• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Detailhandel og en grosPolitik og eksport10. 09. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Markant turnaround efter Rusland-exit

Detailhandel og en grosPolitik og eksport10. 09. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Efter frasalg og afvikling af tabsgivende aktiviteter i Rusland har den fynske fødevarekoncern Uhrenholt vendt udviklingen med afsæt i en stærk kerneforretning

De svære år med underskud er fortid hos Uhrenholt. Den fynske fødevarekoncern har sat punktum for en omfattende oprydning, som i 2020 slår igennem med stor effekt.

– Vi har brugt de seneste år på at trimme organisationen med 100 procent fokus på vores kerneforretning, som er global handel med mejeriprodukter og frosne grøntsager samt udvikling af egne brands. Alle markeder performer bedre end budgetteret, og jeg forventer på den baggrund, at vi kommer ud af 2020 med et resultat, som bliver et af de bedste i Uhrenholt-koncernens historie, siger CEO Sune Uhrenholt.

De to divisioner, Consumer og Trading, der udgør Uhrenholts kerneforretning, udvikler sig begge positivt og bidrager ligeligt til koncernens markante fremgang. Med mere end halvdelen af regnskabsåret afviklet forventer Uhrenholt i 2020 at realisere et betydeligt tocifret millionoverskud.

Rusland-exit gav underskud i 2019

Den positive udvikling kommer i kølvandet på et 2019, hvor en omfattende oprydning kostede Uhrenholt et tab på 30 millioner kroner. 2019-regnskabet fra F. Uhrenholt Holding A/S viser et samlet underskud på -31,9 millioner kroner, primært som følge af koncernens frasalg og nedlukning af aktiviteter i Rusland.

Sune Uhrenholt lægger ikke skjul på, at aktiviteterne i Rusland har været en tung klods om benet, siden den russiske regering i 2014 valgte at forbyde import af visse føde- og landbrugsvarer fra EU. Men med udgangen af 2019 er Rusland et afsluttet kapitel. Samtidig er alle administrative funktioner nu samlet i Middelfart efter flytning af koncernens af salgs- og logistiksupport, som var placeret i Aalborg.

For Sune Uhrenholt er den positive udvikling et bevis på, at Uhrenholt-koncernen har en sund kerneforretning, som vil være et stærkt afsæt for de kommende års udvikling af virksomheden. Med et slankere og mere effektivt setup har Uhrenholt da også allerede udnyttet den positive udvikling til at opruste på strategisk vigtige positioner. Alene i Middelfart er der siden årsskiftet kommet 20 nye medarbejdere til. Uhrenholt beskæftiger nu godt 240 ansatte, hvilket er cirka 200 færre end før nedlukningen i Rusland.

Emborg op med 45 procent

En af årets succeshistorier er afsætningen af mejeri- og grøntsagsprodukter under varemærket Emborg, som er vokset med 45 procent. Salgstallene er positive i alle regioner, men særligt Sydøstasien skiller sig ud.

For Uhrenholt er den aktuelle succes i Sydøstasien resultatet af 10 års målrettet forretningsudvikling. Da mange andre havde fokus på Kina, valgte de i Middelfart at satse på lande som Malaysia, Thailand, Singapore og Filippinerne. Det har vist sig at være en vigtig strategisk beslutning. Efter flere år med øget salg er Asien i dag Uhrenholts største marked, og Emborg markerer sig i flere lande som et af de stærkeste importerede fødevarebrands.

Sune Uhrenholt peger på, at man i Asien generelt forbinder fødevarer fra EU med høj kvalitet og høj fødevaresikkerhed. Den mulighed har Uhrenholt grebet gennem fortællingen om, at det ikke behøver at være kompliceret eller dyrt at tilberede et sundt og lækkert måltid. Samtidig er der med succes skruet op for produktudvikling. Godt en fjerdedel af Emborg-brandets vækst kommer således fra produkter, som er lanceret inden for de seneste 36 måneder.

Skrevet i: Detailhandel og en gros, Politik og eksport

Seneste nyt fra redaktionen

Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

Frugt og grøntKød, fisk og fjerkræ06. 11. 2025

Danish Crown har rundet 2,5 millioner solgte pakker hakket oksekød blandet med grønt det første år og har dermed overgået de oprindelige forventninger til produktet. I en tid hvor stigende fødevarepriser - herunder prisen på oksekød - er et varmt samtaleemne hen over de danske køkkenborde, kan

RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

Ikke kategoriseret06. 11. 2025

Virksomheden bag de populære økologiske frugt- og nøddebarer har de seneste år oplevet en stabil tocifret vækst i Danmark, Tyskland og Sverige samt en markant stigning i online-salget. For at imødekomme den voksende efterspørgsel og stimulere en fortsat vækst på de europæiske markeder, udvider

7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

AktueltDrikkevarerMarkedsføringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

7-Elevens iværksætterforløb Innovation Corner, der blev lanceret sidste år, er blevet taget så godt imod, at kæden nu åbner op for en ny runde. Samtidig kommer det fjerde produkt fra første runde – en alkoholfri elektrolytdrik ’Dansevand’ – på hylderne. Sidste år deltog Dansevand, en alkoholfri

Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

AktueltFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrugRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

Ved en højtidelig fejring hos Søren Wiuff i Lammefjorden lørdag den 1. november blev Årets Wiuff 2025 uddelt for allerførste gang. Prisen er opfundet og etableret af Lokale Fødevarer Danmarks stifter og formand, Jesper Zeihlund, og siden blevet medstiftet af HORESTA. Formålet med prisen er at hædre

Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

Frugt og grøntLandbrugMiljø og sundhedTop06. 11. 2025

I årevis har de arbejdet med jordforbedring via næringsrige kompostblandinger på en gård i Nordjylland. Resultatet er klart: Den sunde jord giver ikke bare sundere og stærkere grøntsager – men også bedre smag. På gården Ny Vraa i Tylstrup har man i årevis arbejdet med at udvikle og teste

Techmedia får ny ejer

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Techmedia A/S, der blandt andet driver Fødevarekus og magasinet Food&Drink, er blevet købt af FrontMedia ApS, der dermed styrker positionen på markedet for fag- og branchemedier. Handelen er gennemført 6. oktober 2025, og begge selskaber fortsætter i deres nuværende

Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

Foodservice04. 11. 2025

Kokkene har talt: Wassim Hallal er kåret som Kokkenes Kok 2024 – en af de største hædersbevisninger i dansk gastronomi. Prisen gives til en kok, der med talent, generøsitet og faglig styrke har gjort en særlig forskel for branchen. Den prestigefyldte pris blev overrakt ved Fonden Dansk Gastronomis

Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

FoodserviceMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

På bare ti år er danske Too Good To Go blevet til et globalt eksempel på, hvordan teknologi, forretning og bæredygtighed kan trække i samme retning. Med over 130 millioner brugere og 500 millioner reddede måltider har virksomheden gjort kampen mod madspild til en hverdagsvane for brugere i over 20

Juleudgave af Food&Drink på gaden

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Julen sig nærmer, og det betyder, at nyeste nummer af Food&Drink sætter fokus på julen og alle dens glæder. Læs blandt andet om spændende jule-nyheder, men kom også med til Aalborg for at besøge byens første Michelin-restaurant. Udover at drage nordpå og se på julen har Food&Drink også

Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

FoodserviceFrugt og grøntMesser og konferencerMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

Pico Pizza vandt Årets plantebaserede takeaway-måltid ved weekendens Plant Food Festival, hvor Dansk Vegetarisk Forening og Plantebranchen hyldede årets bedste plantebaserede madoplevelser på farten. Hvem laver landets bedste plantebaserede måltid to go? Det blev afgjort i weekenden, da

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

  • Techmedia får ny ejer

    04.11.2025

  • Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

    04.11.2025

  • Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

    04.11.2025

  • Juleudgave af Food&Drink på gaden

    04.11.2025

  • Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

    04.11.2025

  • Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

    30.10.2025

  • En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

    30.10.2025

  • Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

    30.10.2025

  • Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

    30.10.2025

  • Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

    30.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik