• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMarkedsføring13. 11. 2019 | Peter Friis

Naturli’: Mange ønsker klimamærke på maden

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMarkedsføring13. 11. 2019 By Peter Friis

– Vi ønsker ikke at stille os som dommere over forbrugernes valg, men vi ønsker, at alle skal have et reelt valg ved at kunne se klimabelastningen, når de handler fødevarer, siger Henrik Lund.

Naturli’ har spurgt en række forbrugere, om de ønsker klimamærkning på deres madvarer.
– Vi tales så meget om, hvor meget vi belaster klimaet, når vi spiser, når vi flyver eller kører bil. Men er der reelt et ønske fra forbrugerne om, at de kan følge med i deres klimaaftryk, når de spiser? Det har vi hos Naturli’ undersøgt, fortæller Henrik Lund, direktør hos Naturli’.
På Plantebevægelsen på Facebook har Naturli’ hen over et par dage stillet spørgsmålet: ’Skal der klimafakta på emballagen?’ Og svaret var overbevisende. 2643 svarede ja, mens kun 42 svarede nej tak.
– Forbrugerne er meget bevidste om, at det har stor betydning for klimaet, hvad de putter i munden. Derfor gik vi i sidste uge forrest med at klimamærke plantebaseret kød, plantedrikke og Smørbar, så forbrugerne klart kan se, hvilket CO2 aftryk det giver at spise produkterne. Nu har vi bedt forbrugerne om at give deres stemme til kende, og afstemning viser klar, at ønsket om klimamærkning er stort. Det viser også, at der er store perspektiver i, at langt flere fødevarevirksomheder følger trop. Jo flere fødevarevirksomheder, der mærker deres produkter med et klimamærke, jo mere bevidste bliver forbrugerne om deres klimaaftryk. Det må alle have en interesse i, siger Henrik Lund.
På FødevareFOKUS anerkender vi, at mange ønsker klimamærkning, men det bør nævnes, at valget af platform for undersøgelsen (Naturli’s egen facebook-side) sandsynligvis har haft indflydelse på mængden af positive tilkendegivelser.

Naturli’ Foods vil mærke plantebaseret kød
– Der er ingen Plantet B, og produktionen af fødevarer står for en fjerdedel af de drivhusgasser, vi som mennesker skaber, og CO2 udledningen bidrager til den globale opvarmning. Især fylder kødet meget i regnskabet. Derfor kan vi hver især gøre en forskel for klimaet, hver gang vi åbner munden for at spise eller handler i supermarkedet. Det ønsker rigtig mange at gøre, men så skal vi også give forbrugerne en reel mulighed for at se, hvor stor en CO2 belastning fødevarerne medfører, siger Henrik Lund, direktør hos Naturli’ Foods.
Han er sikker på, at det vil komme bag på mange, hvor stor forskel der er på at indtage plantebaserede fødevarer kontra animalske fødevarer. Det er baggrunden for, at Naturli’ er begynder at mærke sine plantebaserede fødevarer med CO2 belastning. Indsatsen starter med plantebaseret fars, plantedrikke og Smørbar. Siden følger resten af produkterne.
Analysevirksomheden CarbonCloud er i fuld gang med at kortlægge Naturli’ produkternes klimabelastning, som vil blive angivet på forsiden af emballagen – målt i kilo. CarbonCloud har tidligere kortlagt, at produktionen af grønne alternativer til mælk, smør og oksekød fra Naturli’ Foods efterlader et CO2 aftryk, som er mellem 4 og 10 gange mindre end de animalske produkter. Beregningerne fra CarbonCloud dækker fra mark til færdigt produkt – inklusive transport og emballage.
– Vi ønsker ikke at stille os som dommere over forbrugernes valg, men vi ønsker, at alle skal have et reelt valg ved at kunne se klimabelastningen, når de handler fødevarer. Ønsket om reel forbrugeroplysning deler vi forhåbentlig med resten af fødevarebranchen. Jeg håber, at mange flere producenter følger trop. Akkurat som det er naturligt med fx økologimærket, siger Henrik Lund.
– I den animalske sektor ser vi eksempler på mærkning af produkter med klimaneutralitet via køb af CO2 kvoter. Vi har valgt at gå en helt anden vej. Vores produkter er så klimavenlige i sig selv, at der ikke er brug for at købe kvoter for at komme til at se klimavenlig ud. Vi skilter gerne med det ægte klimaaftryk, som vores plantebaserede produkter efterlader. Det giver forbrugerne den optimale mulighed for at vælge fødevarer på et reelt grundlag, mener Henrik Lund.

Skrevet i: Detailhandel og en gros, Frugt og grønt, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

Detailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 11. 2025

Mens mange amerikanere kæmper med stigende priser og usikker adgang til mad, har den danske app Too Good To Go fået en større rolle for både borgere og virksomheder. Den danske app Too Good To Go har på få år etableret sig som en markant aktør på det amerikanske marked. Siden lanceringen i 2020

Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

AktueltFoodserviceFrugt og grøntRåvarer og ingredienser18. 11. 2025

Michelinkok og leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv, Per Mandrup, er udnævnt som Kartoffelambassadør 2025 af Danmarks Kartoffel Råd. Kartoflen bør inkluderes på lige fod med linser og bælgfrugter, når de planterige måltider skal på bordet. I hvert fald hvis det står til kulinarisk leder

Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

AktueltMarkedsføringPolitik og eksport18. 11. 2025

Forum for Fødevarereklamer og Læskedrikreklamenævnet hæver aldersgrænsen fra 13 til 15 år for reklamer for fødevarer med højt indhold af sukker, fedt og salt og for reklamer for læskedrikke. Forum for Fødevarereklamer har siden januar 2008 arbejdet for god markedsførings etik i forhold til

Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

Kød, fisk og fjerkræMejeriTop18. 11. 2025

Ved et storstilet gallaarrangement blev Årets Ret med Gris og Årets Ret med Ost i går uddelt. Med et imponerende håndværk kan Brasserie Carl således kalde sig vinder af Årets ret med gris 2025, mens Ti Trin Ned tog prisen for den bedste osteret. Brasserie Carl, med Bendix Sixhøj Laursen i

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik