• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Foodservice13. 03. 2025 | Mikkel Bækgaard

Molskroen sat til salg

Foodservice13. 03. 2025 By Mikkel Bækgaard

Et stykke Danmarkshistorie er netop sat til salg for 55 mio. kr. Det drejer sig som den historiske og anerkendte kro Molskroen, der er særligt kendt for at være et kulinarisk spise- og udflugtssted med en naturskøn beliggenhed i nationalpark i Mols Bjerge. EDC Erhverv Poul Erik Bech skal formidle salget af den ikoniske kro, hvor også Molskroen Strandhotel indgår i handlen.

Matas-millionæren Henrik Frederiksen og Mercandia Invest har ejet Molskroen siden 2012 og opførte et strandhotel ved siden af i 2014. Nu sættes kroen til salg, og et nyt kapitel skal snart skrives.

Henrik Frederiksen fortæller:

“Jeg flyttede til Djursland i 2010 med min kone, som boede på Lyngsbækgaard. Jeg købte Molskroen i 2012 og renoverede den, hvorefter strandhotellet blev opført i 2014. Nu er tiden inde til at give stafetten videre, da min dåbsattest ikke lyver og jeg samtidigt er flyttet tilbage til Sjælland, så Molskroen fortjener en ny værdig fremtid.”

Molskroen og strandhotellet omfatter 46 værelser med 15 værelser på Molskroen og 29 på strandhotellet. Udover de to ejendomme på samlet 4.473 m² er et selvstændigt udmatrikuleret grundstykke på 5.133 m², som er beliggende direkte ned til kystlinjen, også med i prisen.

En historisk kulinarisk perle

Molskroen har stolte traditioner med god gastronomi og forkælelse. I 1923 købte arkitekten Egil Fischer et stort stykke jord og ambitionen var en ny ferieby på Mols. Derfor opførte han en kro, der hurtigt skilte sig ud fra de traditionelle landevejskroer i landet.

Stephen Berthelsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech, siger: “Molskroen er et ikonisk sted og en historisk, kulinarisk perle. Allerede fra kroens åbning, rejste gæster fra hele landet til for at få en bid af maden. I 1940 brændte kroen ned, men blev hurtigt opført i samme stil, men med dobbelt så meget plads for at imødekomme den store interesse. I 1950’erne forpagtede Georg Christensen med en fortid på Hotel d’Angleterre i København, Hotel Metropole i London og Hotel Eggerts i Gøteborg stedet. Det gjorde kroen endnu mere berømt for gastronomien, og gæster fra ind- og udland valfartede til kroen.”

“Molskroen har formået at holde fast i en meget høj gastronomisk standard og over det seneste årti har stjernekokke som Wassim Hallal, Michel Michaud, Jesper Koch, Steffen Villadsen og senest Rasmus Broholm sat sit præg på køkkenet. Det har resulteret i flere flotte anerkendelser, bl.a. Michelin guidens Grønne Kløver i 2021 for sin bæredygtige profil – en anerkendelse, de har bevaret lige siden. Så vi er stolte over, at vi er betroet opgaven med at formidle salget den ikoniske kro og hotel,” siger Stephen Berthelsen, der for et par år siden på vegne af Freja Ejendomme var med til at sælge det historiske Hornbæk Hospital, som COPI er ved at transformere til et lækkert luksushotel i Nordsjælland.

Stort udviklingspotentiale

“Der er fortsat et stort udviklingspotentiale for nye ejere med mulighed for at forfine og videreudvikle Molskroen, bl.a. inden for bæredygtig gastronomi, så fremtiden ser lys ud. Vi hjalp i slutningen af sidste år, Henrik Frederiksen, med at sælge Havreholm Slot i Nordsjælland, så nu glæder vi os til igen at kunne hjælpe ham med at sælge historiske Molskroen, som vi forventer en stor interesse for.”

Stephen Berthelsen fortsætter: ” Dansk turisme slog alle rekorder i 2024 og danske kroer, hoteller og campingpladser er kommet på radaren hos både danske og udenlandske investorer, og vi oplever en stigende interesse for området. Derfor oprettede vi i EDC Poul Erik Bech en hotelgruppe for et par år siden. Det betyder, vi kan give vores kunder en mere struktureret rådgivnings- og salgsproces inden for hotelområdet, hvilket har givet os mange spændende opgaver.”

Skrevet i: Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

Kød, fisk og fjerkræ25. 11. 2025

Med afsæt i en række nødvendige og konsekvente beslutninger er det lykkedes Danish Crown at styrke afregningen til andelsejerne og få stoppet en kritisk tilbagegang i tilførslerne af grise. De kommende to år vil der være fokus på at gennemføre en omfattende transformation af koncernen, så der skabes

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

FoodserviceFrugt og grøntFødevareproduktion25. 11. 2025

Nemco, der er leverandør af udstyr til fødevareindustrien, lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som

Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 11. 2025

Det er sjældent de grønne retter, der finder vej til middagsbordet, når kødet udelades. De mest spiste vegetariske aftensmåltider er nemlig rugbrød, toast, pasta, yoghurt og pizza – retter, der i gennemsnit indeholder færre grøntsager end måltider med kød. Det viser den årlige undersøgelse

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

AktueltFoodservice25. 11. 2025

Søndag dystede landets dygtigste kokke og tjenere ved semifinalerne til Årets Kok og Årets Tjener 2026. Nu er finalisterne fundet til finalerne i marts. Seks tjenere og seks kokke er videre til finalerne i Årets Kok og Årets Tjener 2026. Det står klart efter søndagens semifinaler på Kold

Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

Kød, fisk og fjerkræTop25. 11. 2025

JN Meat International har igen vundet en VM-titel i World Steak Challenge, som er blevet afgjort ved en storstilet prisuddeling i London. Det er fjerde gang, at Slagelse-virksomheden med grundlægger og kødsommelier John Sashi i spidsen sikrer en anerkendelse i det prestigefyldte

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik