• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFødevareproduktion28. 06. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Produktprisen 2021 hylder de små producenter

AktueltFødevareproduktion28. 06. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Vinderne af produktprisen blev hædret under kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem, der i år var flyttet et par kilometer fra havnen i Gudhjem til Melstedgård. Vinderne blev fundet blandt 12 finalister, der i første omgang blev udvalgt blandt 120 produkter.

Maybritt Beutnagel står bag Maymays, som endte med at vinde Produktprisen i kategorien Mad. Foto: Kasper Mundt-Nielsen

Produktprisen er et samarbejde mellem Coop og kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem. Prisen hylder de danske produkter og i år var feltet større end nogensinde.

Produkterne var inddelt i kategorierne innovation, konfekture, mad og drikke. Derudover lukkede afstemningen til produktprisen under uddelingen, således, at gæsterne ved Sol over Gudhjem havde mulighed for at smage på alle produkterne og give deres mening til kende.

– Et af formålene med Produktprisen er at få de små dygtige producenter frem i lyset. Vi fra Sol over Gudhjem er glade for den store tilslutning til årets produktpris. Vi kan se, at der bliver arbejdet målrettet og seriøst med produkterne. Vi håber at et initiativ som Produktprisen kan bane vejen til endnu flere kvalitetsprodukter til den danske forbruger, siger Mads Marschall fra Sol over Gudhjem.

Publikumsprisen gik til lokale Falk Bornholm, der deltog med Kaffesyp, en bornholmsk snaps med kaffe og honning. Det høstede store klapsalver fra det fremmødte publikum.

Kæmpe mulighed for brand- og produktudvikling

I kategorien Mad vandt fynske MayMays med en indisk inspireret plantebaseret snack med det mundrette navn Mumbai Munchies.

– Vores produkter er inspireret af, hvordan man laver snacks i Indien, men de er vores helt egne. Vi har selv udviklet produkterne, efter vores ønske, forklarer Maybritt Beutnagel, der står bag virksomheden MayMays. Produkterne er baseret på kikærter, ris og rige mængder indiske krydderier.

Hun fortæller, at det har været et skulderklap, at få lov til at deltage i konkurrencen og det gjorde dem helt bevidste om, at de var på rette vej med deres Mumbay Munchies.

– Det at være med i Produktprisen har givet os en stor eksponering i medierne og andre fora, end dem vi normalt benytter os af, siger Maybritt Beutnagel.

Med dagens pris håber Maybritt, at flere vil få øjnene op for de krydrede snacks, men mest af alt, glæder hun sig til at kunne mødes med Sol over Gudhjems ekspertpanel, der har kompetencer inden for produktudvikling, branding og PR, vækst, salg og eksport. Samme mulighed får de andre vindere også. Så udover muligheden for at test-sælge vinderprodukterne i udvalgte Coop-butikker, så får de altså også en uvurderlig mulighed for at videreudvikle på både virksomhed og produkter sammen med nogle af landets førende fødevareudviklere.

At produkterne nok skal ende op på hylderne i Coops butikker er Maybritt Beutnagel ikke i tvivl om:

– Vores produkter passer rigtigt godt i butikker såsom Irma, der har et godt fokus på specialvarer.

Madspild var et stort emne ved flere af finaleprodukterne

Prisen til årets bedste konfekture gik til Banana Cph, der med deres bananbrød, der leveres på frost, viste at det var muligt at lave velsmagende brød på produkter, der ellers skulle bortskaffes. Dommerne var især begejstrede for brødets bløde krumme.

Stifter Christian Cordius fortæller, at i omegnen af 40.000 bananer smides ud hver dag – og langt de fleste kan altså sagtens bruges til eksempelvis Banana Cphs bananbrød eller deres laktosefri og veganske banan-is.

Forsætter efter billedet

Dommerpanelet uddelte konstruktiv kritik til deltagerne under Produktprisens finalerunde ved Sol over Gudhjem. Der var bred enighed, om et stærkt felt af produkter, hvor det ofte var bæredygtighed eller convenience, der har været drivkraften bag de velsmagende produkter. Foto: Kasper Mundt-Nielsen

Samsøbær løb med drikkevareprisen med deres Økologisk rabarbersaft, der er lavet på ren saft. En ren og autentisk rabarbersmag sagde dommerpanelet, der bestod af Hanna Schaldemose, Lokalvarechef i Coop Danmark, Kok Francis Cardenau fra Sane Foods, Kok Jesper Koch fra Steigenberger Alsik Hotel & Spa, Kok Mads Battefeld fra Sushi Anaba, Kok og sommelier Simon Olesen fra Møntergade og Kok Mikkel Maarbjerg fra KIRK+MAARBJERG.

Årets innovation stod Contempehrary bag. Deres Nordisk Temphe er et produkt baseret på nordisk korn og hamp, der fermenteres. Produktet kan erstatte kød i mange retter, fortæller Tobias Harboe, der har søgt inspiration til produktet ved et længerevarende ophold på Bali.

Skrevet i: Aktuelt, Fødevareproduktion

Seneste nyt fra redaktionen

Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

Foodservice27. 11. 2025

En kok må ikke gå tomhændet, siges det – men på Green Mango på Frederiksberg er det præcis, hvad de gør, selvom der hver uge kommer 800 kilo varer ind ad døren. God mad kræver gode råvarer, og de vejer tungt. På Godthåbsvej på Frederiksberg kommer der hver uge omtrent 800 kilo kokosmælk, ris og

Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

Forskning og uddannelseLandbrug27. 11. 2025

Et internationalt forskerhold med Københavns Universitet, Shanghai Jiao Tong University og University of Nottingham i spidsen har opdaget, hvordan planterødder er i stand til at trænge igennem hård og tæt jord ved hjælp af et velkendt ingeniørprincip. Opdagelsen kan få stor betydning for fremtidens

aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

AktueltDrikkevarerFoodservice27. 11. 2025

Admiral Hotels restaurant aye aye har vundet prisen for Best Newcomer List ved Star Wine List of the Year Denmark 2025, en international anerkendelse, der hylder verdens bedste vinkort og de mennesker, der står bag. Med kun 48 finalister på tværs af Danmark var aye aye allerede blandt en

Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

AktueltDetailhandel og en grosMarkedsføring27. 11. 2025

Mange kløer sig nok frustreret i håret over at skulle finde idéer til aftensmaden, men et madplansunivers med madblogger og influencer Julie Bruun er en stor succes. ‘Hvad skal vi have til aftensmad?’ Det spørgsmål stiller mange danskere sikkert sig selv flere gange om ugen, men hjælpen er lige

Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

Miljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed27. 11. 2025

Madland udgiver nu rapporten ‘Grøn madhandel i København – alternative, sunde og grønne madkanaler’, der er udarbejdet for Københavns Kommune som et dialogredskab til politikere, embedsfolk og andre beslutningstagere. Rapporten giver det første samlede overblik over de mange typer aktører og

Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

Kød, fisk og fjerkræ25. 11. 2025

Med afsæt i en række nødvendige og konsekvente beslutninger er det lykkedes Danish Crown at styrke afregningen til andelsejerne og få stoppet en kritisk tilbagegang i tilførslerne af grise. De kommende to år vil der være fokus på at gennemføre en omfattende transformation af koncernen, så der skabes

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

FoodserviceFrugt og grøntFødevareproduktion25. 11. 2025

Nemco, der er leverandør af udstyr til fødevareindustrien, lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som

Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 11. 2025

Det er sjældent de grønne retter, der finder vej til middagsbordet, når kødet udelades. De mest spiste vegetariske aftensmåltider er nemlig rugbrød, toast, pasta, yoghurt og pizza – retter, der i gennemsnit indeholder færre grøntsager end måltider med kød. Det viser den årlige undersøgelse

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

AktueltFoodservice25. 11. 2025

Søndag dystede landets dygtigste kokke og tjenere ved semifinalerne til Årets Kok og Årets Tjener 2026. Nu er finalisterne fundet til finalerne i marts. Seks tjenere og seks kokke er videre til finalerne i Årets Kok og Årets Tjener 2026. Det står klart efter søndagens semifinaler på Kold

Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

Kød, fisk og fjerkræTop25. 11. 2025

JN Meat International har igen vundet en VM-titel i World Steak Challenge, som er blevet afgjort ved en storstilet prisuddeling i London. Det er fjerde gang, at Slagelse-virksomheden med grundlægger og kødsommelier John Sashi i spidsen sikrer en anerkendelse i det prestigefyldte

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik