• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Fødevareproduktion04. 03. 2019 | Dann Bjarke Jensen

Sæby Fiske-Industri sætter turbo på kvalitetskontrol

Fødevareproduktion04. 03. 2019 By Dann Bjarke Jensen

CanInspector er målrettet virksomheder, der producerer fødevarer i dåser.

Vigtigheden af indpakning stiger generelt for alle forbrugerprodukter, ikke kun på grund af design, men også grundet kvalitet. Ved at inspicere for fejl i emballagen gennem Machine-Vision Technology, kan defekter i produkterne elimineres.

Siden 1920 er TV- og biograffilm blevet produceret med 24 billeder pr. sekund, fordi mennesket ved den hastighed ikke kan opfatte skift mellem enkelte billeder. I produktionsvirksomheder er der også et behov for hurtige skift for at kunne holde effektiviteten oppe uden at gå på kompromis med kvaliteten. Ligesom med antal billeder pr. sekund har mennesker en begrænset kapacitet for, hvor meget de kan nå at kontrollere, uden at det påvirker kvaliteten. Sæby Fiske-Industri har indført visionbaseret kvalitetskontrol, der kan udføre inspektion af otte produkter i sekundet, en markant opgradering ift. tidligere kapacitet.
Sæby Fiske-Industri har baseret deres virksomhed på produktion af makrel i alle tænkelige afskygninger. Virksomheden har siden 1946 vokset sig til at være førende globalt med et væld af forskellige varianter af makrel til hele verden, et sortiment der bliver ved med at stige i takt med, at forbrugernes krav bliver mere og mere specifikke.
– Vi leverer 130 millioner dåser makrel til mange forskellige lande hvert år. Til det bruger vi 30-35 forskellige krydderlager, og en stor del af vores produktion er private label til kunder i både ind og udland, fortæller Kent Christiansen, som er teknisk chef hos Sæby Fiske-Industri.
15 procent af virksomhedens produktion går til Danmark, mens resten går til eksport. Kulturforskelle gør, at præferencer varierer meget alt efter geografi. Sortimentet indeholder makrel i forskellige olier, der er meget efterspurgt i Sydeuropa, makrel i krydderlage til England og helt andre variationer af makrel, der specifikt er udviklet til Asien og Australien. De mange forskellige kulturbaserede præferencer kræver derfor, at Sæby Fiske-Industri har mange omstillinger i produktionen. Derfor er der vedtaget en strategi om at indføre visionteknologi til kvalitetskontrol af dåserne som det sidste led i produktionsprocessen.

15 procent af Sæby Fiske-Industris produktion går til Danmark, mens resten går til eksport.

Højere produktivitet med visionteknologi
Kent Christiansen og Torben Jensen, driftsansvarlige hos Sæby Fiske-Industri, så i 2016 en mulighed for at bruge TriVisions teknologi til at kontrollere produkterne ved en ekstremt høj takttid på otte produkter pr. sekund. Da produktet fotograferes fra tre vinkler, giver det i alt 24 billeder, som behandles i sekundet.
– TriVision kan bruges på praktisk taget alle anlæg, og vores mål er, at vi ikke skal have nogen stop overhovedet, selvom vi øger hastigheden meget. Pakkeriet er et rimeligt enkelt miljø, og vi har investeret her, fordi vi kan øge produktionen til et niveau, hvor det menneskelige øje ikke kan følge med, siger Kent Christiansen.

100 procent kontrol uden at tabe effektivitet
– Vi har udviklet produktet CanInspector, som nu indeholder alle vores avancerede funktioner. Den er målrettet virksomheder, der producerer fødevarer i dåser og optimerer kvalitetskontrollen i produktioner med hyppige omstillinger ekstremt effektivt og med hurtig pay-back, siger Ole K. Neckelmann fra TriVision.
Alle dåser kontrolleres 100 procent for bertlekant, artwork, print osv., og det kan lade sig gøre, fordi løsningen er meget modulær og let at indkøre.
– I mine øjne er det en vidundermaskine, vi har fået ind. Selvfølgelig har den nogle begrænsninger, men vi kan lave en masse check af produkter i den høje hastighed, som mennesker ikke kan kapere. Vi er nu i gang med nogle tillægsprogrammer, som vi gerne vil have bygget på, og det kommer til at spare os for mange penge fremadrettet, udtaler Torben Jensen, som står for den daglige drift af anlægget.
Der er aktuelt installeret tre CanInspector-løsninger i fabrikken, men grundet forventet vækst, er der ønsker om at udvide til flere anlæg for at kunne følge med efterspørgslen samt øge kvaliteten.
Da CanInspector ikke fylder ret meget fysisk, giver det mulighed for at placere flere produktionslinjer i den samme fabrik. Senest har Sæby Fiske-Industri overtaget en produktion af 30 millioner dåser pr. år fra en anden fabrik, og der kommer sikkert mere til, så skalerbarhed er af høj prioritet.

Kan det betale sig?
I alle industrier vægter økonomiske argumenter højt. Ole K. Neckelmann fra TriVision holder derfor også øje med projektet og udviklingen for at sikre en tilfreds kunde. Det er et fælles ønske for TriVision og Sæby Fiske-Industri, at investeringen er til gavn både økonomisk og praktisk ift. daglige drift.
– Vi ved, at visionkontrol er det næste naturlige skridt, når man som Sæby Fiske-Industri har investeret i 24 industrirobotter og skabt en højt automatiseret fabrik. Derfor har vi også på de tre anlæg, der er leveret, gjort en dyd ud af at støtte op med træning og indkøring og på at give en god support til Kent og Torben. Jeg håber, at de også ser den økonomiske gevinst, for jeg er overbevist om, at den er meget stor.
Typisk ser TriVision tilbagebetalingstider på mellem 9 og 15 måneder på deres anlæg, men det afhænger meget af den enkelte virksomhed. En fabrik som Sæby Fiske-Industri har opnået at udvide produktionen og få en mere præcis detektion af fejl ved at erstatte kontrol udført af medarbejdere med kontrol udført af CanInspector.
– Vi regner med, at vi kan tjene pengene hjem, fordi hastighederne er højere. Der er ikke rigtigt noget alternativ, så det varer nok ikke så længe, inden de lærer vores dialekt hos TriVision, slutter Kent Christiansen.

Skrevet i: Fødevareproduktion

Seneste nyt fra redaktionen

Ny institutdirektør på DTU Aqua

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ08. 05. 2025

Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.” DTU har udpeget professor og sektionsleder Anna Rindorf til ny direktør for DTU Aqua med tiltrædelse den 1. juli. Hun har både

Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

DrikkevarerMiljø og sundhed08. 05. 2025

Rynkeby Foods A/S udvider sin produktportefølje under Valsølille-brandet ved at lancere Valsølille Vitamin Water – en vitaminvand uden brus og med 20 procent frugt. Med lanceringen af Valsølille Vitamin Water styrker Rynkeby Foods sin position på markedet for funktionelle drikkevarer og

Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Det handler om at styrke landbrug, folkesundhed og fødevareindustri: Økologien er atter på dagsordenen hos fødevaregiganten Dragsbæk, der nu vil sende klart signal til landmænd, politikere og privatforbrugere om de mange fordele ved den danske raps. Efter en periode med stilstand er økologien

Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond,

Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

Brød og kagerDetailhandel og en grosFoodserviceTop08. 05. 2025

Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles

Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Holdet der driver noon, catering- og kantinevirksomheden, og BaneGaarden, mad- og kulturdestinationen i København, går nu efter en trecifret millionomsætning i 2025 svarende til en vækst på 26 pct. fra 2024 Table, moderselskabet stiftet af Carl Johan Paulsen, Ida Marie Banke André og Karlos

Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

FoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Eftersøgningen efter Danmarks bedste kok til mad over bål er skudt i gang. For andet år i træk afholdes DM i Bålmad – en krævende kokkekonkurrence, hvor kun en lille udvalgt skare får lov at stille til start.  Kan du kreere gastronomiske oplevelser i særklasse – også selv om røgen svider i

Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

AktueltFoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Mad og drikke bliver de vigtigste forlystelser, når Tivoli igen byder inden for til Tivoli Food Festival. Ni dage i maj bliver Tivoli fyldt med gastronomiske oplevelser, råvarer fra forskellige egne af landet, langbordsmiddage med stjernekokke, workshops og smagninger. Mere end 40.000 madglade

Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer06. 05. 2025

Et krav om habitatvurdering gør det umuligt for Esrum Kloster & Møllegård at gennemføre årets traditionsrige ølfestival. Esrum Kloster Ølfestival 2025 bliver aflyst. Det står nu klart efter Gribskov Kommune har meddelt, at der skal foretages en habitatvurdering af det naturområde, som Esrum

Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

CertificeringKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Mængden af tun, der blev solgt globalt med Marine Stewardship Council (MSC)'s blå miljømærke, voksede med 24 pct. fra år til år til næsten 300.000 tons i 24-25 år, ifølge nye data offentliggjort af MSC i den seneste udgave af sin Sustainable Tuna Yearbook. Dataene omfatter både salg af tun fra

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    De 7 bedste praksisser: Bliv en mester i lækagesøgning

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Inspirationskatalog: 44 siders tips til din menu

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

  • Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

    06.05.2025

  • Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

    06.05.2025

  • Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

    06.05.2025

  • Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

    06.05.2025

  • Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

    06.05.2025

  • Højer Pølser vinder guld til buffetklassikere

    01.05.2025

  • 16 ISS-kantiner hos Bygningsstyrelsen får Svanemærket

    01.05.2025

  • Det smager af larm: Hvordan påvirker støj smagsløgene?

    01.05.2025

  • Ældste frigivelse fra Stauning Whisky nogensinde

    01.05.2025

  • 50 år med smag – Bryggeriet Apollo fejrer jubilæum og forvandling

    01.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik