• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionMesser og konferencerTop28. 10. 2018 | Kasper Mundt-Nielsen

Ny fødevareklynge vil genvinde forbrugernes tillid

FødevareproduktionMesser og konferencerTop28. 10. 2018 By Kasper Mundt-Nielsen

(Foto fra http://www.herslevbryghus.dk)

I landsbyen Herslev vil de lokale producenter vise, hvordan fremtidens mad, øl og fødevareproduktion også kan smage, føles og foregå. Den nye fødevareklynge ved Roskilde Fjord kalder sig ”En del af Herslev”, og stifterne bag er erfarne folk som Tore Jørgensen fra Herslev Bryghus, Mikkel Friis-Holm fra Friis-Holm Chokolade og Carsten Hansen det sociale landbrug Østagergård. Sammen vil de bringe forbrugere, producenter og råvarer tættere sammen og gentænke social ansvarlig fødevareproduktion og innovation gennem en cirkulær økonomi, hvor den enes rest er den andens fest. Hvor stedbundethed og håndværk bliver taget gravalvorligt, og social inklusion ikke bare er rart at tale om, men er en fast del af forretningsmodellen.

Lejre har længe været kendt for et blomstrende fødevaremiljø, bl.a. gennem indsatsen ”Lejre – den økologiske kommune”, og nu spirer og gærer det på ny i området. Denne gang er det de tre private spillere, Tore Jørgensen, Mikkel Friis-Holm og Carsten Hansen, som kan løfte sløret for tankerne bag En del af Herslev. Det sker mandag 12. november ved en konference om fremtiden fødevaresystem under titlen ”Kan mad og øl ændre et samfund?”. Konferencen foregår i øl-laden på Herslev Bryghus fra kl. 12, tilmelding her.
Fælles værdier skaber god forretning
En del af Herslev består indtil videre af de tre stiftende virksomheder og en række partner-virksomheder. Fælles for virksomhederne i fødevareklyngen er en klokkeklar holdning til, at kvalitet, omtanke og fællesskab ikke blot er det, der får et lokalsamfund til at blomstre, men også skaber grobund for god forretning, nye produkter og flere arbejdspladser.
– En del af Herslev bygger på, at når vi er fælles, kan vi skabe både fremgang, innovation og kvalitet. For Herslev Bryghus er det afgørende, at vi får en helt særlig maltbyg-kvalitet, for at vi kan brygge øl af den kvalitet, vi ønsker. Det sker, når vi giver masken (dvs. resterne fra ølbrygningen) til kvæget, som omdanner til gødning, der igen skaber kvalitets-maltbyg. Med hjælp fra Østagergårds dygtige landmænd får vi bedre malt, som giver bedre øl. Mere bliver til endnu mere, og det ønsker vi at vise til omverdenen, forklarer Tore Jørgensen, stifter af Herslev Bryghus og medstifter af En del af Herslev.
Forbrugeren inviteres helt ind i bryghuset, chokoladefabrikken, landbrugsjorde og frugtlunde
Fysisk rykker stifterne af En del af Herslev også tættere sammen. Det betyder, at man i Herslev landsby kan besøge dem, bryggeriet, og chokoladefabrikken og de tilhørende landbrugsjorde, bistader og frugtlunde fra 1. maj 2019, hvor også Friis-Holms chokoladefabrik er rykket ind øst for Bryghuset.
– Fællesskabet giver os en tættere kontakt til lokalsamfundet og en fysisk virkelighed for vores kunder. Og netop transparensen omkring både råvarer og produktion er det, som vi vil vise og dele med forbrugeren. Der er brug for debat om håndværk og kvalitet, og det håber vi at skabe. Hernede kan man kigge forbi med familien til en snak om, hvor chokoladen kommer fra, og hvordan den får sit særlige knæk, og man kan dufte til markerne, opleve bistaderne, spise en frokost og klappe en ko. Vi vil gøre op med den fremmedgjorthed, som mange forbrugere oplever ift., hvor deres mad kommer fra, siger medstifter Mikkel Friis-Holm fra Friis-Holm Chokolade, som er kendt for at lave verdens bedste chokolade.
Fokus på inklusion
Den tredje stifter Carsten Hansen fra Østagergård spiller også en afgørende rolle. Som social virksomhed tilbyder Østagergård
beskæftigelse og uddannelse for mennesker med særlige udfordringer. Østagergård producerer kødkvæg, korn til ølproduktion og mølleri, ligesom det er Carstens gode folk, der hjælper til, når kvæget lukkes på græs om foråret.
Hvem er og kan være med?
Alle fødevarevirksomheder, som befinder sig i området kan blive En del af Herslev. Indtil videre er Kattinge Kraut, Birthesminde og Herslev Grønvirke partnere, og Friis-Holm Chokolade, Herslev Bryghus og Østagergård stiftere, men der er plads til mange flere.
Ligesom uddannelsesinstitutioner, interesseorganisationer, politikere og andre interesserede er velkomne – både til konferencen den 12. november og helt generelt.
Konference
Prisen for deltagelse til konferencen d. 12. november er 450,-, studerende 150,- og dækker Aamanns smørrebrød, flæskesvær fra Birthesminde, Herslev øl, Herslev grundvand, kaffe og Friis-Holm chokolade og middag i gårdbutikken med Herslev øl.

Skrevet i: Fødevareproduktion, Messer og konferencer, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

Frugt og grøntKød, fisk og fjerkræ06. 11. 2025

Danish Crown har rundet 2,5 millioner solgte pakker hakket oksekød blandet med grønt det første år og har dermed overgået de oprindelige forventninger til produktet. I en tid hvor stigende fødevarepriser - herunder prisen på oksekød - er et varmt samtaleemne hen over de danske køkkenborde, kan

RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

Ikke kategoriseret06. 11. 2025

Virksomheden bag de populære økologiske frugt- og nøddebarer har de seneste år oplevet en stabil tocifret vækst i Danmark, Tyskland og Sverige samt en markant stigning i online-salget. For at imødekomme den voksende efterspørgsel og stimulere en fortsat vækst på de europæiske markeder, udvider

7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

AktueltDrikkevarerMarkedsføringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

7-Elevens iværksætterforløb Innovation Corner, der blev lanceret sidste år, er blevet taget så godt imod, at kæden nu åbner op for en ny runde. Samtidig kommer det fjerde produkt fra første runde – en alkoholfri elektrolytdrik ’Dansevand’ – på hylderne. Sidste år deltog Dansevand, en alkoholfri

Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

AktueltFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrugRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

Ved en højtidelig fejring hos Søren Wiuff i Lammefjorden lørdag den 1. november blev Årets Wiuff 2025 uddelt for allerførste gang. Prisen er opfundet og etableret af Lokale Fødevarer Danmarks stifter og formand, Jesper Zeihlund, og siden blevet medstiftet af HORESTA. Formålet med prisen er at hædre

Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

Frugt og grøntLandbrugMiljø og sundhedTop06. 11. 2025

I årevis har de arbejdet med jordforbedring via næringsrige kompostblandinger på en gård i Nordjylland. Resultatet er klart: Den sunde jord giver ikke bare sundere og stærkere grøntsager – men også bedre smag. På gården Ny Vraa i Tylstrup har man i årevis arbejdet med at udvikle og teste

Techmedia får ny ejer

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Techmedia A/S, der blandt andet driver Fødevarekus og magasinet Food&Drink, er blevet købt af FrontMedia ApS, der dermed styrker positionen på markedet for fag- og branchemedier. Handelen er gennemført 6. oktober 2025, og begge selskaber fortsætter i deres nuværende

Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

Foodservice04. 11. 2025

Kokkene har talt: Wassim Hallal er kåret som Kokkenes Kok 2024 – en af de største hædersbevisninger i dansk gastronomi. Prisen gives til en kok, der med talent, generøsitet og faglig styrke har gjort en særlig forskel for branchen. Den prestigefyldte pris blev overrakt ved Fonden Dansk Gastronomis

Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

FoodserviceMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

På bare ti år er danske Too Good To Go blevet til et globalt eksempel på, hvordan teknologi, forretning og bæredygtighed kan trække i samme retning. Med over 130 millioner brugere og 500 millioner reddede måltider har virksomheden gjort kampen mod madspild til en hverdagsvane for brugere i over 20

Juleudgave af Food&Drink på gaden

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Julen sig nærmer, og det betyder, at nyeste nummer af Food&Drink sætter fokus på julen og alle dens glæder. Læs blandt andet om spændende jule-nyheder, men kom også med til Aalborg for at besøge byens første Michelin-restaurant. Udover at drage nordpå og se på julen har Food&Drink også

Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

FoodserviceFrugt og grøntMesser og konferencerMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

Pico Pizza vandt Årets plantebaserede takeaway-måltid ved weekendens Plant Food Festival, hvor Dansk Vegetarisk Forening og Plantebranchen hyldede årets bedste plantebaserede madoplevelser på farten. Hvem laver landets bedste plantebaserede måltid to go? Det blev afgjort i weekenden, da

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

  • Techmedia får ny ejer

    04.11.2025

  • Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

    04.11.2025

  • Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

    04.11.2025

  • Juleudgave af Food&Drink på gaden

    04.11.2025

  • Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

    04.11.2025

  • Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

    30.10.2025

  • En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

    30.10.2025

  • Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

    30.10.2025

  • Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

    30.10.2025

  • Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

    30.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik