• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Detailhandel og en grosFrugt og grøntTop24. 11. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Olivenolie-sommelier skal sikre kvaliteten i 600 danske butikker

Detailhandel og en grosFrugt og grøntTop24. 11. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Et samarbejde mellem olivenolie-sommelier, kok og ernæringsekspert Christina Elver Mørk og Salling Group skal løfte kvaliteten af olivenolie i de danske butikker. Sideløbende med samarbejdet sender Salling to nye certificerede, økologiske ekstra jomfruolivenolier ud i samtlige butikker.

Christina Elver Mørk er uddannet kok og har efterfølgende uddannet sig til procesteknolog med speciale i fødevareprocessor. Hun er ernæringsekspert med mange års kursus- og undervisningserfaring. Hun er endvidere international certificeret olivenolie-sommelier.

– Det kræver en stor viden og ekspertise at løfte kvaliteten op på øverste hylde, som er det vi ønsker i vores butikker. Derfor har vi, som de første i Europa, valgt at indgå et tæt samarbejde med en olivenolie-sommelier. Sammen med Christina får vi over de næste måneder mulighed for at vurdere vores sortiment og den kvalitet, vi har på hylderne. Samtidig får vi, som de eneste i markedet, nu også hendes certificerede ekstra jomfruolivenolier ind i sortimentet i Netto, Føtex og Bilka, forklarer kategorichef i Salling Group, Liselotte Kristoffersen.

Med samarbejdet vil Saling Group bl.a. sikre bedre kvalitet ved at have de rigtige varianter på hylderne. Samtidig gør samarbejdet med Christina Elver, at Salling Groups butikker bliver i stand til at oplyse og vejlede forbrugerne bedre end i dag.

 – Olivenolie er en stor kategori, også i vores butikker. Vi har olier fra mange forskellige lande og fra rigtig mange producenter. Vores ambition er, at vi med dette samarbejde går forrest for at sikre kvaliteten af danskernes olivenolie. Særligt, når det kommer til topkvalitetsolier, kan vi se, at der er et pænt potentiale for at hæve barren i markedet og hjælpe forbrugerne bedre end i dag, siger Liselotte Kristoffersen.

Forbrugerne på en svær jagt efter kvalitetsolivenolie

Olivenolien har de seneste 30-40 år har været en fast ingrediens i danskernes køkken. Alligevel har gennemsigtigheden i forhold til oliernes kvalitet ifølge Christina Elver Mørk længe været en svær størrelse, og mange olivenolier i danskernes køkkener er kendetegnet ved direkte falsk varebetegnelse. Så selv om forbrugerne kan vælge mellem et hav af forskellige olivenolier i dagligvarebutikkerne, kan vejledning og professionel kvalitetssikring af produkterne blive markant bedre.

– Det er ingen hemmelighed, at forbrugerne i mange år har været noget på herrens mark, når det handler om kvaliteten af den olivenolie, de står overfor i butikkerne. Rigtig meget af det, der markedsføres som den fineste kvalitet, er det reelt ikke. Men det er en nærmest umulig opgave for indkøberne i dagligvarehandlen at afgøre, hvad der er hvad. Så for mig som entusiast, ekspert og også producent er det naturligvis et kæmpe skridt frem for de danske forbrugere, at Salling Group vælger at gå foran for at løfte kvaliteten og gennemsigtigheden, siger Christina Elver Mørk.

Hun peger bl.a. på, at Fødevarestyrelsens kontroller har dumpet olivenolier markedsført som den fineste kvalitet af ekstra jomfruolivenolie, fordi flaskerne reelt indeholdt olivenolie af en lavere kvalitet. Senest i december 2019, hvor otte ud af ni testede olier ikke modsvarede prædikatet som ekstra jomfruolivenolie.

– I dag er olivenolie den fødevare i verden, der svindles allermest med efterfulgt af vin, hvilket naturligvis gør det svært at komme svindlen til livs. Derfor er det godt for kunderne, når Danmarks største detailkoncern vælger at samarbejde med mig som olivenolie ekspert, påpeger Christina Elver.

Hun fremhæver, at de to ekstra jomfruolivenolier hun selv producerer i Spanien, og som Salling Group nu får på hylderne i sine danske butikker, ligger milevidt fra langt størstedelen af de olier, der findes på hylderne. Eksempelvis går der 10-12 kg ren olivenfrugt til fremstillingen af en liter af hendes ekstra jomfruolivenolie, mens en gængs variant kun anvender 2 kg oliven.

– Ligesom der findes forskellige æblesorter, findes der også forskellige olivensorter, der smager vidt forskelligt. Og ekstra jomfruolivenolie er faktisk den eneste planteolie, der udelukkende kommer fra frugten. Derfor er kvaliteten, sundheden i form af et høj indhold af antioxidanter og smagen også helt særlig. Det er både min og Sallings ambition, at danske forbrugere fremover i langt højere grad får nem, gennemsigtig adgang til den ypperste kvalitet, når de handler ind, forklarer Christina Elver.

Skrevet i: Detailhandel og en gros, Frugt og grønt, Top

Seneste nyt fra redaktionen

MLDK: Stærk politisk vilje kan afværge de værste designfejl i det udvidede producentansvar

Detailhandel og en grosEmballageMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 09. 2025

Regeringen har aftalt at ville fjerne emballageafgiften samt udtrykt vilje til at indføre et loft over kommunernes andel af producentansvaret. Det mødes med stor tilfredshed hos Mærkevareleverandørerne. ”Det er stærkt, at regeringen har aftalt en ramme for et loft over, hvor store omkostninger

Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

Forskning og uddannelse16. 09. 2025

To glemte flasker i en kælder på Frederiksberg med bakteriekulturer fra 1890’erne har givet forskere fra Københavns Universitet et enestående indblik i Danmarks smøreventyr. Gennem avanceret DNA-analyse har de undersøgt indholdet i flaskerne som blandt andet bød på flere bakterielle overraskelser og

Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

AktueltForskning og uddannelse16. 09. 2025

Sønderborg Kommune, Hotel- og Restaurantskolen i Valby, EUC Syd og lokale samarbejdspartnere vil sammen undersøge muligheden for at etablere serviceuddannelser inden for hotel-, restaurations- og turismebranchen med internationalt udsyn og stærk lokal forankring. Et nyt partnerskab er ved at

Finansminister Nicolai Wammen besøgte økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer

AktueltFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 09. 2025

Mandag den 15. september lagde finansminister Nicolai Wammen vejen forbi Regionshospitalet i Randers for at lade sig inspirere af en af landets største økologiske succeser. Kan man reducere sit klimaaftryk, sænke sit madspild, spise langt mere efter kostrådene – for eksempel 580 procent flere

Mere end to ud af tre generation z’ere erstatter ugentligt et måltid med snacks

FoodserviceMiljø og sundhedTop16. 09. 2025

En ny undersøgelse fra analysevirksomheden YouGov viser, at danskerne ikke er blege for at skippe et måltid og erstatte det med en hurtig snack på farten. Specielt den yngre generation tyer oftere til det hurtige og lette alternativ. Den tendens bekymrer ernæringsekspert. Mad på farten kommer i

Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

AktueltMesser og konferencer11. 09. 2025

Onsdag den 10. september var fødevareleverandøren Dagrofa Foodservice værter for inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’ i TAP1 i København. Der var i år rekordstor opbakning til arrangementet med over 160 udstillere og 1.700 deltagere. En stor del af den danske fødevarebranche

Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

Messer og konferencer11. 09. 2025

Med omkring 4.300 udstillere og 135 fællesstande åbner Anuga Fine Food 2025 i Köln i sin hidtil største udgave. Fagmessen under Anuga-paraplyen viser, hvordan delikatesser, gourmetprodukter og basisfødevarer vinder global betydning. Fra Altunkaya Ins. Nak. Gida Tic. A.S. over Calvo

Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

Detailhandel og en gros11. 09. 2025

Dagrofa har stigende salg af kædernes egne mærker. Nu kan kunderne møde mere end 40 nye produkter i premium-mærket OMHU. Ost, pølser, laks, ris, pasta og pastasovs. Dagrofas premiumbrand OMHU har lige fået tilført mere end 40 nye varer, som er rettet mod forbrugere, der også kigger efter luksus

Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

AktueltMejeriMesser og konferencer11. 09. 2025

Lørdag den 20. september serverer ’Cheese Copenhagen’ et stort - og gratis - ostebord i TorvehallerneKBH: 86 danske oste fra store og små mejerier.  Er man interesseret i ost, bør man lægge vejen forbi det københavnske madmekka TorvehallerneKBH lørdag den 20. september. Fra kl. 11 til 16

Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

DrikkevarerMesser og konferencerTop11. 09. 2025

Festivalen Kaffe & Sensorik, der vender tilbage til Aarhus i oktober, samarbejder med den socialøkonomiske virksomhed Social Craft om at skabe nye arbejdspladser til dém, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Når festivalen Kaffe & Sensorik indtager Aarhus Congress Center den

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Sådan får du op til 50 % mere lagerkapacitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions fremviser avancerede produkter fra Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions på LabDays

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Sommerklassikere som grillpølser og flødeis er fortsat meget populære

  • DENIOS ApS

    Ses vi på HI-messen?

  • DENIOS ApS

    Her er nøglen til at undgå kontakt med defekte lithium-ion-batterier

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Guide: Hvornår skal du reparere vs. udskifte din vakuumpumpe?

  • DENIOS ApS

    NYHED: Brandsikkert opsamlingskar til opbevaring i sprinklerområder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer nyt globalt websted

  • DENIOS ApS

    Slut med at lede – få overblik over dine materialer 24/7

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mindre vedligeholdelse takket være avanceret vakuumgenerering fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • MLDK: Stærk politisk vilje kan afværge de værste designfejl i det udvidede producentansvar

    16.09.2025

  • Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

    16.09.2025

  • Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

    16.09.2025

  • Finansminister Nicolai Wammen besøgte økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer

    16.09.2025

  • Mere end to ud af tre generation z’ere erstatter ugentligt et måltid med snacks

    16.09.2025

  • Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

    11.09.2025

  • Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

    11.09.2025

  • Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

    11.09.2025

  • Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

    11.09.2025

  • Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

    11.09.2025

  • Ny digital løsning skal fjerne administrativt bøvl i danske professionelle køkkener

    09.09.2025

  • Bager fra Ørum skal kæmpe for Danmark ved EuroSkills 2025 i Herning

    09.09.2025

  • DLG Group kickstarter pilotprojekt, der skal dokumentere effekterne af regenerativ dyrkning

    09.09.2025

  • To nye profiler i Danish Crowns bestyrelse

    09.09.2025

  • Nyt ambassadørkorps skal styrke Food Festivals fremtid

    09.09.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik