• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Foodservice25. 03. 2025 | Mikkel Bækgaard

Pincho Nation åbner flere franchise-restauranter i Danmark

Foodservice25. 03. 2025 By Mikkel Bækgaard

Om kort tid åbner Pincho Nation i Herning, og til sommer åbner man også i Vejle. I Vejle er 25-årige Ida Tøndering franchisetager, mens allerede etablerede franchisetagere står bag restauranten i Herning. Dermed begynder franchising for alvor at tage fart i Danmark, hvor man forventer at runde 650.000 gæster for året, og hvor man arbejder på at åbne yderligere enheder i franchise-regi.

I juni åbner Pincho Nation i Vejle. Derudover åbner man i Herning om få uger. Begge restauranter drives af franchisetagere, og det er i tråd med den ekspansionsplan, der er i Danmark. I Vejle er 26-årige Ida Tøndering franchisetager og restaurantchef. Hun har, trods hendes unge alder, flere års erfaring fra restaurationsbranchen samt en uddannelse i Retail Leadership fra Københavns Erhvervsakademi. Mens hun venter på at kunne tage godt imod egne gæster i Vejle, er hun en del af holdet i Pincho Nation i Randers, hvor hun får konceptet helt ind under huden.

”Fra det øjeblik, jeg trådte ind i restauranten, vidste jeg, at det her var noget specielt. De små retter, den farverige atmosfære og det sjove i, at man bestiller via en app – det hele gik bare op i en højere enhed. Jeg tænkte med det samme: ‘Det her skal Vejle have!’ Jeg glæder mig til at åbne og byde alle velkommen i Vejle, og jeg håber, at folk vil tage godt imod os til sommer,” siger Ida Tøndering, franchisetager og indehaver af Pincho Nation i Vejle.

Der er allerede skrevet 800 op på den booking-liste i Vejle, der i forbindelse med åbningen giver adgang til at bestille bord før alle andre.

650.000 gæster i 2025

I 2024 rundede Pincho Nation en milepæl, da man mod slutningen af året havde haft flere end 500.000 gæster. Den positive udvikling fortsætter i 2025, hvor restauranten i Odense har det første fulde år, og hvor Herning og Vejle ligeledes når at have mange gæster. Samtidig fastholder de øvrige enheder deres gæstetal, og det betyder, at man i løbet af i år kommer til at byde 650.000 gæster indenfor landet over. Pincho Nation er kendt for at have et feststemt og farverigt koncept, der også er konkurrencedygtigt på prisen.

”Kombinationen af en totaloplevelse, hvor der appelleres til alle sanserne, og en stærk prissætning, hvor vi er med til at slå tonen an i value-for-money-segmentet, giver os en helt unik positionering i markedet. Vi ser et stort potentiale i Danmark, og med de nye restauranter er vi godt på vej. Det er fantastisk, hvis vi kan være med til at udvikle franchisekulturen herhjemme, og her er Ida Tøndering et forbillede, som andre kan spejle sig i og blive inspireret af,” siger Flemming Christophersen, CEO i Pincho Nation Danmark.

Mere franchising på vej

Restauranterne i Herning og Vejle bringer det samlede antal danske Pincho Nation restauranter op på otte, hvor de to nye samt den i Randers er drevet på franchise-basis. Forventningen er, at man i løbet af 2025 kan offentliggøre åbningen af endnu flere restauranter, og at de ligeledes vil blive drevet af franchisetagere.

”Der er stor interesse for Pincho Nation, fordi konceptet klarer sig godt i Danmark. Samtidig er vi stadig på et relativt tidligt stadie, hvor der er plads til mange flere restauranter. Derfor har vi også flere projekter i støbeskeen, som ser særdeles lovende ud, men hvor de sidste brikker skal falde på plads, før vi kan melde noget ud,” siger Henrik Fischer, Head of Expansion for Pincho Nation.

Internationalt er Pincho Nation også inde i en rivende udvikling. Foruden flere åbninger i Norge har man også åbnet en restaurant i Kiel i Tyskland, ligesom man også netop har offentliggjort, at der er en restaurant i den finske hovedstad Helsinki på vej. Pincho Nation blev etableret i Sverige i 2012, og der er i alt 85 restauranter, hvoraf de fleste er drevet af franchisetagere. Som franchisetager har man adgang til afprøvede arbejdsprocesser og omfattende støtte inden for kritiske områder som udvikling af menuen, daglig drift, IT, marketing og indkøb.

Skrevet i: Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

MLDK: Stærk politisk vilje kan afværge de værste designfejl i det udvidede producentansvar

Detailhandel og en grosEmballageMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 09. 2025

Regeringen har aftalt at ville fjerne emballageafgiften samt udtrykt vilje til at indføre et loft over kommunernes andel af producentansvaret. Det mødes med stor tilfredshed hos Mærkevareleverandørerne. ”Det er stærkt, at regeringen har aftalt en ramme for et loft over, hvor store omkostninger

Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

Forskning og uddannelse16. 09. 2025

To glemte flasker i en kælder på Frederiksberg med bakteriekulturer fra 1890’erne har givet forskere fra Københavns Universitet et enestående indblik i Danmarks smøreventyr. Gennem avanceret DNA-analyse har de undersøgt indholdet i flaskerne som blandt andet bød på flere bakterielle overraskelser og

Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

AktueltForskning og uddannelse16. 09. 2025

Sønderborg Kommune, Hotel- og Restaurantskolen i Valby, EUC Syd og lokale samarbejdspartnere vil sammen undersøge muligheden for at etablere serviceuddannelser inden for hotel-, restaurations- og turismebranchen med internationalt udsyn og stærk lokal forankring. Et nyt partnerskab er ved at

Finansminister Nicolai Wammen besøgte økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer

AktueltFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 09. 2025

Mandag den 15. september lagde finansminister Nicolai Wammen vejen forbi Regionshospitalet i Randers for at lade sig inspirere af en af landets største økologiske succeser. Kan man reducere sit klimaaftryk, sænke sit madspild, spise langt mere efter kostrådene – for eksempel 580 procent flere

Mere end to ud af tre generation z’ere erstatter ugentligt et måltid med snacks

FoodserviceMiljø og sundhedTop16. 09. 2025

En ny undersøgelse fra analysevirksomheden YouGov viser, at danskerne ikke er blege for at skippe et måltid og erstatte det med en hurtig snack på farten. Specielt den yngre generation tyer oftere til det hurtige og lette alternativ. Den tendens bekymrer ernæringsekspert. Mad på farten kommer i

Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

AktueltMesser og konferencer11. 09. 2025

Onsdag den 10. september var fødevareleverandøren Dagrofa Foodservice værter for inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’ i TAP1 i København. Der var i år rekordstor opbakning til arrangementet med over 160 udstillere og 1.700 deltagere. En stor del af den danske fødevarebranche

Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

Messer og konferencer11. 09. 2025

Med omkring 4.300 udstillere og 135 fællesstande åbner Anuga Fine Food 2025 i Köln i sin hidtil største udgave. Fagmessen under Anuga-paraplyen viser, hvordan delikatesser, gourmetprodukter og basisfødevarer vinder global betydning. Fra Altunkaya Ins. Nak. Gida Tic. A.S. over Calvo

Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

Detailhandel og en gros11. 09. 2025

Dagrofa har stigende salg af kædernes egne mærker. Nu kan kunderne møde mere end 40 nye produkter i premium-mærket OMHU. Ost, pølser, laks, ris, pasta og pastasovs. Dagrofas premiumbrand OMHU har lige fået tilført mere end 40 nye varer, som er rettet mod forbrugere, der også kigger efter luksus

Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

AktueltMejeriMesser og konferencer11. 09. 2025

Lørdag den 20. september serverer ’Cheese Copenhagen’ et stort - og gratis - ostebord i TorvehallerneKBH: 86 danske oste fra store og små mejerier.  Er man interesseret i ost, bør man lægge vejen forbi det københavnske madmekka TorvehallerneKBH lørdag den 20. september. Fra kl. 11 til 16

Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

DrikkevarerMesser og konferencerTop11. 09. 2025

Festivalen Kaffe & Sensorik, der vender tilbage til Aarhus i oktober, samarbejder med den socialøkonomiske virksomhed Social Craft om at skabe nye arbejdspladser til dém, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Når festivalen Kaffe & Sensorik indtager Aarhus Congress Center den

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Ny butikschef i Dagrofa Foodservice Herning har stort lokalt kendskab

  • DENIOS ApS

    Sådan får du op til 50 % mere lagerkapacitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions fremviser avancerede produkter fra Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions på LabDays

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Sommerklassikere som grillpølser og flødeis er fortsat meget populære

  • DENIOS ApS

    Ses vi på HI-messen?

  • DENIOS ApS

    Her er nøglen til at undgå kontakt med defekte lithium-ion-batterier

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Guide: Hvornår skal du reparere vs. udskifte din vakuumpumpe?

  • DENIOS ApS

    NYHED: Brandsikkert opsamlingskar til opbevaring i sprinklerområder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer nyt globalt websted

  • DENIOS ApS

    Slut med at lede – få overblik over dine materialer 24/7

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • MLDK: Stærk politisk vilje kan afværge de værste designfejl i det udvidede producentansvar

    16.09.2025

  • Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

    16.09.2025

  • Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

    16.09.2025

  • Finansminister Nicolai Wammen besøgte økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer

    16.09.2025

  • Mere end to ud af tre generation z’ere erstatter ugentligt et måltid med snacks

    16.09.2025

  • Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

    11.09.2025

  • Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

    11.09.2025

  • Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

    11.09.2025

  • Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

    11.09.2025

  • Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

    11.09.2025

  • Ny digital løsning skal fjerne administrativt bøvl i danske professionelle køkkener

    09.09.2025

  • Bager fra Ørum skal kæmpe for Danmark ved EuroSkills 2025 i Herning

    09.09.2025

  • DLG Group kickstarter pilotprojekt, der skal dokumentere effekterne af regenerativ dyrkning

    09.09.2025

  • To nye profiler i Danish Crowns bestyrelse

    09.09.2025

  • Nyt ambassadørkorps skal styrke Food Festivals fremtid

    09.09.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik