis som i de foregående to år vil der blive afholdt events og aktiviteter med fokus på mødet mellem mennesker, lokale fødevarer og gastronomioplevelser i verdensklasse. Og til forskel fra andre fødevarefestivaller rundt i Danmark, så foregår aktiviteterne ude hos de lokale producenter, kulturinstitutioner, restauranter, på torve og på havnene i Midt- og Vestjylland.

”Vi synes, at det giver mest mening at lade folk komme helt tæt på producenten, og lade hende eller ham være på hjemmebane. Det giver de mest autentiske oplevelser, og et langt bedre indblik i produktionen. Det at høre bryggeren, fåreavleren eller landmandens egen fortælling om sine produkter er ofte en unik oplevelse, fremfor blot at få en smagsprøve stukket i hånden,” påpeger Stine Lindbjerg Jespersen, projektleder for Madmødet 2023.

Af samme grund betegner arrangørerne Madmødet, som Danmarks største fødevarefestival, da den strækker sig over et område på 6.000 km2.

Madmødet skaber vækst hos lokale virksomheder

Madmødet bruges også til at virksomheder kan indgå nye samarbejdsaftaler, og kendskabet til hinanden kan øges. I forbindelse med Madmødet 2023 har man hos Business Region MidtVest lavet en samlet virksomhedsliste med alle fødevareproducenter i de syv kommuner.

”Mere end 50 virksomheder har allerede bedt om at få listen tilsendt, og det bidrager til, at vi opnår vores mål om at sætte møder op mellem virksomheder, hvormed ny forretning opstår. Vi forsøger at sætte virksomheder sammen, som for eksempel med initiativet hvor lokale supermarkeder tager lokalt producerede fødevarer ind på hylderne under Madmødet, og når lokale restauranter laver deres menu ud fra, hvad der produceres i en radius af ca. 30 km, så opstår der nye samarbejder på tværs af virksomhederne,” fortæller Stine Lindbjerg Jespersen.

Et andet vigtigt fokuspunkt under Madmødet 2023 er at debattere og oplyse politikerne om Midt- og Vestjyllands fødevareproduktion nu og i fremtiden. Derfor har arrangørerne inviteret EU-, Folketings-, Regionale- og kommunalpolitikere til debat og vidensdag torsdag d. 25. maj. Dagen afholdes på Nørre Vosborg ved Holstebro.

”Vi mener, at det er vigtigt, at man på Christiansborg ved hvilke udfordringer og muligheder, som vores lokale fødevarevirksomheder har. Derfor er de inviteret til Nr. Vosborg, så vi denne dag kan klæde dem på, så de er bedst muligt oplyste, når de skal træffe beslutninger fremover i forhold til fødevareerhvervet. Her i Midt- og Vestjylland står vi for en markant del af de fødevarer, der produceres i Danmark, og med tre store industrihavne er det vigtigt, at beslutningstagerne har indsigt i forholdene her i vores område,” forklarer Mads Jakobsen.

Alle events og aktiviteter kan ses på madmodet.dk

Skrevet i: Foodservice, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik