• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMesser og konferencerØkologi og bæredygtighed29. 11. 2019 | Kasper Mundt-Nielsen

Økomesse med rekordstor tilslutning

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMesser og konferencerØkologi og bæredygtighed29. 11. 2019 By Kasper Mundt-Nielsen

Nordic Organic Food Fair der blev afholdt i Malmö i sidste måned oplevede markant fremgang i besøgstallet, hvilket reflekterer en blomstrende bæredygtighedssektor.

Med hundredvis af de senest nye produkter på udstilling, et pakket og lærerigt program, travle messe indslag og en inspirerende konference med dele lokation, bød dette års Eco Life Scandinavia og Nordic Organic Food Fair velkommen til 4836 deltagere (fra 63 lande) ved MalmöMässan, fra den 13-14 november.

Dette års nordiske messer for naturlige, økologiske, og bæredygtige fødevare, drikkevare, helse, skønheds og miljøvenlige produkter nød godt af en 8% stigning i deltagere (fra 2018), hvilket bekræfter en fortsat tillid til Skandinaviens bæredygtige industrier, og endvidere slår den nordiske region fast som ’verdensmestre’ i denne voksende sektor.

Statistikkerne taler for dem selv – bemærkelsesværdigt var det, at 21% af kvalitetskøberne, der deltog, rapporterede et korporativt forbrug på over €500.000, og 13% rapporterede et forbrug på over €5 millioner. Dette inkluderede førende repræsentanter fra Holland & Barrett, Life, Helsekost, 7-eleven Denmark, Lidl, IKEA Food, Biomarket, Planet Organic, Midsona, Malmö Stad, Coop Danmark, Coop Sverige, Magasin du Nord, Aldi, Retail House, Naturkost, og mange flere.

De var der for at se 500 udstillende firmaer, over 50 talere i tre teatre, 226 ansigt til ansigt møder (faciliteret af Enterprise Europe Network), to live produkt pitching sessioner (Holland & Barret og Paradiset), det nye ’Sustainability in Retail’ forum, nye temaområder for bæredygtig alkoholholdige drikkevarer og og veganske produkter – plus messens første ’Årets land’ ceremoni – hvilket gjorde 2019 messen til den mest varieret og inspirerende til dato.

Udover dette havde gæster en prægtig udstilling af de seneste produkter i Innovation Zone, hvor de kunne opsøge, hvad det nye til at ramme markedet er, og stemme på deres 11 favorit produkter i Natural & Organic Awards Scandinavia. Nye innovationer fra WellAware Nutrition, Raw & Wild, Sweden Eco, The Ferment Project, Arctic Vita, Apimab, Cordero Organic, Hanegal, Nurme, og Supergarden scorede toppoint blandt gæster og dommere, og Coop Danmark samt Life Europe blev udnævnt til de første ’Årets detailhandlere’. For at se alle resultaterne, kan du besøge http://www.ecolifeshow.com/noas-awards-2019 og http://www.ecolifeshow.com/retailer-awards-2019.

“Den bedste messe til dato”

Melina Viking, event manager for Eco Life Scandinavia og Nordic Organic Food Fair, er begejstret over resultatet. Hun siger:

– 2019 messen var et kæmpe hit, og vi kunne ikke være gladere over kvaliteten af produkter og gæster henover vores messegulv. Det naturlige og økologiske marked trives, hvilket er bevist ved øgningen af nye købere henover Skandinavien (og længere), der kom for at indkøbe de seneste produktinnovationer for at tilfredsstille forbrugerefterspørgsel på naturlige, bæredygtige og miljøvenlige produkter.

– Blot nogle af de udtalelser vores udstillere og førende købere deler er ’den bedste messe til dato’ og ’vi kan ikke vente til næste år’ – og rigtig mange udstillere har sagt, at de gerne vil genbooke til næste år. Der var mange højdepunkter, fra Organic Denmark, der byggede en fuldstændig bæredygtig stand ud af gamle paller, til et stående rum ’Who’s Who in Green Beauty’ ceremoni, såvel som lanceringen af ’Sustainability in Retail’ forummet. Hvis du er i den naturlige, økologiske, og bæredygtige industri, bør Eco Life Scandinavia og Nordic Organic Food Fair være sat i din kalender for 2020, siger Viking.

Sæt kryds i kalenderen for 2020

Eco Life Scandinavia og Nordic Organic Food Fair vender tilbage til MalmöMässan den 11-12 november 2020. For mere information kan du besøge hjemmesiderne http://www.ecolifeshow.com og http://www.nordicorganicexpo.com.

Skrevet i: Aktuelt, Detailhandel og en gros, Foodservice, Messer og konferencer, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik