• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltMarkedsføring12. 08. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Stor ambition for nye danske fødevarevirksomheder i Indien

AktueltMarkedsføring12. 08. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Projektet Nordin er i samarbejde med Industriens Fond i gang med at gennemgå ansøgninger fra danske SMV’er, der ønsker at etablere sig på det indiske marked – og virksomheder fra fødevareindustrien er blandt de mest attraktive virksomheder på dette års liste af udvalgte virksomheder

De danske fødevarevirksomheder klarer sig godt på det indiske marked, når de først har fået foden indenfor. (Foto: Arkiv)

Nordin er sat i verden for at hjælpe danske SMV’er penetrere et svært indisk marked. Mange dygtige danske SMV’er er tilbageholdende med at gå ind på det indiske marked, da de ofte ikke ved hvordan, de skal gribe opgaven an. Indien har et ry for at være et kompliceret marked i forhold til at opnå et stærkt netværk af forretningsforbindelser, samt det kan være svært at afkode politisk.

I partnerskab med Asia House Denmark, DI India, Innovation Centre Denmark og Green Innovation Group har Nordin skabt en platform, som varetager de enkelte virksomheders interesser i forskellige geografiske områder i Indien.

Nordin tager den enkelte virksomhed gennem et program af forskellige lærerige udfordringer med eksperter inden for forretningsudvikling på det indiske marked, samt introduktion til potentielle forretningspartnere og kunder, og sørger for at de danske virksomheder får den bedst mulige start på det indiske marked.

Programmet har allerede vist sig at være en succes

Sidste år udvalgte Nordin elleve virksomheder fra ansøgningspuljen. Otte af dem gennemførte programmet til ende og syv af disse, er stadig i dag aktive på det Indiske marked.

Ansøgningsrunden for i år er nu åben for alle danske SMV’er og kører indtil slut september. Det er gratis for de udvalgte virksomheder at deltage og indtil nu, er der allerede udvalgt fire virksomheder fra den danske fødevareindustri.

En af disse, er virksomheden Lyras. Lyras har opfundet en ny metode til at kold pasteurisere væsker ved brug af UV-lys og derved sparer man op til 90% energi på pasteuriseringsprocessen. Metoden er allerede kendt fra drikkevand, men har indtil nu kun været anvendt ved klare væsker. Lyras gør det muligt også at anvende denne teknologi til at pasteurisere f.eks. mælkeprodukter, og derfor er Lyras og det indiske marked et godt match:

Det indiske marked er i en rivende udvikling og især, indenfor mejerisektoren og plantebaseret drikke, forventes markedet at vokse næsten eksponentielt de næste mange år. Timingen er derfor perfekt til at gøre vores indtræden på det indiske marked, idet vi forventer, at der skal investeres massivt i infrastrukturen i den indiske mejerisektor for at følge med udviklingen. Nordin programmet er det perfekte springbræt for os, idet vi sammen kan benytte deres store viden om det indiske marked, forklarer Klaus P. B. Iversen, Technical Sales Manager hos Lyras.

Plads til flere fødevare SMV’er i dette års program

Sidste år deltog også fødevarevirksomheden System Cleaners, der er specialiseret i udvikling, produktion og levering af professionelle systemløsninger til rengøring i fødevareindustrien.

– Nordin har hjulpet os til at forstå barrierer og detaljer ved det indiske marked, og de mindede os om, hvordan tålmodighed og tilstedeværelse spiller en betydelig rolle. Den centrale del af programmet var vores besøg i Indien og networking med centrale spillere – med stærk støtte fra alle medlemmer af Nordin-teamet – forklarer Sanja Berjan, Business Strategy Implementation Coordinator, System Cleaners

Udover Lyras er også tre andre lovende virksomheder fra den danske fødevareindustri med på dette års liste af udvalgte virksomheder til Nordin programmet; Jeros, Jimco, og CT-Technologies

Er din virksomhed klar til at erobre et af verdens største markeder, så læs mere om Nordin og ansøgningsprocessen her: Nordin.io 

Skrevet i: Aktuelt, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

På AU Viborg er forskere nu klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO₂ og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. For nylig åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på dit

Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed04. 12. 2025

Dansk akvakultur kan stå over for et markant gennembrud i indsatsen for at reducere brugen af antibiotika. Forskere fra Københavns Universitet leder projektet AQUAPHAGE, der udvikler en virusbaseret teknologi, som kan anvendes som et bæredygtigt og målrettet alternativ til antibiotika i produktionen

Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltDrikkevarer04. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri hædres af Danske Ølentusiaster for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene. Bad Seed Brewing løb med hver femte stemme, da medlemmerne af forbrugerorganisationen

Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ04. 12. 2025

Der er fisk og skaldyr på menuen i årets sidste udgave af branchemagasinet Food&Drink, der nu er på gaden. Vi besøger blandt andet Krogs Fiskerestaurant og hører mere om forædling af fisk, der ikke altid behøves at være pivfrisk. Samme budskab får vi også fra en fiskeopdrætter i

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

Miljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

I forrige uge samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, skulle

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik