• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Foodservice29. 04. 2025 | Mikkel Bækgaard

Molskroen solgt på under én måned: Skal fortsat være gastronomisk fyrtårn

Foodservice29. 04. 2025 By Mikkel Bækgaard

Det vakte stor interesse, da en af Danmarks mest ikoniske kroer og et stykke Danmarkshistorie blev sat til offentligt salg for en måned siden. Nu er der fundet en køber til Molskroen, der vil føre de stolte traditioner med gastronomi og forkælelse videre. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af den ikoniske kro og det tilhørende badehotel, der blev udbudt til 55 mio. kr.

Molskroen er et ikonisk sted og en historisk, kulinarisk perle, som gæster fra hele landet rejser til for at besøge og få en rigtig god bid mad. Sådan vil det også være fremover, selvom Molskroen nu skifter hænder. Det er nemlig et velkendt ansigt, der fortsat vil være ansigt udadtil. Det drejer sig om Sarah Evar, der de sidste seks år har ledet Molskroen som hotelchef og nu tiltræder som direktør.

“Jeg har været med på rejsen de sidste seks år og har ingen intentioner om at stoppe rejsen her. Alt dét, som gæsterne elsker og vender tilbage til, forbliver det samme. Molskroen skal være præcis dét sted, hvor man sænker skuldrene og bliver mødt i øjenhøjde. Et sted, hvor historien sidder i væggene, men hvor oplevelsen er levende og luksuriøs,” siger Sarah Evar, ny direktør for Molskroen.

Ny ejer har rødder i Ebeltoft

Den nye ejer er Mads Bygballe, der bl.a. ejer Ruby Travel Group og en andel af Travelheart Family, hvor han også er bestyrelsesformand. Han ønsker at føre Molskroen videre i samme ånd, fortæller han:

“Først og fremmest er jeg rigtig glad for at kunne være med til at føre et stykke Danmarkshistorie videre. For mig er Molskroerne mere end en investering – det er en hjertesag. Jeg har rødder i Ebeltoft, hvor både min far og farfar kommer fra. Det er et område, vi holder meget af, og jeg glæder mig til at være med til at videreføre Molskroerne i den ånd, som stedet fortjener, og som kroen er kendt for.”

Matas-millionæren den tidligere ejer Henrik Frederiksen, der har haft Molskroen siden 2012 og siden udvidede med strandhotellet i 2014 er glad for, at kroens fremtid nu er på plads. Han fortæller:

“Først og fremmest stor tak til Stephen Berthelsen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech for et behageligt forløb. Samarbejdet med ham og EDC Erhverv har været rigtig godt, og jeg er glad for, at kroens fremtid nu er på plads. Det har været afgørende for mig, at Molskroen bliver ført videre med respekt for historien og stedets ånd, og det er jeg helt tryg ved sker nu med Sarah som direktør og Mads som ejer.”

Telefonen bimlede og bamlede

EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af Molskroen og for Stephen Berthelsen, der er formand for mæglervirksomhedens hotelgruppe, var det ikke en helt almindelig dag, da det blev offentliggjort, at Molskroen var til salg, fortæller han:

“Sjældent har jeg oplevet så stor interesse for en sag. Jeg var også involveret i salget af det tidligere Hornbæk Hospital på vegne af Freja Ejendomme, som nu er ved at blive transformeret til et luksushotel, og der var der også helt vildt gang i fremvisningerne. Da vi offentliggjorde, at Molskroen var til salg spredte rygtet sig hurtigt og medieomtalen var enorm stor. Jeg var på ejendomsmessen MIPIM i Frankrig, og min telefon bimlede og bamlede fra både journalister og interesserede købere, der ville vide mere om kroen. Det er altid spændende med de sager, der er så stor interesse for og efter vi gik offentligt med salget, er der gået under en måned inden fra der blev skrevet under på købsaftalen.”

“Vi er rigtig glade for at have hjulpet Henrik Frederiksen, og vi ønsker ham stort tillykke med salget. Samtidig vil vi også gerne lykønske Mads Bygballe med købet. Det bliver rigtig spændende at følge udviklingen og vi glæder os over, at Molskroen forbliver et udsøgt rejsemål for både danske og udenlandske turister, der søger høj gastronomisk standard i luksuriøse omgivelser,” siger Stephen Berthelsen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech og fortsætter:

“Vi mærker en stigende interesse for hoteller og kroer fra både ind- og udland, og det har resulteret i, at vi i EDC Poul Erik Bech for knap et år siden oprettede en decideret, selvstændig hotelgruppe med mæglere fra hele landet. Det giver os en langt mere struktureret rådgivnings- og salgsproces, og et stort netværk og beholdning af hoteller og kroer. Turismen herhjemme er i stor stigning og coolcation-fænomenet har gjort Danmark til en populær feriedestination, hvilket skaber gode vilkår for danske hoteller og kroer, og området fylder mere og mere hos os, hvor vi løbende sælger mange hoteller og kroer.”

Skrevet i: Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

På AU Viborg er forskere nu klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO₂ og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. For nylig åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på dit

Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed04. 12. 2025

Dansk akvakultur kan stå over for et markant gennembrud i indsatsen for at reducere brugen af antibiotika. Forskere fra Københavns Universitet leder projektet AQUAPHAGE, der udvikler en virusbaseret teknologi, som kan anvendes som et bæredygtigt og målrettet alternativ til antibiotika i produktionen

Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltDrikkevarer04. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri hædres af Danske Ølentusiaster for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene. Bad Seed Brewing løb med hver femte stemme, da medlemmerne af forbrugerorganisationen

Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ04. 12. 2025

Der er fisk og skaldyr på menuen i årets sidste udgave af branchemagasinet Food&Drink, der nu er på gaden. Vi besøger blandt andet Krogs Fiskerestaurant og hører mere om forædling af fisk, der ikke altid behøves at være pivfrisk. Samme budskab får vi også fra en fiskeopdrætter i

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

Miljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

I forrige uge samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, skulle

Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

Drikkevarer02. 12. 2025

Ved årets European Coffee & Hospitality Awards blev det endnu engang understreget, at godt håndværk betaler sig. Italienske Lavazza blev i denne uge kåret til Best European Commercial Coffee Roaster for tredje år i træk. Det er en hæder, der baserer sig på mere end 10.000 nomineringer og

Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

Forskning og uddannelseFødevareproduktionRåvarer og ingredienser02. 12. 2025

Et nyt projekt støttet af Innovationsfonden undersøger, hvordan planteproteiner kan erstatte æg i visse af vores fødevarer – uden at gå på kompromis med hverken smag, konsistens eller bæredygtighed. Af Kimie Kongsøre Æg er lidt af en superingrediens i madlavning. De skummer, giver struktur

Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice02. 12. 2025

Black Friday har længe været et hit hos de private forbrugere, men konceptet tiltaler også de professionelle kunder. Det er meldingen fra Dagrofa Foodservice, som i fredags opnåede en markant samlet omsætningsrekord for de 30 lokale Cash & Carry-butikker. Særligt gouda, burgerbøffer og pommes

Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

AktueltFoodservice02. 12. 2025

Torsdag i sidste uge afholdt østrigske Falstaff en stor lanceringsevent for 350 mennesker i anledning af udgivelsen af deres nye magasin dedikeret til de nordiske og baltiske lande. Ved samme event lancerede Europas førende mad- og livsstilsmedie deres nye guide til Nordens bedste barer, mens en

FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

FødevareproduktionFødevaresikkerhedKød, fisk og fjerkræPolitik og eksportTop02. 12. 2025

Østre Landsret frifandt i november Fødevarestyrelsen for at have taget for høje priser for sin kødkontrol. Nu anker brancheorganisationen FødevareDanmark imidlertid afgørelsen til Højesteret, da man mener, at dommen er i strid med EU-retten. FødevareDanmark mener, at Fødevarestyrelsens

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik