• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Foodservice13. 03. 2025 | Mikkel Bækgaard

Molskroen sat til salg

Foodservice13. 03. 2025 By Mikkel Bækgaard

Et stykke Danmarkshistorie er netop sat til salg for 55 mio. kr. Det drejer sig som den historiske og anerkendte kro Molskroen, der er særligt kendt for at være et kulinarisk spise- og udflugtssted med en naturskøn beliggenhed i nationalpark i Mols Bjerge. EDC Erhverv Poul Erik Bech skal formidle salget af den ikoniske kro, hvor også Molskroen Strandhotel indgår i handlen.

Matas-millionæren Henrik Frederiksen og Mercandia Invest har ejet Molskroen siden 2012 og opførte et strandhotel ved siden af i 2014. Nu sættes kroen til salg, og et nyt kapitel skal snart skrives.

Henrik Frederiksen fortæller:

“Jeg flyttede til Djursland i 2010 med min kone, som boede på Lyngsbækgaard. Jeg købte Molskroen i 2012 og renoverede den, hvorefter strandhotellet blev opført i 2014. Nu er tiden inde til at give stafetten videre, da min dåbsattest ikke lyver og jeg samtidigt er flyttet tilbage til Sjælland, så Molskroen fortjener en ny værdig fremtid.”

Molskroen og strandhotellet omfatter 46 værelser med 15 værelser på Molskroen og 29 på strandhotellet. Udover de to ejendomme på samlet 4.473 m² er et selvstændigt udmatrikuleret grundstykke på 5.133 m², som er beliggende direkte ned til kystlinjen, også med i prisen.

En historisk kulinarisk perle

Molskroen har stolte traditioner med god gastronomi og forkælelse. I 1923 købte arkitekten Egil Fischer et stort stykke jord og ambitionen var en ny ferieby på Mols. Derfor opførte han en kro, der hurtigt skilte sig ud fra de traditionelle landevejskroer i landet.

Stephen Berthelsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech, siger: “Molskroen er et ikonisk sted og en historisk, kulinarisk perle. Allerede fra kroens åbning, rejste gæster fra hele landet til for at få en bid af maden. I 1940 brændte kroen ned, men blev hurtigt opført i samme stil, men med dobbelt så meget plads for at imødekomme den store interesse. I 1950’erne forpagtede Georg Christensen med en fortid på Hotel d’Angleterre i København, Hotel Metropole i London og Hotel Eggerts i Gøteborg stedet. Det gjorde kroen endnu mere berømt for gastronomien, og gæster fra ind- og udland valfartede til kroen.”

“Molskroen har formået at holde fast i en meget høj gastronomisk standard og over det seneste årti har stjernekokke som Wassim Hallal, Michel Michaud, Jesper Koch, Steffen Villadsen og senest Rasmus Broholm sat sit præg på køkkenet. Det har resulteret i flere flotte anerkendelser, bl.a. Michelin guidens Grønne Kløver i 2021 for sin bæredygtige profil – en anerkendelse, de har bevaret lige siden. Så vi er stolte over, at vi er betroet opgaven med at formidle salget den ikoniske kro og hotel,” siger Stephen Berthelsen, der for et par år siden på vegne af Freja Ejendomme var med til at sælge det historiske Hornbæk Hospital, som COPI er ved at transformere til et lækkert luksushotel i Nordsjælland.

Stort udviklingspotentiale

“Der er fortsat et stort udviklingspotentiale for nye ejere med mulighed for at forfine og videreudvikle Molskroen, bl.a. inden for bæredygtig gastronomi, så fremtiden ser lys ud. Vi hjalp i slutningen af sidste år, Henrik Frederiksen, med at sælge Havreholm Slot i Nordsjælland, så nu glæder vi os til igen at kunne hjælpe ham med at sælge historiske Molskroen, som vi forventer en stor interesse for.”

Stephen Berthelsen fortsætter: ” Dansk turisme slog alle rekorder i 2024 og danske kroer, hoteller og campingpladser er kommet på radaren hos både danske og udenlandske investorer, og vi oplever en stigende interesse for området. Derfor oprettede vi i EDC Poul Erik Bech en hotelgruppe for et par år siden. Det betyder, vi kan give vores kunder en mere struktureret rådgivnings- og salgsproces inden for hotelområdet, hvilket har givet os mange spændende opgaver.”

Skrevet i: Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik