Økologi og bæredygtighed
7-Eleven og Carlsberg lancerer limited edition-øl brygget på upcyclet kaffe
7-Eleven gentager succesen med at sætte limited edition-øl på hylderne. Sammen med Husbryggeriet Jacobsen lancerer conveniencekæden ’Jacobsen Coffee Corner’ – en limited edition kaffestout brygget
45 millioner æbler reddet siden opstarten af Årets Ævlerov
Når verden forandrer sig, vokser behovet for det, vi kan regne med. For mange fynboer er Årets Ævlerov netop dét: en årlig, nærværende tradition, hvor
Madspild koster Danmark 11 milliarder kroner årligt – kunstig intelligens kan være løsningen
En ny rapport fra tænketanken ONE\THIRD afslører, at Danmarks madspild nu koster samfundet 11 milliarder kroner årligt. I lyset af de bekymrende tal peger tænketanken
Med nyt charter udstikker Organic Summit vejen mod 25 pct. økologi i 2030
Ved afslutningsdebatten på Organic Summit fik finansminister Nicolai Wammen overrakt det charter, som deltagerne på Organic Summit i løbet af de sidste to dage har
Mere grønt på gaflen: Den Nationale Grøntuge skal inspirere og vende ærgerlig udvikling
Halvdelen af danskerne undlader at spise grøntsager på daglig basis, og de fleste kender ikke de officielle anbefalinger. Den Nationale Grøntuge, der løber af stablen
Madland åbner Madsystemskole, der vil styrke unge i systemforandring fra jord til bord
Madland, det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab, går nu i luften med Madland Madsystemskole. Skolen er for unge og andre nysgerrige i København og Aarhus og
Fødevarevirksomheder i chok: Producentansvar for emballage bliver meget dyrere end forventet
Den kollektive ordning VANA offentliggjorde tidligere på sommeren priser for håndtering af emballageaffald i fjerde kvartal af 2025. Dermed har landets fødevarevirksomheder fået et betydeligt
Organic Summit samler fødevareaktører fra hele Europa i Danmark
Når Organic Summit 2025 samler beslutningstagere, eksperter og aktører fra hele den europæiske fødevarekæde d. 18-19. august i Den Sorte Diamant, bliver det med MENY
Nyt danmarkskort skal gøre det nemt at finde vej til de økologiske spisesteder
Fødevarestyrelsen lancerede i går et nyt danmarkskort, som vil gøre det nemmere at finde vej til restauranter, hoteller, kantine og daginstitutioner, som har Det Økologisk
Ny analyse dokumenterer klimaaftrykket for dansk frugt og grønt
En ny analyse fra andelsselskabet Gasa Nord Grønt dokumenterer nu klimaaftrykket for jordbær, gulerødder, løg og salat på producentniveau. Målet er at skabe større gennemsigtighed
Hent flere