• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltMejeriMesser og konferencer02. 11. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Mejerier fra tre lande til tops i mejeridyst

AktueltMejeriMesser og konferencer02. 11. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Ost fra Danmark, dessert fra Island og smør fra Sverige blev kåret som de bedste mejeriprodukter, da International Dairy Contest i dag blev afgjort.

– Jeg blev virkelig rørt og fik en tåre i øjenkrogen. Der ligger jo så meget bagved det her. Det er en fantastisk ære og enorm anerkendelse i mejeriverdenen af vores store og mangeårige arbejde med at udvikle og forfine et unikt produkt, sagde Per Pedersen (nr. 2 fra venstre), fra Arla Foods Götene Mejeri.

Med osten Maasdammer 45+ ‘Svensø’ sørgede Arla Foods Taulov Mejeri for, at et dansk mejeri blev kaldt op på scenen, da vinderne af International Dairy Contest her til middag blev kåret i Messecenter Herning.

Mens Taulov Mejeri altså blev kåret som vinder i kategorien ’ost’ løb udenlandske mejerier med sejren i de to øvrige kategorier. ’Smør og blandingsprodukter’ blev vundet af Arla Foods Götene Mejeri med blandingsproduktet ‘Bregott Havsalt’, mens det islandske mejeri MS Selfossi strøg til tops i kategorien ’konsummælksprodukter’ med desserten ‘Ísey Skyr Creme Brulee’.

De tre vinderprodukter er blevet fundet, efter at 150 fagdommere i løbet af mandagen havde bedømt de 1.388 forskellige mejeriprodukter, der stillede op i dette års mejerikonkurrence under International Food Contest. Hvert produkt har fået karakterer på en skala fra 1 til 15 ud fra disse hovedkriterier: Smag, lugt, udseende, konsistens og emballage.

De tre vindermejerier fik overrakt deres præmie af adm. direktør i Landbrug & Fødevarer Merete Juhl og formanden for Mejeriforeningen Steen Nørgaard Madsen.

I kategorien ’Ost’ var det altså Maasdammer 45’ ”Svensø” fra Arlas mejeri i Taulov, der snuppede førstepladsen til mejerichef Klaus Jeppesens store glæde.

– Det bliver dejligt at fejre succesen med mine dygtige og passionerede medarbejdere. Jeg er stolt over, at de kan lave en ost som Svensø, der til IDC i Herning vandt over en masse andre gode produkter. Det giver energi og viser os, at der en fremtid for Taulov Mejeri, sagde Klaus Jeppesen.

Mejerier er langt med klimaindsatsen
Inden afsløringen af vinderne i messecenterets hal M, havde Steen Nørgaard Madsen i sin åbningstale budt velkommen til denne helt specielle dag, som både er en festdag for mejerifolket og en valgfest for den danske befolkning.

– Klima, landbrug og CO2-afgifter har fyldt rigtig meget i valgkampen, sagde Steen Nørgaard Madsen. Han håbede, at politikerne efter valget vil ‘skrue lidt ned for deres løfter om afgifter, indgreb og reduktioner’ og op for ‘besindelse og realisme’. Samtidig understregede han, at mejeribruget allerede er langt i arbejdet med klimaindsatsen.

– Vi har sat os nogle konkrete mål for sektorens klimareduktioner og udarbejdet en plan for, hvordan vi kommer derhen. Vi laver klimatjek og udarbejder klimaplaner på vores bedrifter, og til næste år er Mejeriforeningen klar med et samlet klimaregnskab for hele mejeribruget. Fra ko til karton. Det er ret unikt. Nu håber vi blot, at politikerne vælger en CO2-model, der kan spille sammen med vores initiativer, lød det fra Steen Nørgaard Madsen.

Udstillingen International Food Contest fortsætter til og med i dag torsdag i MCH Messecenter Herning i hal M, hvor man kan se og smage på de mange mejeriprodukter, der kommer fra syv lande: Norge, Sverige, Island, Tyskland, England, Rumænien og Danmark.

Det er også muligt at smage på de 45 mejeriprodukter, der deltog i konkurrencen Gourmetprisen 2022.

Vinderne af de tre kategorier i International Dairy Contest:
OST: Arla Foods Taulov Mejeri med Maasdammer 45+ ‘Svensø’ 150g 8u Skiver
KONSUMMÆLKSPRODUKTER: MS Selfossi med Skyr 2% ‘Ísey Skyr Creme Brulee’ 170g Crème brûlée Bæger
SMØR OG BLANDINGSPRODUKTER: Arla Foods Götene Mejeri med Blandingsprodukt 82% ‘Bregott Havsalt’ 300g Havsalt Bæger

Skrevet i: Aktuelt, Mejeri, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

Kød, fisk og fjerkræ25. 11. 2025

Med afsæt i en række nødvendige og konsekvente beslutninger er det lykkedes Danish Crown at styrke afregningen til andelsejerne og få stoppet en kritisk tilbagegang i tilførslerne af grise. De kommende to år vil der være fokus på at gennemføre en omfattende transformation af koncernen, så der skabes

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

FoodserviceFrugt og grøntFødevareproduktion25. 11. 2025

Nemco, der er leverandør af udstyr til fødevareindustrien, lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som

Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 11. 2025

Det er sjældent de grønne retter, der finder vej til middagsbordet, når kødet udelades. De mest spiste vegetariske aftensmåltider er nemlig rugbrød, toast, pasta, yoghurt og pizza – retter, der i gennemsnit indeholder færre grøntsager end måltider med kød. Det viser den årlige undersøgelse

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

AktueltFoodservice25. 11. 2025

Søndag dystede landets dygtigste kokke og tjenere ved semifinalerne til Årets Kok og Årets Tjener 2026. Nu er finalisterne fundet til finalerne i marts. Seks tjenere og seks kokke er videre til finalerne i Årets Kok og Årets Tjener 2026. Det står klart efter søndagens semifinaler på Kold

Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

Kød, fisk og fjerkræTop25. 11. 2025

JN Meat International har igen vundet en VM-titel i World Steak Challenge, som er blevet afgjort ved en storstilet prisuddeling i London. Det er fjerde gang, at Slagelse-virksomheden med grundlægger og kødsommelier John Sashi i spidsen sikrer en anerkendelse i det prestigefyldte

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik