• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceForskning og uddannelseTop24. 10. 2024 | Mikkel Bækgaard

Nyt globalt studie: Frokosten er katalysator for trivsel og tilhørsforhold

FoodserviceForskning og uddannelseTop24. 10. 2024 By Mikkel Bækgaard

Mad og sociale pauser styrker arbejdsglæde og inklusion hos virksomheder. Det bliver tydeligt i en ny global undersøgelse, The Power of Socialisation, baseret på over 30.000 svar fra medarbejdere i 21 lande, som kortlægger, hvor stor betydning socialisering og fællesskab har for trivsel på arbejdspladsen. I Danmark deltog 2000 respondenter. 

Undersøgelsen, som er gennemført af Compass Group i samarbejde med Mintel, er blandt de største udkomne studier, som giver indblik i medarbejderes adfærd, holdninger og forventninger til fremtidens arbejdspladser, herunder madtilbud – og peger på, hvordan kantinen kan spille en central rolle i at skabe en inkluderende og social arbejdsplads.

Det nye studie understreger, at relationer og social interaktion er essentielle for medarbejdernes trivsel. Undersøgelsen viser, at hele 71 pct. af de adspurgte anser det som vigtigt, at sociale områder, som kantiner, er steder, de har lyst til at bruge tid i. 

Faktisk siger hele 69 pct af de adspurgte, at de prøver at catche op med kollegaer over mad og drikke på arbejdspladsen. For Danmark er tallet endnu højere med 75 pct.

Sociale relationer er afgørende for trivsel

Et andet markant resultat fra undersøgelsen er, at hos arbejdspladser med kantine- eller madfaciliteter har 74 pct. af medarbejderne ugentlig frokost med sine kollegaer, sammenlignet med arbejdspladser uden disse faciliteter, hvor tallet falder til 48 pct.. 

Det tal er interessant, da hele 67 pct. af de adspurgte i undersøgelsen, som er sociale med sine kolleger, fortæller, at de er glade for at gå på arbejde. Hvorimod kun 42 pct. af dem, som ikke er sociale, er glade for sit job. Det giver derfor kantinen en helt central rolle for medarbejdernes arbejdsglæde og trivsel.

”Når vi taler med vores kunder, ved vi, at en investering i en kantineløsning ofte handler om mere end blot madtilbuddet. Det handler om at skabe et samlingspunkt og være med til at fremme sociale relationer og skabe et miljø, hvor medarbejdere kan mødes i et fællesskab over et godt måltid. Som undersøgelsen også viser, kan en indbydende kantine faktisk være en væsentlig faktor for medarbejdernes trivsel. 

Derfor er en kantineløsning meget mere end et måltid, men hvordan det bedst udformes, kan være forskelligt fra kunde til kunde. Og derfor udarbejder vi altid kantineløsninger, der tager udgangspunkt i den enkelte kundes behov, så vi skaber den størst mulige værdi,” siger Anne Søgaard Hvidt, som er Head of Business Excellence & Solutions hos Compass Group Danmark.

Både planlagte og spontane pauser er vigtige

51 pct. af de danske respondenter fortæller også, at det sted, de tager deres uformelle pauser for at socialisere med sine kollegaer, er ved mad- og drikkefaciliteter så som kantineområder. 

Hele 57 pct. af de danske respondenter i undersøgelsen svarer, at den type events, som booster arbejdsglæden mest, er events med mad og drikke som omdrejningspunktet. 

Det er her, kantinen kan spille en nøglerolle ved at tilbyde en ramme, hvor både de spontane og de planlagte pauser kan udfolde sig. Det kan være i form af en inspirerende frokostmenu eller små overraskelser i form af særlige temadage og arrangementer.

Det står klart, at kantiner og sociale områder kan spille en afgørende rolle for medarbejdernes trivsel og arbejdsglæde. Ved at skabe rammer for, at medarbejderne kan mødes, dele måltider og styrke relationerne på arbejdspladsen, kan virksomheder opbygge en stærkere fællesskabsfølelse – og i sidste ende skabe en mere attraktiv og inkluderende arbejdsplads.

Skrevet i: Foodservice, Forskning og uddannelse, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

På AU Viborg er forskere nu klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO₂ og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. For nylig åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på dit

Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed04. 12. 2025

Dansk akvakultur kan stå over for et markant gennembrud i indsatsen for at reducere brugen af antibiotika. Forskere fra Københavns Universitet leder projektet AQUAPHAGE, der udvikler en virusbaseret teknologi, som kan anvendes som et bæredygtigt og målrettet alternativ til antibiotika i produktionen

Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltDrikkevarer04. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri hædres af Danske Ølentusiaster for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene. Bad Seed Brewing løb med hver femte stemme, da medlemmerne af forbrugerorganisationen

Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ04. 12. 2025

Der er fisk og skaldyr på menuen i årets sidste udgave af branchemagasinet Food&Drink, der nu er på gaden. Vi besøger blandt andet Krogs Fiskerestaurant og hører mere om forædling af fisk, der ikke altid behøves at være pivfrisk. Samme budskab får vi også fra en fiskeopdrætter i

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

Miljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

I forrige uge samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, skulle

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik