• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceForskning og uddannelseTop21. 11. 2024 | Mikkel Bækgaard

Medaljer og legater for 350.000 kr. til de skarpeste håndværkere inden for mad og værtskab

FoodserviceForskning og uddannelseTop21. 11. 2024 By Mikkel Bækgaard

117 nyuddannede receptionister, tjenere, kokke og smørrebrød/catere blev tirsdag aften hyldet til Hotel og Restaurantskolens store medaljefest, inden de nu kan trække ekstra motiveret i arbejdstøjet og bidrage til at skabe en endnu stærkere hotel- og restaurationsbranche.

Både med uddannelsernes traditionsrige medaljer i guld, sølv og bronze, men også med særpriser og legater til 39 elever, der havde vist et særligt stort potentiale på deres vej ud i branchen.

Et fortjent skulderklap, understregede skolens vicedirektør med ansvar for pædagogik og uddannelse, Søren Poul Nielsen, som opfordrede eleverne til at bruge deres faglighed til ikke kun at skabe gode gæsteoplevelser, men også sikre hinanden og resten af branchen en sund arbejdskultur.

“Mange af jer siger, at I har valgt jeres uddannelse for at skabe noget godt for andre mennesker. Men I skal også ud i et hektisk arbejdsliv, som I skal løfte sammen som kolleger på kryds og tværs – så jeg håber, at I også vil være opmærksomme på at skabe noget godt for hinanden.”

39 elever delte legater og gaver for mere end 350.000 kr.

Absalon Fonden var afsender på legater for i alt 97.500 kr. til de 8 dygtigste nyuddannede receptionister:

  • 5 legater af 15.000 kroner gik til de guldmedaljevinderne Solbjørgh Linnea Just Hansen, Kim Aagesen, Martin Kim Hansen, Michael Holm Vinum og Nicoline Vally Boye Themsen.
  • 3 legater af 7.500 kroner gik til Marie Grønfeldt Hagen, Runesia Friis Rosenberg Poulsen og Cilia Krajczewska Pedersen.

Horesta uddelte 3 rejselegater på hver 30.000 kroner til kok Birk Becher Hermansen, receptionist Nicoline Valley Boye Themsen og tjener Alma Bomann Larsen-Linden.

Restauratørstiftelsen havde 7 legater på hver 10.000 kr. med til Lise Marie Bruk, Tamisilia Kadsar, Cathrine Lund Hansen, Maja Duus Berghols, Mikkel S. Schmidt, Oudan F. Hubbelmeiljer og Trine Storinggaard.

Derudover blev der uddelt gaver, priser og legater fra Go Hotels, Inco, Bendt Brandt, Danske Bank, 3F, Spiegelau, Textilia, Praxis og Cool Climate Wine Summit, Brønnum, H.W. Larsen, San Pellegrino, Oskar Davidsen og Crush Grind.

Til sidst uddelte Hotel- og Restaurantskolen selv 4 legater på hver 20.000 kr. De gik til tjener Bell Louise Wigelsen, kokkene Hugo J. S. Hillerbrand og Jonathan Løndorf og smørrebrød/cater Redwan Rahman.

“I er de nye ambassadører”

Foruden klapsalver og opmuntrende tilråb blev dagens lydtapet sat af musiker Jesper Stilgren, mens ganerne blev forkælet af skolens egne kokkeelever på 2. hovedforløb, der havde strikket en grøn og lokalt betonet menu sammen til de glade gæster og medaljemodtagere.

Og netop lokale råvarer kom også på dagsordenen, da gæstetaler Jesper Zheilund fra brancheorganisationen Lokale Fødevarer indtog scenen. Udover at hylde eleverne, kippede han også med flaget for Det Nordiske Køkkenmanifest, der i nu 20 år har været med til at forme den moderne, nordiske gastronomi med et stærkt lokalt fokus.

“I er på vej ud i en branche i konstant udvikling, og I er de nye ambassadører, der skal sikre, at den om 50 år stadig er lige så fantastisk, som den er i dag – og måske endda endnu bedre,” lød de opmuntrende ord blandt andet.

Se den fulde liste med alle modtagere her

Skrevet i: Foodservice, Forskning og uddannelse, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

På AU Viborg er forskere nu klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO₂ og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. For nylig åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på dit

Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed04. 12. 2025

Dansk akvakultur kan stå over for et markant gennembrud i indsatsen for at reducere brugen af antibiotika. Forskere fra Københavns Universitet leder projektet AQUAPHAGE, der udvikler en virusbaseret teknologi, som kan anvendes som et bæredygtigt og målrettet alternativ til antibiotika i produktionen

Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltDrikkevarer04. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri hædres af Danske Ølentusiaster for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene. Bad Seed Brewing løb med hver femte stemme, da medlemmerne af forbrugerorganisationen

Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ04. 12. 2025

Der er fisk og skaldyr på menuen i årets sidste udgave af branchemagasinet Food&Drink, der nu er på gaden. Vi besøger blandt andet Krogs Fiskerestaurant og hører mere om forædling af fisk, der ikke altid behøves at være pivfrisk. Samme budskab får vi også fra en fiskeopdrætter i

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

Miljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

I forrige uge samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, skulle

Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

Drikkevarer02. 12. 2025

Ved årets European Coffee & Hospitality Awards blev det endnu engang understreget, at godt håndværk betaler sig. Italienske Lavazza blev i denne uge kåret til Best European Commercial Coffee Roaster for tredje år i træk. Det er en hæder, der baserer sig på mere end 10.000 nomineringer og

Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

Forskning og uddannelseFødevareproduktionRåvarer og ingredienser02. 12. 2025

Et nyt projekt støttet af Innovationsfonden undersøger, hvordan planteproteiner kan erstatte æg i visse af vores fødevarer – uden at gå på kompromis med hverken smag, konsistens eller bæredygtighed. Af Kimie Kongsøre Æg er lidt af en superingrediens i madlavning. De skummer, giver struktur

Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice02. 12. 2025

Black Friday har længe været et hit hos de private forbrugere, men konceptet tiltaler også de professionelle kunder. Det er meldingen fra Dagrofa Foodservice, som i fredags opnåede en markant samlet omsætningsrekord for de 30 lokale Cash & Carry-butikker. Særligt gouda, burgerbøffer og pommes

Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

AktueltFoodservice02. 12. 2025

Torsdag i sidste uge afholdt østrigske Falstaff en stor lanceringsevent for 350 mennesker i anledning af udgivelsen af deres nye magasin dedikeret til de nordiske og baltiske lande. Ved samme event lancerede Europas førende mad- og livsstilsmedie deres nye guide til Nordens bedste barer, mens en

FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

FødevareproduktionFødevaresikkerhedKød, fisk og fjerkræPolitik og eksportTop02. 12. 2025

Østre Landsret frifandt i november Fødevarestyrelsen for at have taget for høje priser for sin kødkontrol. Nu anker brancheorganisationen FødevareDanmark imidlertid afgørelsen til Højesteret, da man mener, at dommen er i strid med EU-retten. FødevareDanmark mener, at Fødevarestyrelsens

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik