• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræØkologi og bæredygtighed20. 09. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Stjernekokke ser ind i en bæredygtig fremtid på Danmarks Østersfestival

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræØkologi og bæredygtighed20. 09. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Forbrugernes ønsker om bæredygtighed, lavt klimaaftryk og velsmag er samlet i én fødevare – østers fra Vadehavet. På Danmarks Østersfestival kan man opleve nogle af Europas bedste kokke trylle med denne superfood og selv smage på retterne for et beskedent beløb.

Danmarks Østersfestival finder i år sted i dagene 8. til 11. oktober. (Foto: Søren F. Gammelmark).

En af deltagerne ved festivalen er 26-årige Emilie Qvist Kjærgaard. Hun repræsenterer ifølge René Redzepi, der fik tre Michelinstjerner mandag, fremtidens kokkekunst. Emilie Qvist Kjærgaard er blandt andet kendt fra tv-programmet Madnørderne på DR1 og åbnede tidligere på året sin egen restaurant Medvind i Hanstholm, hvor hun lægger vægt på at bruge lokale råvarer i sæson. Hun stiller op til konkurrencen Årets Østerskok sammen med Simon Basballe, souschef på restaurant Lyst i Vejle, der fik sin første Michelinstjerne i denne uge.

Kokkene fra Medvind og Lyst får skarp konkurrence til titlen som Årets Østerskok af Steffen Villadsen, gastronomisk chef for Molskroens restauranter. Villadsen har allerede afsløret, at han vil arbejde med østers og satay-sauce inspireret af asiatisk kogekunst på festivalen.

Nicolaj Møller fra den meget roste restaurant Treetop i Vejle kommer også med en ret med noter af østen, nemlig østers med wasabi og agurk. Det er anden gang, han deltager i konkurrencen, første gang sluttede han som nummer to, denne gang går han efter førstepladsen, og med en læretid på den nærliggende Schackenborg Slotskro har han en klar hjemmebanefordel.

Nicolas Min Jørgensen fra restaurant Agger Darling stiller op i konkurrencen ’det salte køkken’, men der vil også blive kåret vindere i ’det søde køkken’ og for østers i smørrebrød. Gæster kan smage på alle retterne for 40 kroner per hapser.

Foruden de danske deltagere kommer der kokke fra en række europæiske lande heriblandt Tim Boury, restaurant Boury med to Michelinstjerner, Marcelo Ballardin fra restaurant OAK med en Michelinstjerne, Eric Ivanidis fra restaurant DOOR 73, Bruno Timperman fra Bistro Bruut, Edoardo Pellicano fra restaurant Maos med en Michelinstjerne, Nino Rossi, restaurant Qafiz og Lele Usai, restaurant Il Tino – begge med én Michelinstjerne.

Dommerpanelet består af en perlerække af kokke heriblandt Rasmus Munk fra Alchemist med to Michelinstjerner, Eric Vildgaard fra Restaurant Jordnær med to Michelinstjerner), Thorsten Schmidt fra Restaurant Barr og Kenneth Toft Hansen fra Svinkløv Badehotel og Guldvinder af Bocuse d’Or 2019. Fra Tyskland kommer en af landets mest ansete kokke Robert Stolz med en Michelinstjerne på skulderen. I dommerpanelet sidder også Selina Juul, Stop Spild Af Mad, og radio- og tv-værten Felix Smith.
Emilie Qvist Kjærgaard fra restaurant Medvind. Foto: Emma Sejersen
Konkurrencen bliver kyndigt kommenteret af Andrea Petrini, en af verdens mest indflydelsesrige madanmeldere og præsident for den franske del af ’Verdens 50 bedste restauranter’, samt den anerkendte madanmelder Svend Rasmussen.

Vidste du, at man kan finde stillehavsøsters langs den danske vestkyst? Arten er invasiv, så vi gør i virkeligheden miljøet en stor tjeneste ved at smovse på den delikate spise: Invasive østers er populære som aldrig før

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice, Kød, fisk og fjerkræ, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

På AU Viborg er forskere nu klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO₂ og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. For nylig åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på dit

Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed04. 12. 2025

Dansk akvakultur kan stå over for et markant gennembrud i indsatsen for at reducere brugen af antibiotika. Forskere fra Københavns Universitet leder projektet AQUAPHAGE, der udvikler en virusbaseret teknologi, som kan anvendes som et bæredygtigt og målrettet alternativ til antibiotika i produktionen

Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltDrikkevarer04. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri hædres af Danske Ølentusiaster for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene. Bad Seed Brewing løb med hver femte stemme, da medlemmerne af forbrugerorganisationen

Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ04. 12. 2025

Der er fisk og skaldyr på menuen i årets sidste udgave af branchemagasinet Food&Drink, der nu er på gaden. Vi besøger blandt andet Krogs Fiskerestaurant og hører mere om forædling af fisk, der ikke altid behøves at være pivfrisk. Samme budskab får vi også fra en fiskeopdrætter i

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

Miljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

I forrige uge samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, skulle

Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

Drikkevarer02. 12. 2025

Ved årets European Coffee & Hospitality Awards blev det endnu engang understreget, at godt håndværk betaler sig. Italienske Lavazza blev i denne uge kåret til Best European Commercial Coffee Roaster for tredje år i træk. Det er en hæder, der baserer sig på mere end 10.000 nomineringer og

Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

Forskning og uddannelseFødevareproduktionRåvarer og ingredienser02. 12. 2025

Et nyt projekt støttet af Innovationsfonden undersøger, hvordan planteproteiner kan erstatte æg i visse af vores fødevarer – uden at gå på kompromis med hverken smag, konsistens eller bæredygtighed. Af Kimie Kongsøre Æg er lidt af en superingrediens i madlavning. De skummer, giver struktur

Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice02. 12. 2025

Black Friday har længe været et hit hos de private forbrugere, men konceptet tiltaler også de professionelle kunder. Det er meldingen fra Dagrofa Foodservice, som i fredags opnåede en markant samlet omsætningsrekord for de 30 lokale Cash & Carry-butikker. Særligt gouda, burgerbøffer og pommes

Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

AktueltFoodservice02. 12. 2025

Torsdag i sidste uge afholdt østrigske Falstaff en stor lanceringsevent for 350 mennesker i anledning af udgivelsen af deres nye magasin dedikeret til de nordiske og baltiske lande. Ved samme event lancerede Europas førende mad- og livsstilsmedie deres nye guide til Nordens bedste barer, mens en

FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

FødevareproduktionFødevaresikkerhedKød, fisk og fjerkræPolitik og eksportTop02. 12. 2025

Østre Landsret frifandt i november Fødevarestyrelsen for at have taget for høje priser for sin kødkontrol. Nu anker brancheorganisationen FødevareDanmark imidlertid afgørelsen til Højesteret, da man mener, at dommen er i strid med EU-retten. FødevareDanmark mener, at Fødevarestyrelsens

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik