• Facebook
  • Instagram
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Certificering
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Emballage
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Klimateknologi

CertificeringFødevaresikkerhedMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed22. 04. 2017 | Kasper Mundt-Nielsen

Rene fødevarer – ja tak!

CertificeringFødevaresikkerhedMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed22. 04. 2017 By Kasper Mundt-Nielsen

(Arkivfoto: Pexels.com)
(Arkivfoto: Pexels.com)

57 procent af danskerne mener, at der er for mange fødevarer, der er alt for forarbejdede. Og hele 32 procent undgår fødevarer, der indeholder e-numre og komplekse tilsætningsstoffer. Sådan svarer danskerne i en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Arla. Danskerne vil have rene og naturlige fødevarer

En ny tendens viser sig blandt danskerne, når det kommer til deres madvaner. Arla har fået foretaget en befolkningsundersøgelse blandt danskerne og har fået tal på tendensen: 77 % af danskerne synes, at uforarbejdet og naturlig mad er bedst, og 57 procent mener, at der er alt for mange fødevarer, der er for forarbejdede. Madsociolog og lektor ved Metropol, Jon Fuglsang, er ikke overrasket:
– Der er en øget bevidsthed hos danskerne om, at mad, der er forarbejdet, ofte har en ringe ernæringsmæssig kvalitet. Og det får danskerne til at søge væk fra de sammensatte produkter, siger han.

E-numre – nej tak
75 procent af danskerne svarer, at de oftest lige tjekker varedeklarationen, når de står i supermarkedet – og det resulterer i, at hele 32 procent holder sig fra de fødevarer, der indeholder e-numre og komplekse tilsætningsstoffer.
– Det er de færreste danskere, der ved, hvad tilsætningsstoffernes komplekse navne dækker over, og jeg forstår godt, hvis e-numre og kemiske betegnelser afskrækker folk. Generelt bliver de danske forbrugere mere og mere skeptiske overfor e-numre. Og i stedet går de derfor efter at handle naturlige og uforarbejdede fødevarer, forklarer Jon Fuglsang.

Sundhed får ny betydning
Den tendens ses også hjemme i danskernes køkken, hvor hele 66 % svarer, at de foretrækker at lave mad med få ingredienser. For når der er få ingredienser, så er det lettere at overskue, hvad der er i maden – og det rammer ned i danskernes ny bevidsthed omkring sundhed.
– Det er en ny tendens i forhold til bevidsthed og fravalg, vi ikke har set tidligere. Folk tænker ikke længere kun på kalorier, sukker og fedt. De tænker på sundhed på en ny måde, og mange ved mere end tidligere. Frugten og mælken skal ikke bare være dansk, for stadig flere skal den skal også være økologisk. Ligesom produkter som smør bliver valgt til, da det ikke er et blandingsprodukt. Folk har flere holdninger til, hvad de spiser, og det kommer til udtryk i deres valg af fødevarer, slutter Jon Fuglsang.

Skrevet i: Certificering, Fødevaresikkerhed, Miljø og sundhed, Råvarer og ingredienser, Top, Økologi og bæredygtighed

 

Seneste nyt fra redaktionen

Bilka åbner ubemandede PickUp-stationer

Detailhandel og en grosTop22. 04. 2021

Vores indkøbsmønstre har ændret sig meget, siden COVID-19's ankomst. Onlinehandel fylder mere end nogensinde og nu åbner Bilka en række ubemandede og fuldautomatiske PickUp-stationer. Den første åbner i Fredericia. Nu bliver det endnu nemmere og hurtigere at handle i Bilka. Det sker, når Bilka

Nestlé vokser sig større og større

Detailhandel og en gros22. 04. 2021

Fødevarevirksomheden Nestlé leverede i årets første kvartal en omsætning på 21,1 mia. CHF (142,2 mia. DKK) og en organisk vækst på 7,7 pct. Nestlé topchef, Mark Schneider, siger om 1. kvartalstallene: - Vi er tilfredse med Nestlés stærke organiske salgsvækst i første kvartal – en vækst, der

Robot håndterer 20 tons kål

AktueltFødevareproduktion22. 04. 2021

Hos Daloon i Nyborg anvendes dagligt mellem 15 og 20 tons kål til produktionen af omkring en million forårsruller. Det har hidtil været en forholdsvis manuel proces, men nu skal en robotløsning fremover håndtere de mange kålhoveder Antallet af rullende kålhoveder hos Danmarks

Hvem skal vinde Den Dybe Tallerken

Detailhandel og en grosFoodserviceMesser og konferencer22. 04. 2021

Nu er det muligt at indstille kandidater til 'Den Dybe Tallerken'-prisen, der uddeles til en fødevarevirksomhed, en organisation eller en person i fødevarebranchen, som helhjertet og på exceptionel vis skaber innovation og kvaltiet i harmoni med omverdenen. Det skriver Landbrug & Fødevarer i en

Rekordresultat hos Salling Group

AktueltDetailhandel og en gros22. 04. 2021

Corona-pandemien har været god ved detailkoncernens bundlinje. Sidste år voksede omsætningen i Salling Group til 60,9 mia. kr. mens EBIT steg til 2,8 mia. kr. svarende til en EBIT-margin på 4,6 procent. Salling Groups omsætning steg sidste år med mere end 4 mia. kr. og nåede for første gang i

Nullermænd i restauranten får kunderne til at vende om

Foodservice21. 04. 2021

Ligger der nullermænd i hjørnerne? Bliver bordene ikke tørret grundigt af? Og bliver spritdispenserne ikke altid fyldt op? I givet fald skal man se at komme i gang med at få styr på hygiejnen – hvis man altså driver en restaurant eller café. En amerikansk undersøgelse fra konsulenthuset

Opråb efter kakaopriserne står i frit fald

Politik og eksportØkologi og bæredygtighed21. 04. 2021

Faldet i prisen på kakao i Elfenbenskysten er med til at underminere vejen til en højere indkomst for vestafrikanske kakaobønder, mener Fairtrade. EU-regulering af kakaoindustrien kan være et vigtigt skridt på vejen til at opnå leveløn for vestafrikanske kakaobønder. Fairtrade opfordrer

Ny vakuumløfter

Fødevareproduktion21. 04. 2021

Hovmand, der leverer skræddersyede løfteløsninger til eksempelvis levnedsmiddelbranchen, præsenter en ny mobil vakuumløfter, der gør det hurtigt og let at håndtere af store emner med en flad og jævn overflade. Det sparer tid - samtidig med, at ergonomien forbedres, hvorved ryg- og muskelskader hos

Kæmpe opbakning til spisestederne fra befolkningen

FoodserviceTop20. 04. 2021

De danske restauranter og caféer får travlt, når der endelig bliver åbnet for både udendørs- og indendørsservering. Ifølge en befolkningsundersøgelse fra Arla Pro vil 38 procent af danskerne spise ude mindst hver anden uge efter genåbningen. Det skyldes i høj grad ønsket om at støtte

DRC bekymret: kan testkapaciteten følge med genåbningen?

AktueltFoodservice20. 04. 2021

Der er stadig en del forhindringer på vejen, lyder det fra brancheorganisationen Danmarks Restauranter og Caféer. De savner fortsat retningslinjer for indendørsservering fra Erhvervsministeriet, og besked, om hvordan kompensationsordningen vil se ud - og mest af alt, bliver coronapasset en betydelig

Tilmeld Nyhedsbrev

Arkiv over seneste nyhedsbreve
 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Kan du gætte, hvor meget et DENIOS opsamlingskar kan klare?

  • Fødevareleverandører vil etablere ny markedsplads på internettet

    Nye detekterbare pakninger giver øget sikkerhed i fødevareindustrien

  • Fødevareleverandører vil etablere ny markedsplads på internettet

    Nye detekterbare pakninger giver øget sikkerhed i fødevareindustrien

  • DENIOS ApS

    Er dit skab for småt, men en container for stor?

  • Carsten Holm A/S

    Sealing solutions to meet all your needs

  • DENIOS ApS

    Lithium-ion-batterier brændte alt ned – på nær én ting

  • Beckhoff Automation ApS

    Ny medarbejder pr. 1/4-2021

  • DENIOS ApS

    Vil du have dine medarbejdere til at lette rumpen?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Effektivisering af trappe produktion

  • DENIOS ApS

    Er du også hoppet på elcyklen?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Bilka åbner ubemandede PickUp-stationer

    22.04.2021

  • Nestlé vokser sig større og større

    22.04.2021

  • Robot håndterer 20 tons kål

    22.04.2021

  • Hvem skal vinde Den Dybe Tallerken

    22.04.2021

  • Rekordresultat hos Salling Group

    22.04.2021

  • Nullermænd i restauranten får kunderne til at vende om

    21.04.2021

  • Opråb efter kakaopriserne står i frit fald

    21.04.2021

  • Ny vakuumløfter

    21.04.2021

  • Kæmpe opbakning til spisestederne fra befolkningen

    20.04.2021

  • DRC bekymret: kan testkapaciteten følge med genåbningen?

    20.04.2021

  • Ny adm. direktør i Lidl

    20.04.2021

  • Ny madpris hylder ildsjæle i fødevarebranchen

    19.04.2021

  • Tivolis restauranter åbner den 23. april

    19.04.2021

  • Brygger øl, hvor overskuddet går til personalefester

    19.04.2021

  • Madmødet gennemføres i slutningen af maj

    19.04.2021

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 3 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 3 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk

Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk

Privatlivspolitik
Denne hjemmeside benytter cookies. Acceptér Afvis Læs mere om vores brug af cookies her: Brug af cookies
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Nødvendige
Altid slået til

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Ikke nødvendige

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.