Kødet i Føtex’ kølediske markeres med klistermærket “Frisk fra egen slagter”, selv om kødet hverken er frisk eller fra egen slagter. Det er tværtimod i nogle tilfælde optøet og produceret på storslagterier, skriver 24timer.
I flere Føtex-varehuse, som 24timer har besøgt, giver slagterne udtryk for frustration og flovhed over, at de skal vildlede kunderne til at tro, at der er tale om hjemmelavede ferskvarer.
– Det er de høje herrer i jakkesæt i Aarhus, der giver os besked på at gøre sådan, sagde en slagter med henvisning til retningslinjer fra ledelsen.
– Jeg må desværre erkende, at der er sket en fejl i mærkningen. Vi har indskærpet brugen af etiketter over for vores butikker, således at dette ikke burde ske igen, skrev Dansk Supermarkeds produktchef, Claus Hansen, efterfølgende til 24timer.
Det medførte, at en Føtex-slagter senere forelagde den liste fra ledelsen, som dikterer, at flere dybfrost-kødvarer skal mærkes “Frisk fra egen slagter”, når de er optøet. Den oplysning fik Dansk Supermarkeds ledelse til at erkende at have begået fejl.
– Disse ting bør vi have styr på, skrev produktchefen og lovede at rette op.