• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltKød, fisk og fjerkræ13. 08. 2024 | Mikkel Bækgaard

Niels Duedahl bliver Group CEO i Danish Crown

AktueltKød, fisk og fjerkræ13. 08. 2024 By Mikkel Bækgaard

Danish Crowns bestyrelse har ansat Niels Duedahl som ny Group CEO. Med topposter i blandt andet Norlys, LEGO og TDC er det en erfaren topleder i dansk erhvervsliv, som får til opgave at lede Danish Crown igennem en omfattende transformation.

Niels Duedahl

Opgaven er klar for Danish Crowns næste Group CEO; forretningen skal transformeres, og konkurrenceevnen forbedres. Derfor har Danish Crowns bestyrelse haft et særligt fokus på at finde en ledelsesprofil med solid erfaring i transformation og forandringsledelse – noget, der i høj grad kendetegner Danish Crowns kommende Group CEO, Niels Duedahl. 

“Vi står over for en ny strategiperiode og er samtidig i den begyndende fase af en markant transformation af Danish Crowns forretning, der skal gennemføres med præcision og høj kadence. Som topchef har Niels taget store og modige beslutninger, og så er han visionær, også i modvind. Han er desuden en værdidrevet leder, der er meget bevidst om kulturens betydning i en virksomhed under forandring. Vi er enormt glade for, at Niels har sagt ja til opgaven, og vi glæder os til at få ham ombord,” siger bestyrelsesformand i Danish Crown, Asger Krogsgaard. 

Årets leder i 2013

Siden 2009 har Niels Duedahl som CEO transformeret elselskabet SE til energiselskabet Norlys, der i dag er markedsleder på energi og tele-leverancer i et lavmargin marked. I perioden 2002 til 2009 var han ansat i forskellige direktørstillinger i LEGO-koncernen. Først som teknisk udviklingsdirektør, senere som global indkøbsdirektør og sluttelig som global produktionsdirektør. Før det udspillede de første år af karrieren sig med ansættelser i TDC-koncernen og i både Nordea og Jyske Banks finansafdelinger. 

Niels Duedahl, der er uddannet cand.polit., blev i 2013 udnævnt til årets leder, og han er kendt for sin værdibaserede tilgang til ledelse og transformation. 

“Nogle få gange i livet får man en mulighed, der er så spændende, at man simpelthen ikke kan sige nej. Danish Crown er i gang med en gennemgribende transformation, som jeg føler mig godt rustet til at stå i spidsen for. Jeg har gennem hele mit professionelle liv været midt i meget omfattende og radikale transformationsprocesser, og jeg er optaget af, hvordan man skaber det ledelsesmæssige fundament for at accelerere de nødvendige forandringer,” siger Niels Duedahl. Han fortsætter: 

“Danish Crown er en fantastisk virksomhed, som jeg mener har et uforløst potentiale. Jeg er særdeles motiveret for at sikre andelsejerne en konkurrencedygtig afregning, ligesom jeg brænder for at skabe en arbejdsplads og kultur, hvor de dygtigste talenter ønsker at arbejde.”

Afløser Jaus Valeur

Niels Duedahl tiltræder som Group CEO i Danish Crown den 2. september 2024. Han afløser Jais Valeur, der som tidligere annonceret har valgt at stoppe som Group CEO for Danish Crown, så snart en afløser er på plads. Jais Valeur har derfor sidste arbejdsdag som Group CEO den 30. august 2024. 

“Jais har ydet en kæmpe indsats for Danish Crown. Under hans ledelse er der sket en væsentlig udvikling, professionalisering og internationalisering af koncernen. Det siger også alt om Jais’ følelse af dedikation til Danish Crown, at han sagde ja til at blive for at sikre et uafbrudt ledelsesfokus i organisationen, indtil vi havde en afløser klar. Der skal lyde en stor tak til Jais herfra,” siger Asger Krogsgaard. Han fortsætter:  

“Samtidig er det fantastisk, at Niels Duedahl kan begynde i jobbet allerede tre måneder, efter vi annoncerede Jais Valeurs ønske om at stoppe. Det betyder, at han kan være med til at drive den strategiproces, vi satte i gang før sommerferien, og med det samme få muligheden for at sætte sit aftryk på Danish Crowns retning fremadrettet,” slutter Asger Krogsgaard. 

Skrevet i: Aktuelt, Kød, fisk og fjerkræ

Seneste nyt fra redaktionen

Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

På AU Viborg er forskere nu klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO₂ og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. For nylig åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på dit

Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed04. 12. 2025

Dansk akvakultur kan stå over for et markant gennembrud i indsatsen for at reducere brugen af antibiotika. Forskere fra Københavns Universitet leder projektet AQUAPHAGE, der udvikler en virusbaseret teknologi, som kan anvendes som et bæredygtigt og målrettet alternativ til antibiotika i produktionen

Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltDrikkevarer04. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri hædres af Danske Ølentusiaster for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene. Bad Seed Brewing løb med hver femte stemme, da medlemmerne af forbrugerorganisationen

Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ04. 12. 2025

Der er fisk og skaldyr på menuen i årets sidste udgave af branchemagasinet Food&Drink, der nu er på gaden. Vi besøger blandt andet Krogs Fiskerestaurant og hører mere om forædling af fisk, der ikke altid behøves at være pivfrisk. Samme budskab får vi også fra en fiskeopdrætter i

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

Miljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

I forrige uge samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, skulle

Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

Drikkevarer02. 12. 2025

Ved årets European Coffee & Hospitality Awards blev det endnu engang understreget, at godt håndværk betaler sig. Italienske Lavazza blev i denne uge kåret til Best European Commercial Coffee Roaster for tredje år i træk. Det er en hæder, der baserer sig på mere end 10.000 nomineringer og

Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

Forskning og uddannelseFødevareproduktionRåvarer og ingredienser02. 12. 2025

Et nyt projekt støttet af Innovationsfonden undersøger, hvordan planteproteiner kan erstatte æg i visse af vores fødevarer – uden at gå på kompromis med hverken smag, konsistens eller bæredygtighed. Af Kimie Kongsøre Æg er lidt af en superingrediens i madlavning. De skummer, giver struktur

Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice02. 12. 2025

Black Friday har længe været et hit hos de private forbrugere, men konceptet tiltaler også de professionelle kunder. Det er meldingen fra Dagrofa Foodservice, som i fredags opnåede en markant samlet omsætningsrekord for de 30 lokale Cash & Carry-butikker. Særligt gouda, burgerbøffer og pommes

Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

AktueltFoodservice02. 12. 2025

Torsdag i sidste uge afholdt østrigske Falstaff en stor lanceringsevent for 350 mennesker i anledning af udgivelsen af deres nye magasin dedikeret til de nordiske og baltiske lande. Ved samme event lancerede Europas førende mad- og livsstilsmedie deres nye guide til Nordens bedste barer, mens en

FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

FødevareproduktionFødevaresikkerhedKød, fisk og fjerkræPolitik og eksportTop02. 12. 2025

Østre Landsret frifandt i november Fødevarestyrelsen for at have taget for høje priser for sin kødkontrol. Nu anker brancheorganisationen FødevareDanmark imidlertid afgørelsen til Højesteret, da man mener, at dommen er i strid med EU-retten. FødevareDanmark mener, at Fødevarestyrelsens

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik