• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceForskning og uddannelseTop24. 10. 2024 | Mikkel Bækgaard

Nyt globalt studie: Frokosten er katalysator for trivsel og tilhørsforhold

FoodserviceForskning og uddannelseTop24. 10. 2024 By Mikkel Bækgaard

Mad og sociale pauser styrker arbejdsglæde og inklusion hos virksomheder. Det bliver tydeligt i en ny global undersøgelse, The Power of Socialisation, baseret på over 30.000 svar fra medarbejdere i 21 lande, som kortlægger, hvor stor betydning socialisering og fællesskab har for trivsel på arbejdspladsen. I Danmark deltog 2000 respondenter. 

Undersøgelsen, som er gennemført af Compass Group i samarbejde med Mintel, er blandt de største udkomne studier, som giver indblik i medarbejderes adfærd, holdninger og forventninger til fremtidens arbejdspladser, herunder madtilbud – og peger på, hvordan kantinen kan spille en central rolle i at skabe en inkluderende og social arbejdsplads.

Det nye studie understreger, at relationer og social interaktion er essentielle for medarbejdernes trivsel. Undersøgelsen viser, at hele 71 pct. af de adspurgte anser det som vigtigt, at sociale områder, som kantiner, er steder, de har lyst til at bruge tid i. 

Faktisk siger hele 69 pct af de adspurgte, at de prøver at catche op med kollegaer over mad og drikke på arbejdspladsen. For Danmark er tallet endnu højere med 75 pct.

Sociale relationer er afgørende for trivsel

Et andet markant resultat fra undersøgelsen er, at hos arbejdspladser med kantine- eller madfaciliteter har 74 pct. af medarbejderne ugentlig frokost med sine kollegaer, sammenlignet med arbejdspladser uden disse faciliteter, hvor tallet falder til 48 pct.. 

Det tal er interessant, da hele 67 pct. af de adspurgte i undersøgelsen, som er sociale med sine kolleger, fortæller, at de er glade for at gå på arbejde. Hvorimod kun 42 pct. af dem, som ikke er sociale, er glade for sit job. Det giver derfor kantinen en helt central rolle for medarbejdernes arbejdsglæde og trivsel.

”Når vi taler med vores kunder, ved vi, at en investering i en kantineløsning ofte handler om mere end blot madtilbuddet. Det handler om at skabe et samlingspunkt og være med til at fremme sociale relationer og skabe et miljø, hvor medarbejdere kan mødes i et fællesskab over et godt måltid. Som undersøgelsen også viser, kan en indbydende kantine faktisk være en væsentlig faktor for medarbejdernes trivsel. 

Derfor er en kantineløsning meget mere end et måltid, men hvordan det bedst udformes, kan være forskelligt fra kunde til kunde. Og derfor udarbejder vi altid kantineløsninger, der tager udgangspunkt i den enkelte kundes behov, så vi skaber den størst mulige værdi,” siger Anne Søgaard Hvidt, som er Head of Business Excellence & Solutions hos Compass Group Danmark.

Både planlagte og spontane pauser er vigtige

51 pct. af de danske respondenter fortæller også, at det sted, de tager deres uformelle pauser for at socialisere med sine kollegaer, er ved mad- og drikkefaciliteter så som kantineområder. 

Hele 57 pct. af de danske respondenter i undersøgelsen svarer, at den type events, som booster arbejdsglæden mest, er events med mad og drikke som omdrejningspunktet. 

Det er her, kantinen kan spille en nøglerolle ved at tilbyde en ramme, hvor både de spontane og de planlagte pauser kan udfolde sig. Det kan være i form af en inspirerende frokostmenu eller små overraskelser i form af særlige temadage og arrangementer.

Det står klart, at kantiner og sociale områder kan spille en afgørende rolle for medarbejdernes trivsel og arbejdsglæde. Ved at skabe rammer for, at medarbejderne kan mødes, dele måltider og styrke relationerne på arbejdspladsen, kan virksomheder opbygge en stærkere fællesskabsfølelse – og i sidste ende skabe en mere attraktiv og inkluderende arbejdsplads.

Skrevet i: Foodservice, Forskning og uddannelse, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Techmedia får ny ejer

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Techmedia A/S, der blandt andet driver Fødevarekus og magasinet Food&Drink, er blevet købt af FrontMedia ApS, der dermed styrker positionen på markedet for fag- og branchemedier. Handelen er gennemført 6. oktober 2025, og begge selskaber fortsætter i deres nuværende

Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

Foodservice04. 11. 2025

Kokkene har talt: Wassim Hallal er kåret som Kokkenes Kok 2024 – en af de største hædersbevisninger i dansk gastronomi. Prisen gives til en kok, der med talent, generøsitet og faglig styrke har gjort en særlig forskel for branchen. Den prestigefyldte pris blev overrakt ved Fonden Dansk Gastronomis

Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

FoodserviceMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

På bare ti år er danske Too Good To Go blevet til et globalt eksempel på, hvordan teknologi, forretning og bæredygtighed kan trække i samme retning. Med over 130 millioner brugere og 500 millioner reddede måltider har virksomheden gjort kampen mod madspild til en hverdagsvane for brugere i over 20

Juleudgave af Food&Drink på gaden

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Julen sig nærmer, og det betyder, at nyeste nummer af Food&Drink sætter fokus på julen og alle dens glæder. Læs blandt andet om spændende jule-nyheder, men kom også med til Aalborg for at besøge byens første Michelin-restaurant. Udover at drage nordpå og se på julen har Food&Drink også

Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

FoodserviceFrugt og grøntMesser og konferencerMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

Pico Pizza vandt Årets plantebaserede takeaway-måltid ved weekendens Plant Food Festival, hvor Dansk Vegetarisk Forening og Plantebranchen hyldede årets bedste plantebaserede madoplevelser på farten. Hvem laver landets bedste plantebaserede måltid to go? Det blev afgjort i weekenden, da

Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

Foodservice30. 10. 2025

World Culinary Awards har offentliggjort årets vinder af ”Denmark’s Best Hotel Restaurant”. Siden 2020 har World Culinary Awards kåret verdens bedste gastronomiske oplevelser, både internationale og nationalt.  I år har de nomineret blandt andet været Radissons Blue Elephant, Nimb Brasserie

En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

DrikkevarerMejeri30. 10. 2025

God kaffe er god medarbejderpleje. Flere virksomheder investerer i kaffemaskiner med friskmalet kaffe og frisk mælk for at tiltrække og fastholde medarbejdere. Kaffe er nemlig ikke bare kaffe – det er en vigtig del af hverdagen, der kan gøre en forskel for både trivsel og tilknytning på

Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

AktueltDrikkevarer30. 10. 2025

Efter en todages konkurrence den 19. og 20. oktober blev danske Ketil Sauer kåret som vinder af den første udgave af Master of Port Scandinavia, og kunne tage den prestigefyldte Silver Goblet med hjem. Den danske sommelier imponerede juryen med sin dybe viden om portvin, sine sommelierfærdigheder og

Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed30. 10. 2025

En ny publikation fra Tænketanken Frej peger på, hvordan regler og rammer kan ændres, så det bliver lettere for fødevaresektoren at fremme natur og biodiversitet. Over hele Danmark står lodsejere, landmænd og virksomheder klar til at skabe mere natur. Men alt for ofte bliver de bremset af

Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

Detailhandel og en grosFoodserviceTop30. 10. 2025

Den danske Spiseguide har kåret AOC som Årets Restaurant ved en gallamiddag på Kokkedal Slot, hvor også Peter Trauboth fra Restaurant Levi blev hædret for sin rolle som restaurantchef. Den danske Spiseguide er en årlig guide, som siden 1978 har bedømt danske restauranter i forskellige

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Techmedia får ny ejer

    04.11.2025

  • Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

    04.11.2025

  • Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

    04.11.2025

  • Juleudgave af Food&Drink på gaden

    04.11.2025

  • Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

    04.11.2025

  • Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

    30.10.2025

  • En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

    30.10.2025

  • Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

    30.10.2025

  • Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

    30.10.2025

  • Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

    30.10.2025

  • Spiser du, som var det sommer året rundt? Det kan forvirre dit indre ur

    27.10.2025

  • Fremtidens mad risikerer at blive ensformig

    27.10.2025

  • Madens Folkemøde skal samle Danmark om unges sundhed

    27.10.2025

  • Fødevaregigant gearer op i Danmark – en stigning på 25,6 %

    27.10.2025

  • Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure

    27.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik