• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceKød, fisk og fjerkræ21. 12. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Ny leverandør af nytårstorsken

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceKød, fisk og fjerkræ21. 12. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Det norske torskeopdrætsfirma Norcod har sat kursen sikkert mod at levere fersk torsk til detailhandel, restauranter og forbrugere over hele verden.

Foto: Joachim Wichmann

Norcod, der har det danske fiskeriselskab Sirena Group i ejerkredsen, har netop foretaget den første prøveproduktion og sendt prøver af fersk torsk til modtagere i Europa og USA. I Danmark er der også sendt prøver til udvalgte restauranter, og feedbacken har været overvældende positiv.

Jul og nytår står for døren, og torsk er på menuen i mange danske hjem. Og næste år kan det meget vel være opdrættet torsk fra Norcod, der lander på tallerkenen. Norcod er frontløber inden for genetablering af torskeopdræt og har netop gennemført sin første prøveproduktion og sendt prøver med fersk torsk til udvalgte forhandlere, leverandører og producenter i 16 lande.

– Vi har skarpt fokus på at sikre god dyrevelfærd og bæredygtighed, og derfor er vi glade for at se, at fiskene har det godt og vokser fint. Høje overlevelsesrater, rolig adfærd og god appetit hos fiskene har gjort det muligt for os at have torsk på 2,5 kg klar efter kun 11 måneders produktion, siger Rune Eriksen, COO hos Norcod.

Prøveproduktion er en milepæl frem mod produktion i fuld skala

Den planlagte prøveproduktion er en del af Norcods arbejde frem mod første forventede salg i sommeren 2021.

– At sende rigtige prøver til vores kunder er et stort skridt for os på vejen frem mod at indfri vores forretningsmål og levere værdi til vores aktionærer. Vi er kommet langt, og jeg var meget spændt på at høre kundernes kommentarer til, hvad vi mener er et fantastisk produkt med en stor fremtid. Vores torsk er af topkvalitet og bliver produceret ansvarligt. Vi håber, at den bliver en ny sund og bæredygtig proteinkilde for forbrugerne, ikke kun i Europa, men i hele verden, siger Norcods danske adm. direktør Christian Riber og tilføjer:

– Vi er meget taknemmelige for de restauranter og kokke, der har taget sig tid til at teste produktet på trods af den meget vanskelige situation for hotel- og restaurationsbranchen på grund af corona-nedlukningen.

Positiv feedback fra leverandører og restauranter

Prøverne er sendt til modtagere i Danmark, Norge, Sverige, Litauen, Tyskland, Polen, Holland, Frankrig, Spanien, Portugal, Schweiz, England, Irland, Wales, Skotland og USA.
Sirena Group stod for distributionen af prøverne og håndterer salg og markedsføring for Norcod. Og tilbagemeldingerne har været meget positive.
– Jeg er meget begejstret efter at have prøvet at arbejde med Norcods torsk. Det er en frisk udseende fisk med faste og fyldige fileter. Med fremragende tekstur og aroma og hvidt gennemsigtigt kød. Præcis hvad jeg leder efter i en torsk, siger Jesper Redecker Hansen fra Fiskerikajen.

Også de danske kokke, der har testet produktet, har været positive, lyder det fra Sirena Group.

Norcod godt modtaget af markedet Udsendelsen af prøver på Norcods torsk følger efter en række milepæle for selskabet de seneste måneder. Aktietegningen i oktober var værdiansat til 250 mio. NOK og blev overtegnet tre gange, før Norcod blev noteret på Oslo Børs’ Merkur-marked den 15. oktober. Siden da er markedsværdien steget fra ca. 850 mio. NOK til 1.192 mio. NOK pr. 16. december 2020. Norcod har en række danske investorer i ryggen, blandt andre det danske fiskeriselskab Sirena Group A/S og Artha Kapitalforvaltning A/S.
Ved udgangen af september havde Norcod og partneren Namdal Settefisk 1,7 mio. torskeyngel klar til at gå ind i vækstfasen. De bliver overført til havet i 2021 og vil være klar til produktion af 10.000 ton torsk i 2022.

Skrevet i: Aktuelt, Detailhandel og en gros, Foodservice, Kød, fisk og fjerkræ

Seneste nyt fra redaktionen

Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

Foodservice18. 12. 2025

Norrlyst Koncernen tager næste store skridt i sin vækstrejse og opkøber de resterende ejerandele i Cadence Group, hvilket betyder, at koncernen nu ejer 100% af det populære brunch- og bagerikoncept. Cadence Group driver i dag fire restauranter samt en fabrik i Herlev og er kendt for at levere

100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har åbnet en ny ansøgningsrunde til en pulje med 100 millioner kroner. De 100 millioner kroner skal gå til projekter, der kan styrke den grønne omstilling af den danske fødevaresektor. Puljen kan søges frem til 19. februar 2026. Godt grønt nyt til de

Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

AktueltPolitik og eksport18. 12. 2025

Food Nation markerede den 15. december 2025 den officielle åbning af fødevareklyngens Visitor Centre i København i nye fysiske rammer. Det opdaterede og udvidede udstillingsvindue præsenterer det ypperste inden for danske fødevareløsninger, bæredygtig innovation og globalt samarbejde. Ved

Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

AktueltFødevareproduktionLandbrug18. 12. 2025

For dansk landbrug har 2025 været et fremragende år drevet af husdyrproduktion og en god høst. Men begyndende prisfald og strammere politiske krav kan hurtigt skubbe til balancen. Fremtiden kræver heftige investeringer og tilpasninger, hvis dansk landbrug skal fastholde sin stærke

Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

I juni blev Sundskolen i Nykøbing Falster den eneste folkeskole på Lolland-Falster, som kom med i det nationale skolemadsforsøg, hvor 191 skoler over hele landet afprøver skolemad. Skolemadsforsøget blev sat i gang i november og har indtil nu været en stor succes. Formålet med skolemadsforsøget

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Kendt leverandør til bagerier fusionerer med Nemco

  • Ardo NV Denmark Office

    En klassiker med rødder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Et tilbageblik på året der gik

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

    18.12.2025

  • 100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

    18.12.2025

  • Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

    18.12.2025

  • Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

    18.12.2025

  • Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

    18.12.2025

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik