• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Foodservice29. 04. 2025 | Mikkel Bækgaard

Molskroen solgt på under én måned: Skal fortsat være gastronomisk fyrtårn

Foodservice29. 04. 2025 By Mikkel Bækgaard

Det vakte stor interesse, da en af Danmarks mest ikoniske kroer og et stykke Danmarkshistorie blev sat til offentligt salg for en måned siden. Nu er der fundet en køber til Molskroen, der vil føre de stolte traditioner med gastronomi og forkælelse videre. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af den ikoniske kro og det tilhørende badehotel, der blev udbudt til 55 mio. kr.

Molskroen er et ikonisk sted og en historisk, kulinarisk perle, som gæster fra hele landet rejser til for at besøge og få en rigtig god bid mad. Sådan vil det også være fremover, selvom Molskroen nu skifter hænder. Det er nemlig et velkendt ansigt, der fortsat vil være ansigt udadtil. Det drejer sig om Sarah Evar, der de sidste seks år har ledet Molskroen som hotelchef og nu tiltræder som direktør.

“Jeg har været med på rejsen de sidste seks år og har ingen intentioner om at stoppe rejsen her. Alt dét, som gæsterne elsker og vender tilbage til, forbliver det samme. Molskroen skal være præcis dét sted, hvor man sænker skuldrene og bliver mødt i øjenhøjde. Et sted, hvor historien sidder i væggene, men hvor oplevelsen er levende og luksuriøs,” siger Sarah Evar, ny direktør for Molskroen.

Ny ejer har rødder i Ebeltoft

Den nye ejer er Mads Bygballe, der bl.a. ejer Ruby Travel Group og en andel af Travelheart Family, hvor han også er bestyrelsesformand. Han ønsker at føre Molskroen videre i samme ånd, fortæller han:

“Først og fremmest er jeg rigtig glad for at kunne være med til at føre et stykke Danmarkshistorie videre. For mig er Molskroerne mere end en investering – det er en hjertesag. Jeg har rødder i Ebeltoft, hvor både min far og farfar kommer fra. Det er et område, vi holder meget af, og jeg glæder mig til at være med til at videreføre Molskroerne i den ånd, som stedet fortjener, og som kroen er kendt for.”

Matas-millionæren den tidligere ejer Henrik Frederiksen, der har haft Molskroen siden 2012 og siden udvidede med strandhotellet i 2014 er glad for, at kroens fremtid nu er på plads. Han fortæller:

“Først og fremmest stor tak til Stephen Berthelsen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech for et behageligt forløb. Samarbejdet med ham og EDC Erhverv har været rigtig godt, og jeg er glad for, at kroens fremtid nu er på plads. Det har været afgørende for mig, at Molskroen bliver ført videre med respekt for historien og stedets ånd, og det er jeg helt tryg ved sker nu med Sarah som direktør og Mads som ejer.”

Telefonen bimlede og bamlede

EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af Molskroen og for Stephen Berthelsen, der er formand for mæglervirksomhedens hotelgruppe, var det ikke en helt almindelig dag, da det blev offentliggjort, at Molskroen var til salg, fortæller han:

“Sjældent har jeg oplevet så stor interesse for en sag. Jeg var også involveret i salget af det tidligere Hornbæk Hospital på vegne af Freja Ejendomme, som nu er ved at blive transformeret til et luksushotel, og der var der også helt vildt gang i fremvisningerne. Da vi offentliggjorde, at Molskroen var til salg spredte rygtet sig hurtigt og medieomtalen var enorm stor. Jeg var på ejendomsmessen MIPIM i Frankrig, og min telefon bimlede og bamlede fra både journalister og interesserede købere, der ville vide mere om kroen. Det er altid spændende med de sager, der er så stor interesse for og efter vi gik offentligt med salget, er der gået under en måned inden fra der blev skrevet under på købsaftalen.”

“Vi er rigtig glade for at have hjulpet Henrik Frederiksen, og vi ønsker ham stort tillykke med salget. Samtidig vil vi også gerne lykønske Mads Bygballe med købet. Det bliver rigtig spændende at følge udviklingen og vi glæder os over, at Molskroen forbliver et udsøgt rejsemål for både danske og udenlandske turister, der søger høj gastronomisk standard i luksuriøse omgivelser,” siger Stephen Berthelsen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech og fortsætter:

“Vi mærker en stigende interesse for hoteller og kroer fra både ind- og udland, og det har resulteret i, at vi i EDC Poul Erik Bech for knap et år siden oprettede en decideret, selvstændig hotelgruppe med mæglere fra hele landet. Det giver os en langt mere struktureret rådgivnings- og salgsproces, og et stort netværk og beholdning af hoteller og kroer. Turismen herhjemme er i stor stigning og coolcation-fænomenet har gjort Danmark til en populær feriedestination, hvilket skaber gode vilkår for danske hoteller og kroer, og området fylder mere og mere hos os, hvor vi løbende sælger mange hoteller og kroer.”

Skrevet i: Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed16. 10. 2025

Hanne Lakkenborg Kristensen er tiltrådt som professor i grøntsagsvidenskab ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet. Hun har markeret sig som en fagligt stærk forsker og ildsjæl, der kæmper for at få grøntsager højere op i samfundets bevidsthed. Når man taler med Hanne Lakkenborg

Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

Foodservice16. 10. 2025

Falsled Kro har modtaget en Michelin-nøgle som det eneste hotel vest for Storebælt. Det er afgørende for turismen til Sydfyn, mener kroen. Den internationalt anerkendte Michelinguide uddelte i sidste uge sine nye Michelin-nøgler til udvalgte hoteller, og i Danmark er blot otte hoteller blevet

Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

AktueltKonfektureMejeri16. 10. 2025

Froneri, en af verdens største isproducenter, har indgået aftaler om at overtage Food Unions europæiske isforretning, herunder Mejerigaarden A/a som bl.a har mærker som Premier-is, Hjem-IS, Polar is, Rønbjerg is og Underground is. De specifikke finansielle detaljer offentliggøres ikke. Den

Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

AktueltForskning og uddannelseFødevaresikkerhedMiljø og sundhed16. 10. 2025

I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise, og hvad risikoen er for, at de såkaldte evighedskemikalier i sidste ende ender i kød på danskernes tallerkener. PFAS er en fællesbetegnelse for en

Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

FoodserviceTop16. 10. 2025

Andelen af forgæves rekrutteringer i hotel- og restaurationsbranchen er faldet markant siden sidste år, men de regionale forskelle er fortsat store, fremgår det fra Horesta i deres seneste nyhedsbrev. Nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at udfordringen langt fra er

El Bulli-legende bag gigantisk bogværk

DrikkevarerFoodserviceForskning og uddannelseTop14. 10. 2025

I hele 60 bind vil den legendariske kok Feran Adrià og hans team forsøge at formidle al viden om gastronomi og vin. Vi var med, da bind 5-6 i seriens bøger om vin blev præsenteret i København. Hvordan formidler man al viden om mad og vin på en forståelig og anvendelig måde, så man kan tage lige

Økomesse vender tilbage til Malmø

AktueltMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed14. 10. 2025

Fokus på økologiske og bæredygtige fødevarer vender tilbage, når Nordic Organic Expo finder sted den 19.-20. november i Malmø. Nordens største messe for økologiske og bæredygtige fødevarer vender tilbage til Malmömässan den 19.-20. november 2025, når Nordic Organic Expo – tidligere kendt som

Danmarks største forhandler af espressomaskiner og espressokaffe åbner første showroom og kaffelaboratorium på Sjælland

Detailhandel og en grosDrikkevarer14. 10. 2025

Gazellevirksomheden Rigtig Kaffe, som har Danmarks største udvalg af bl.a. espressomaskiner og espressokaffe, åbner sit første showroom på Sjælland. De forventer at slå dørene den 29. oktober 2025, hvor kaffeelskere kan få glæde af unikke åbningstilbud. Med en fælles passion for kvalitetskaffe

Tican bliver en del af FødevareDanmark

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræPolitik og eksport14. 10. 2025

Tican melder sig ind i brancheorganisationen, FødevareDanmark. Indmeldelsen sker for at styrke sammenhængen og forståelsen på tværs af fødevarebranchen og sikre en stærkere samlet stemme for den danske fødevareproduktion. Tican, der med sine godt 1.000 medarbejdere i Thisted og Brørup og godt

Bog om smag på vej fra Noma

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse14. 10. 2025

Udover at være at være en af verdens mest anerkendte restauranter har Noma også udgivet en række bøger gennem årene - blandt andet Nomas bog om Fermentering. Nu er Noma snart klar med endnu en bog i serien, denne gang om at opbygge smag. Efter mange års smagen, testning og læring er The Noma

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

  • Spirax Sarco Danmark

    Skal vi hjælpe jer med at nå jeres mål for bæredygtighed?

  • DENIOS ApS

    Spar 432 kr* hver gang, du tømmer din IBC

  • DENIOS ApS

    Sådan tjekker du, om dit lithiumbatteri er defekt – og udgør en brandfare

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Højtiden nærmer sig – skal du med til ‘Julens Madscene’?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch Vacuum Solutions på DanFish International 2025 i Nordens Paris

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

    16.10.2025

  • Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

    16.10.2025

  • Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

    16.10.2025

  • Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

    16.10.2025

  • Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

    16.10.2025

  • El Bulli-legende bag gigantisk bogværk

    14.10.2025

  • Økomesse vender tilbage til Malmø

    14.10.2025

  • Danmarks største forhandler af espressomaskiner og espressokaffe åbner første showroom og kaffelaboratorium på Sjælland

    14.10.2025

  • Tican bliver en del af FødevareDanmark

    14.10.2025

  • Bog om smag på vej fra Noma

    14.10.2025

  • Hæder til Dansk Destilleri

    09.10.2025

  • Plantefonden deler 213,5 millioner kroner ud til 45 grønne projekter

    09.10.2025

  • Målet er en michelinstjerne: Christoffer Sørensen skal være køkkenchef på Lille Mølle

    09.10.2025

  • AI-vinrådgiver hjælper tusindvis af kunder hos Danmarks ældste vinhandel

    09.10.2025

  • Forskere genopliver yoghurt lavet af… myrer

    09.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik