• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Detailhandel og en grosFoodserviceMesser og konferencerTop11. 09. 2019 | Kasper Mundt-Nielsen

Smag fremtiden på Anuga

Detailhandel og en grosFoodserviceMesser og konferencerTop11. 09. 2019 By Kasper Mundt-Nielsen

Anuga i Køln fejrer sit 100-års jubilæum i dagene 5. oktober til 9. oktober ved at invitere mere end 165.000 gæster til at smage på fremtiden.

Anuga er blandt verdens største føde- og drikkevaremesser og kan i år fejre 100-års jubilæum. Til den begivenhed har de inviteret mere end 7.400 udstillere fra 100 forskellige lande og forventer i omegnen af 165.000 gæster til en fem dage lang fødevarefest fra d. 5. til d. 9. oktober i Køln. De mange gæster kan se frem til at gå på opdagelse blandt ti forskellige føde- og drikkevaremesser under et tag. Messen afholdes i et tæt samarbejde med BVLH (tysk købmandsforening), foreningen for den tyske fødevareindustri og det tyske hotel- og restaurantforbund. Vice president, Food and Food Technology hos Koelnmesse, Anne Schumacher, fortæller, at samarbejdet mellem de forskellige organisationer har resulteret i, at Anuga nu kan kalde sig for den førende globale føde- og drikkevaremesse:

– Anuga startede som en eksklusiv tysk fødevaremesse i 1919 med omkring 200 udstillere. I 1951 var mere end 1.200 udstillere fra 34 lande med til at etablere messen som en international forretningsplatform, og i dag ser vi frem til at byde mere end 7.400 udstillere og 165.000 gæster velkommen til den største industrielle sammenkomst – en sand succes for alle involverede parter.

Fødevarer i horisonten

I år vil der være et særligt fokus på fremtiden for ernæring og fødevarer, og hvad der skal til, hvis vi skal opfylde 2050-visionen, der forudsiger, at der i 2050 er hele 9,7 milliarder munde at mætte. Som en del af jubilæumsfesten kigger Anuga tilbage i tiden på tidligere ernæringstendenser, men der vil også være et Anuga Horizon 2050-tiltag, hvor man blandt andet ved paneldiskussioner vil diskutere, hvordan man ikke bare kan brødføde kloden frem til 2050, men også 100 år ind i fremtiden – og ikke blot i kvantitative mængder, men i lige så høj grad kvalitative. Fødevarer bliver i stigende grad et politisk emne. Fra at fødevarer blot var noget, der skulle fylde vores maver, skal fødevarer nu holde os sunde og hjælpe med at realisere livsstilsønsker. I stigende grad ønsker vi også, at produktionen, forarbejdningen, transporten og sågar markedsføringen skal være socialt ansvarlig og klimavenlig. Derfor vil man på Anuga Horizon 2050 blandt andet kunne opleve flere virksomheder tale om, hvordan man kan reducere sukker, salt og fedt i convenience-food, som vurderes at have en negativ påvirkning på befolkningssundheden. Men også dyrevelfærd og reducering af madspild står højt på listen over emner med stor betydning for både forbrugere og producenter.

Food from Denmark står bag to store danske fællesstande på dette års udgave af Anuga. (Foto: Food from Denmark)

Marked i konstant bevægelse

Det er ikke bare på ernæring, at markedet flytter sig. Vi ændrer konstant på måden, hvorpå vi spiser, laver mad og køber ind. CEO hos trendforskningsvirksomheden The Future Laboratory, Christopher Sanders, forklarer:

– Teknologien er drivkraften bag udviklingen i, hvordan forbrugeren spiser, laver mad og køber ind. Det er blevet mere fragmenteret at handle ind. På grund af den større e-handel har vi skiftet de store indkøbsture ud med små spontane indkøbsture, der skal supplere de større indkøb, som flere nu foretager online.

Han forklarer også, at der er flere og flere, der køber madvarer online enten ved pc eller på mobiltelefon. Men procentvis er det stadig en lille del af det samlede marked. Vi vil kigge forhandleren af råvarerne i øjnene eller kokken, der har lavet maden til os.

– Den uddannede og informerede forbruger fylder mere og mere i billedet. Vi vil ikke nødvendigvis have mad med geografisk beskyttet oprindelsesmærkater, men vi vil vide, hvor maden kommer fra, hvordan den produceres, den skal være bæredygtig, dyrene skal være behandlet ordentligt. Kort sagt, vi vil vide, hvad maden indeholder, forklarer Christopher Sanders.

Derfor vil der være en naturlig rød tråd med teknologiske løsninger og bæredygtighed igennem et stopfyldt messecenter i Køln, hvor samtlige 11 haller er taget i brug. Det svarer til 284.000 kvadratmeter fuldt besat med alt inden for føde- og drikkevarer.

Kom med til Paraguay i Køln

Årets samarbejdspartner er Paraguay, og Anne Schumacher er begejstret over udsigten til at sætte fokus på det sydamerikanske kontinent:

– Vi er begejstrede over, at det lykkedes os at få Paraguay som årets partnerland. Det bliver første gang nogen sinde, at vi på Anuga for alvor kan sætte fokus på det sydamerikanske kontinent. Paraguay har været repræsenteret på messen flere gange. I 2017 var 20 virksomheder samlet under den statsejede eksportvirksomhed Rediex’ tag, og i år byder vi så velkommen til både Rediex-delegationen og yderligere en delegation under Camara Paraguaya de Carnes, som vil være at finde på Anuga Meat.

Anuga Meat er en af ti messer, i messen, som gør, at Anuga kan tilbyde specialiserede oplevelser og trendtemaer for alle relevante føde- og drikkevaremarkeder.

– Det er det, der er med til at gøre Anuga til den vigtigste købs- og netværksplatform for både nationale og internationale grossister, detailhandlere såvel for storkøbsforbrugere og foodservicebranchen, siger Anne Schumacher.

Smag på fremtiden

Nye produkter og industrielle trends præsenteres i ”Anuga Trend Zone”. I trendzonen vil et hold af eksperter fra Innova Market Insights og Euromonitor præsentere og belyse de nyeste tendenser inden for føde- og drikkevareindustrien. Det er et anbefalelsesværdigt show, og den store scene er et godt sted at søge information om markedets tendenser. De produkter, som en ekspertjury af journalister og markedsresearchers vurderer til at være de mest interessante og vigtige nyheder, vil blive præsenteret ved et særligt Anuga Taste Innovation Show, som kan findes på ”North Boulevard” foran hal 7. Her vil det også være muligt at finde en top-10 over de største innovationer.

Danske virksomheder på Anuga

Anuga-messen er populær for både danske gæster og udstillere. Flere virksomheder mødes under fælles fane på en af de fire danske fællesstande. Fællesstandene er primært af økologisk karakter, men Food from Denmark står bag en stor messestand, hvor der både er plads til økologi og konventionelle produkter. Flere danske udstillere vil være at finde på egne stande rundt om i de 11 haller. En oversigt over samtlige udstillere kan findes på http://www.anuga.com.

Danske fællesstande

  • Stor dansk fællesstand i hal 11.1, arrangeret af Food from Denmark i samarbejde med Danmarks Eksportråd. Her udstilles både økologiske og konventionelle varer.
  • Økologisk stand i hal 11.1 ved siden af den anden store danske fællesstand. Arrangeret af Food from Denmark i samarbejde med fonden for økologisk landbrug.
  • Bio aus Dänemark. Ren økologisk stand i økologihallen. Arrangeret i samarbejde med fonden for økologisk landbrug.
  • Landbrug og Fødevarer. Ren økologisk stand i økologihallen. Arrangeret i samarbejde med fonden for økologisk landbrug.

 

Anuga 2019 afholdes fra lørdag d. 5. oktober til onsdag d. 9. oktober i Køln Messecenter. Der er åbent alle dage fra kl. 10 til 19. Anuga er forbeholdt de professionelle inden for fødevare- og drikkevarebranchen.

 

Skrevet i: Detailhandel og en gros, Foodservice, Messer og konferencer, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

Foodservice18. 12. 2025

Norrlyst Koncernen tager næste store skridt i sin vækstrejse og opkøber de resterende ejerandele i Cadence Group, hvilket betyder, at koncernen nu ejer 100% af det populære brunch- og bagerikoncept. Cadence Group driver i dag fire restauranter samt en fabrik i Herlev og er kendt for at levere

100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har åbnet en ny ansøgningsrunde til en pulje med 100 millioner kroner. De 100 millioner kroner skal gå til projekter, der kan styrke den grønne omstilling af den danske fødevaresektor. Puljen kan søges frem til 19. februar 2026. Godt grønt nyt til de

Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

AktueltPolitik og eksport18. 12. 2025

Food Nation markerede den 15. december 2025 den officielle åbning af fødevareklyngens Visitor Centre i København i nye fysiske rammer. Det opdaterede og udvidede udstillingsvindue præsenterer det ypperste inden for danske fødevareløsninger, bæredygtig innovation og globalt samarbejde. Ved

Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

AktueltFødevareproduktionLandbrug18. 12. 2025

For dansk landbrug har 2025 været et fremragende år drevet af husdyrproduktion og en god høst. Men begyndende prisfald og strammere politiske krav kan hurtigt skubbe til balancen. Fremtiden kræver heftige investeringer og tilpasninger, hvis dansk landbrug skal fastholde sin stærke

Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

I juni blev Sundskolen i Nykøbing Falster den eneste folkeskole på Lolland-Falster, som kom med i det nationale skolemadsforsøg, hvor 191 skoler over hele landet afprøver skolemad. Skolemadsforsøget blev sat i gang i november og har indtil nu været en stor succes. Formålet med skolemadsforsøget

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Kendt leverandør til bagerier fusionerer med Nemco

  • Ardo NV Denmark Office

    En klassiker med rødder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Et tilbageblik på året der gik

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

    18.12.2025

  • 100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

    18.12.2025

  • Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

    18.12.2025

  • Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

    18.12.2025

  • Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

    18.12.2025

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik