• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionFødevaresikkerhed15. 08. 2019 | Dann Bjarke Jensen

Ny international konference sætter fokus på fødevaresvindel

FødevareproduktionFødevaresikkerhed15. 08. 2019 By Dann Bjarke Jensen

Den nye konference, International Food Fraud Conference, bringer internationale talere fra flere forskellige lande til Vejle 17. og 18. september. Værterne er Eurofins Danmark og den nationale klyngeorganisation Danish Food Cluster. Arkivfoto.

Ris med plastik, manuka-honning uden manuka-honning og øko-svindel. Fødevaresvindlerne er et stigende problem konstaterer forskere, industri og den globale markedsleder inden for test af fødevarer.

– Fødevaresvindel, Food Fraud, er et stort problem, som hvert år koster fødevarebranchen over 100 millioner euro. Handlen bliver mere og mere global. Dette øger risikoen for svindel med fødevarer og svindlen bliver stadig mere sofistikeret og kompleks, fortæller Svend Aage Linde, CEO i den danske afdeling af koncernen Eurofins, der er global markedsleder inden for test af fødevarer.

13 millioner svindel- og potentielt farlige fødevare- og drikkeprodukter var, hvad Europol-Interpol i 2017 indsamlede fra 61 forskellige lande til en værdi af 230 millioner euro som en del af Operation Opson VI.

Den nye konference, International Food Fraud Conference, bringer internationale talere fra flere forskellige lande til Vejle for at komme de danske virksomheder og kvalitetschefer til undsætning. Værterne er Eurofins Danmark og den nationale klyngeorganisation Danish Food Cluster.

Det stigende pres kan industrien også skrive under på:

– Vi har arbejdet målrettet med fødevaresvindel siden 2016. Hos os er fødevaresvindel en lige så væsentlig faktor som kvaliteten og prisen på produktet. Vi har vores egen fødevaresvindel task force og stiller i stigende grad skrappere krav til udvalgte produkter, fortæller Simone Stolzenbach, Auditor and Control Specialist, fra Coop Trading, en indkøbsorganisation for Coop i Danmark, Norge Finland og Sverige.

Nu også økologi

Simone Stolzenbach understreger alvoren i fødevaresvindel, en alvor branchen måske er nødt til at stå sammen om:

– Nogle gange kan vi have en følelse af, at dem der snyder hele tiden, er et skridt foran, og som vi hele tiden løber efter. Så man kunne spørge sig selv, om alle supermarkedskæderne skulle stå sammen. Selvom vi er konkurrenter, så er ingen af os interesserede i at have svindlede produkter på hylderne, lyder det fra Simone Stolzenbach, som skal fortælle om retail perspektivet på fødevaresvindel til konferencen.

Fødevare-fupmagerne er som noget nyt rykket ind på det økologiske marked, hvilket kan være farligt for det danske verdensmester-brand påpeger forsker inden for området:

– I Danmark har det økologiske marked en høj troværdighed, og den skal vi beskytte og opretholde. Øko-snyd kan gøre stor skade, som vi har set i 2011 i Italien og nu i USA. Jeg oplever en stor og stigende interesse i at finde metoder til at bevise, om fødevarer er økologiske både fra forbrugere, virksomheder og myndigheder, fortæller Kristian Holst Laursen, adjunkt på Københavns Universitet, der vil videregive sine erfaringer og viden på konferencen.

International Food Fraud Conference finder sted den 17.-18. september 2019 på Hotel Munkebjerg i Vejle.

Fakta: 

Danish Food Cluster samler den danske fødevareklynge om at skabe innovation gennem et netværk af viden, talent, investorer og virksomheder. Med medlemmer, der repræsenterer over 75 procent af den danske madindustri, dækker Danish Food Cluster hele værdikæden og skaber vækst gennem netværk, vidensdeling og øget synlighed på et internationalt niveau.

Eurofins er en af verdens førende laboratorievirksomheder med over 800 laboratorier i 47 lande (Europa, Nord- og Sydamerika og Asien) og 45.000 ansatte på verdensplan. Hvert år analyserer Eurofins over 400 millioner analyser inden for sikkerhed, identifikation, sammensætning, autenticitet, oprindelse, sporbarhed og renhed og tilbyder en portefølje af over 200.000 validerede analysemetoder. I Danmark har Eurofins over 1.000 medarbejdere fordelt på seks lokationer; Vejen, Glostrup, Galten, Aarhus, Åbybro og Rødovre.

Skrevet i: Fødevareproduktion, Fødevaresikkerhed

Seneste nyt fra redaktionen

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

Detailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 11. 2025

Mens mange amerikanere kæmper med stigende priser og usikker adgang til mad, har den danske app Too Good To Go fået en større rolle for både borgere og virksomheder. Den danske app Too Good To Go har på få år etableret sig som en markant aktør på det amerikanske marked. Siden lanceringen i 2020

Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

AktueltFoodserviceFrugt og grøntRåvarer og ingredienser18. 11. 2025

Michelinkok og leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv, Per Mandrup, er udnævnt som Kartoffelambassadør 2025 af Danmarks Kartoffel Råd. Kartoflen bør inkluderes på lige fod med linser og bælgfrugter, når de planterige måltider skal på bordet. I hvert fald hvis det står til kulinarisk leder

Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

AktueltMarkedsføringPolitik og eksport18. 11. 2025

Forum for Fødevarereklamer og Læskedrikreklamenævnet hæver aldersgrænsen fra 13 til 15 år for reklamer for fødevarer med højt indhold af sukker, fedt og salt og for reklamer for læskedrikke. Forum for Fødevarereklamer har siden januar 2008 arbejdet for god markedsførings etik i forhold til

Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

Kød, fisk og fjerkræMejeriTop18. 11. 2025

Ved et storstilet gallaarrangement blev Årets Ret med Gris og Årets Ret med Ost i går uddelt. Med et imponerende håndværk kan Brasserie Carl således kalde sig vinder af Årets ret med gris 2025, mens Ti Trin Ned tog prisen for den bedste osteret. Brasserie Carl, med Bendix Sixhøj Laursen i

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik