• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceTop20. 01. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Nyt madunivers åbner i Ørestaden

FoodserviceTop20. 01. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Ørestaden blev med ét langt mere velsmagende og livlig, da Madkastellet lørdag løftede sløret for den første del af et nyt madunivers i det innovative kontorhus HUB1 på en af Ørestads Citys mest prominente adresser. HUB1 tilfører området et gevaldigt gastronomisk løft, og første tiltag er ”Kays Købmand og Madbodega”, som med den passionerede kok Martin Guf i front leverer et madmekka, der kan måle sig med mangt et hipt brokvarter.

Skønt Kays Købmand og Madbodega netop er åbnet, er planen at udvide konceptet yderligere i år. Foto: Madkastellet.

Ørestaden er måske ikke kendt mest for liv og velsmagende dage, men det vil HUB1 på Kay Fiskers Plads og Madkastellets nye madtilbud gøre op med. Ejendommen på 65.000 m² huser først og fremmest arkitekttegnede kontormiljøer, men også en hel stueetage med byliv og torve, butikker, caféer, restauranter, motionscenter, frisør og renseri.

New Yorker deli, supermarked, bodega og bar i ét
Madkastellet skal stå for alle HUB1’s velsmagende madtilbud som fx kantine, specialbutikker, konditori og restauranter, som åbner i den kommende tid. Det første gastronomiske skud på stammen ”Kays Købmand og Madbodega” – navngivet efter husets adresse – er både madbodega, New Yorker deli, øl/vinbutik, købmand, bageri og et sted, man kan købe lækre gryder, potter og pander, og stedet har personlighed som de færreste, hvis du spørger Kays nyslåede køkkenchef og købmand Martin Guf:

– Du kan sammenligne Kays med den spændende og rare onkel, der har rejst rundt på de syv verdenshave, og har taget de gode råvarer og farverige historier med hjem. En, som ikke er ked af at dele generøst ud og mixe på kryds og tværs. Hos Kays serverer vi retter, der er thai-inspirerede, klassisk franske eller mexicanske. Oprindelsen er underordnet. Så længe det er lækkert, så gider vi ikke sætte labels på vores mad. Hos Kays kan du fx finde en helt særlig ost, som der kun laves 8 af om året, men du kan også få et stykke skiveskåret Thise. Vi er her for nørderne lige så meget, som vi er her for menigmand, forklarer Martin Guf, som er Kays Købmand og Madbodegas køkkenchef og købmand, og som nogle husker fra årene som tv-kok eller fra dengang, han lærte københavnerne, hvordan man bruger alt fra dyret fra ”Nose2tail” på restauranten af samme navn i Kødbyen.

Forsætter efter billedet

Det nye madunivers er et skønt virvar af deli, købmand, bageri, øl- og vinbutik samt madbodega. Foto: Madkastellet


Lækkerier fra morgen til aften

Kays er åben alle dage i hverdagene og i weekenden også om aftenen. Morgenerne byder på luksus-havregrød, nybagt surdejsbagværk, smørsprøde croissanter og pocherede æg med bacon-granola, i frokosten kan du hente Reuben sandwich med lun, hjemmelavet pastrami, schweizisk ost og surkål, og i weekenden serverer Kays syv lækre retter, der er både krydrede, grønne og saftige, til blot 310 kroner. Aftenretterne henter inspiration fra alle verdens hjørner og er baseret på lokaler råvarer, fx kød fra dyr, der har græsset på Fælleden og grønt fra omkringliggende gårde. Der vil desuden være takeaway-retter til de travle og et godt glas enten konventionel eller low intervention-vin til dem, der har brug for at komme ud af huset.

Sødt gensyn med Cakes & Dreams og meget mere Madkastellet

For de lækkersultne med en sød tand er der konditorkager, fastelavnsboller og andre lækkerier at hente hos den nye Cakes & Dreams, der åbner samtidigt med Kays i HUB1. Og lyder navnet bekendt, så er der noget om snakken, for Madkastellet leverer også søde kagedrømme under samme navn i ZOO.

Madkastellet, der oprindeligt begyndte som cateringvirksomhed, men i dag driver en lang række restauranter, skal selvfølgelig også stå for inspirerende kantinemad til de mange virksomheder, som lejer sig ind i HUB1. Idémagerne fra Kødbyen, der bl.a. også har startet Den Grønne Kødby, tager ligeledes kærlig hånd om HUB1’s fælleslokaler, der vil danne rammen om events, forestillinger og arrangementer i huset. Og der bliver nok at se til i Ørestaden, for i løbet af 2022 åbner Madkastellet endnu to Kays-koncepter: Kays Verdenskøkken og Kays Bistro i HUB1.   

Kays Købmand og Madbodega er åben fra kl. 8-18 mandag-torsdag, kl. 8-23 fredag, kl. 9-23 lørdag og 10-15 søndag.

Se mere på http://www.kayscph.dk

Skrevet i: Foodservice, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

Frugt og grøntKød, fisk og fjerkræ06. 11. 2025

Danish Crown har rundet 2,5 millioner solgte pakker hakket oksekød blandet med grønt det første år og har dermed overgået de oprindelige forventninger til produktet. I en tid hvor stigende fødevarepriser - herunder prisen på oksekød - er et varmt samtaleemne hen over de danske køkkenborde, kan

RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

Ikke kategoriseret06. 11. 2025

Virksomheden bag de populære økologiske frugt- og nøddebarer har de seneste år oplevet en stabil tocifret vækst i Danmark, Tyskland og Sverige samt en markant stigning i online-salget. For at imødekomme den voksende efterspørgsel og stimulere en fortsat vækst på de europæiske markeder, udvider

7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

AktueltDrikkevarerMarkedsføringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

7-Elevens iværksætterforløb Innovation Corner, der blev lanceret sidste år, er blevet taget så godt imod, at kæden nu åbner op for en ny runde. Samtidig kommer det fjerde produkt fra første runde – en alkoholfri elektrolytdrik ’Dansevand’ – på hylderne. Sidste år deltog Dansevand, en alkoholfri

Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

AktueltFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrugRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

Ved en højtidelig fejring hos Søren Wiuff i Lammefjorden lørdag den 1. november blev Årets Wiuff 2025 uddelt for allerførste gang. Prisen er opfundet og etableret af Lokale Fødevarer Danmarks stifter og formand, Jesper Zeihlund, og siden blevet medstiftet af HORESTA. Formålet med prisen er at hædre

Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

Frugt og grøntLandbrugMiljø og sundhedTop06. 11. 2025

I årevis har de arbejdet med jordforbedring via næringsrige kompostblandinger på en gård i Nordjylland. Resultatet er klart: Den sunde jord giver ikke bare sundere og stærkere grøntsager – men også bedre smag. På gården Ny Vraa i Tylstrup har man i årevis arbejdet med at udvikle og teste

Techmedia får ny ejer

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Techmedia A/S, der blandt andet driver Fødevarekus og magasinet Food&Drink, er blevet købt af FrontMedia ApS, der dermed styrker positionen på markedet for fag- og branchemedier. Handelen er gennemført 6. oktober 2025, og begge selskaber fortsætter i deres nuværende

Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

Foodservice04. 11. 2025

Kokkene har talt: Wassim Hallal er kåret som Kokkenes Kok 2024 – en af de største hædersbevisninger i dansk gastronomi. Prisen gives til en kok, der med talent, generøsitet og faglig styrke har gjort en særlig forskel for branchen. Den prestigefyldte pris blev overrakt ved Fonden Dansk Gastronomis

Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

FoodserviceMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

På bare ti år er danske Too Good To Go blevet til et globalt eksempel på, hvordan teknologi, forretning og bæredygtighed kan trække i samme retning. Med over 130 millioner brugere og 500 millioner reddede måltider har virksomheden gjort kampen mod madspild til en hverdagsvane for brugere i over 20

Juleudgave af Food&Drink på gaden

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Julen sig nærmer, og det betyder, at nyeste nummer af Food&Drink sætter fokus på julen og alle dens glæder. Læs blandt andet om spændende jule-nyheder, men kom også med til Aalborg for at besøge byens første Michelin-restaurant. Udover at drage nordpå og se på julen har Food&Drink også

Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

FoodserviceFrugt og grøntMesser og konferencerMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

Pico Pizza vandt Årets plantebaserede takeaway-måltid ved weekendens Plant Food Festival, hvor Dansk Vegetarisk Forening og Plantebranchen hyldede årets bedste plantebaserede madoplevelser på farten. Hvem laver landets bedste plantebaserede måltid to go? Det blev afgjort i weekenden, da

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

  • Techmedia får ny ejer

    04.11.2025

  • Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

    04.11.2025

  • Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

    04.11.2025

  • Juleudgave af Food&Drink på gaden

    04.11.2025

  • Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

    04.11.2025

  • Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

    30.10.2025

  • En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

    30.10.2025

  • Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

    30.10.2025

  • Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

    30.10.2025

  • Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

    30.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik