• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionMesser og konferencerTop28. 10. 2018 | Kasper Mundt-Nielsen

Ny fødevareklynge vil genvinde forbrugernes tillid

FødevareproduktionMesser og konferencerTop28. 10. 2018 By Kasper Mundt-Nielsen

(Foto fra http://www.herslevbryghus.dk)

I landsbyen Herslev vil de lokale producenter vise, hvordan fremtidens mad, øl og fødevareproduktion også kan smage, føles og foregå. Den nye fødevareklynge ved Roskilde Fjord kalder sig ”En del af Herslev”, og stifterne bag er erfarne folk som Tore Jørgensen fra Herslev Bryghus, Mikkel Friis-Holm fra Friis-Holm Chokolade og Carsten Hansen det sociale landbrug Østagergård. Sammen vil de bringe forbrugere, producenter og råvarer tættere sammen og gentænke social ansvarlig fødevareproduktion og innovation gennem en cirkulær økonomi, hvor den enes rest er den andens fest. Hvor stedbundethed og håndværk bliver taget gravalvorligt, og social inklusion ikke bare er rart at tale om, men er en fast del af forretningsmodellen.

Lejre har længe været kendt for et blomstrende fødevaremiljø, bl.a. gennem indsatsen ”Lejre – den økologiske kommune”, og nu spirer og gærer det på ny i området. Denne gang er det de tre private spillere, Tore Jørgensen, Mikkel Friis-Holm og Carsten Hansen, som kan løfte sløret for tankerne bag En del af Herslev. Det sker mandag 12. november ved en konference om fremtiden fødevaresystem under titlen ”Kan mad og øl ændre et samfund?”. Konferencen foregår i øl-laden på Herslev Bryghus fra kl. 12, tilmelding her.
Fælles værdier skaber god forretning
En del af Herslev består indtil videre af de tre stiftende virksomheder og en række partner-virksomheder. Fælles for virksomhederne i fødevareklyngen er en klokkeklar holdning til, at kvalitet, omtanke og fællesskab ikke blot er det, der får et lokalsamfund til at blomstre, men også skaber grobund for god forretning, nye produkter og flere arbejdspladser.
– En del af Herslev bygger på, at når vi er fælles, kan vi skabe både fremgang, innovation og kvalitet. For Herslev Bryghus er det afgørende, at vi får en helt særlig maltbyg-kvalitet, for at vi kan brygge øl af den kvalitet, vi ønsker. Det sker, når vi giver masken (dvs. resterne fra ølbrygningen) til kvæget, som omdanner til gødning, der igen skaber kvalitets-maltbyg. Med hjælp fra Østagergårds dygtige landmænd får vi bedre malt, som giver bedre øl. Mere bliver til endnu mere, og det ønsker vi at vise til omverdenen, forklarer Tore Jørgensen, stifter af Herslev Bryghus og medstifter af En del af Herslev.
Forbrugeren inviteres helt ind i bryghuset, chokoladefabrikken, landbrugsjorde og frugtlunde
Fysisk rykker stifterne af En del af Herslev også tættere sammen. Det betyder, at man i Herslev landsby kan besøge dem, bryggeriet, og chokoladefabrikken og de tilhørende landbrugsjorde, bistader og frugtlunde fra 1. maj 2019, hvor også Friis-Holms chokoladefabrik er rykket ind øst for Bryghuset.
– Fællesskabet giver os en tættere kontakt til lokalsamfundet og en fysisk virkelighed for vores kunder. Og netop transparensen omkring både råvarer og produktion er det, som vi vil vise og dele med forbrugeren. Der er brug for debat om håndværk og kvalitet, og det håber vi at skabe. Hernede kan man kigge forbi med familien til en snak om, hvor chokoladen kommer fra, og hvordan den får sit særlige knæk, og man kan dufte til markerne, opleve bistaderne, spise en frokost og klappe en ko. Vi vil gøre op med den fremmedgjorthed, som mange forbrugere oplever ift., hvor deres mad kommer fra, siger medstifter Mikkel Friis-Holm fra Friis-Holm Chokolade, som er kendt for at lave verdens bedste chokolade.
Fokus på inklusion
Den tredje stifter Carsten Hansen fra Østagergård spiller også en afgørende rolle. Som social virksomhed tilbyder Østagergård
beskæftigelse og uddannelse for mennesker med særlige udfordringer. Østagergård producerer kødkvæg, korn til ølproduktion og mølleri, ligesom det er Carstens gode folk, der hjælper til, når kvæget lukkes på græs om foråret.
Hvem er og kan være med?
Alle fødevarevirksomheder, som befinder sig i området kan blive En del af Herslev. Indtil videre er Kattinge Kraut, Birthesminde og Herslev Grønvirke partnere, og Friis-Holm Chokolade, Herslev Bryghus og Østagergård stiftere, men der er plads til mange flere.
Ligesom uddannelsesinstitutioner, interesseorganisationer, politikere og andre interesserede er velkomne – både til konferencen den 12. november og helt generelt.
Konference
Prisen for deltagelse til konferencen d. 12. november er 450,-, studerende 150,- og dækker Aamanns smørrebrød, flæskesvær fra Birthesminde, Herslev øl, Herslev grundvand, kaffe og Friis-Holm chokolade og middag i gårdbutikken med Herslev øl.

Skrevet i: Fødevareproduktion, Messer og konferencer, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

Detailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 11. 2025

Mens mange amerikanere kæmper med stigende priser og usikker adgang til mad, har den danske app Too Good To Go fået en større rolle for både borgere og virksomheder. Den danske app Too Good To Go har på få år etableret sig som en markant aktør på det amerikanske marked. Siden lanceringen i 2020

Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

AktueltFoodserviceFrugt og grøntRåvarer og ingredienser18. 11. 2025

Michelinkok og leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv, Per Mandrup, er udnævnt som Kartoffelambassadør 2025 af Danmarks Kartoffel Råd. Kartoflen bør inkluderes på lige fod med linser og bælgfrugter, når de planterige måltider skal på bordet. I hvert fald hvis det står til kulinarisk leder

Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

AktueltMarkedsføringPolitik og eksport18. 11. 2025

Forum for Fødevarereklamer og Læskedrikreklamenævnet hæver aldersgrænsen fra 13 til 15 år for reklamer for fødevarer med højt indhold af sukker, fedt og salt og for reklamer for læskedrikke. Forum for Fødevarereklamer har siden januar 2008 arbejdet for god markedsførings etik i forhold til

Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

Kød, fisk og fjerkræMejeriTop18. 11. 2025

Ved et storstilet gallaarrangement blev Årets Ret med Gris og Årets Ret med Ost i går uddelt. Med et imponerende håndværk kan Brasserie Carl således kalde sig vinder af Årets ret med gris 2025, mens Ti Trin Ned tog prisen for den bedste osteret. Brasserie Carl, med Bendix Sixhøj Laursen i

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik