• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltMesser og konferencerMiljø og sundhed18. 02. 2025 | Mikkel Bækgaard

Madværkstedet København vil bugne af inspirerende events

AktueltMesser og konferencerMiljø og sundhed18. 02. 2025 By Mikkel Bækgaard

Når Madværkstedet løber af stablen til marts er der et væld af events af events og med fokus på sundhed. Madværkstedet København finder sted i Lokomotivværkstedet 11.-12. marts 2025.

Flere end 35 lærerige, horisontudvidende og kulinariske events er i vente på Madværkstedet København, der eksempelvis trakterer med oplæg, masterclasses, workshops og konkurrencer. Programmet udgør en gylden mulighed for at krydre sit besøg og få nyttig viden og konkrete værktøjer, som kan omsættes direkte i de besøgendes egne, professionelle køkkener.

De mange events tager udgangspunkt i sundhed, som er det overordnede tema for messen, og udspiller sig rundt omkring i messens oplevelseszoner, der eksempelvis tæller ‘Grønt & Plantebaseret’, som blandt andet rummer eventområdet Planteriget. Her kan besøgende blandt meget andet se frem til at tage del i netværksarrangementet ‘Grøn efteruddannelse’, der forestås af Planteløftet. Moderator er Trine Krebs, grøn chef i Food Organisation of Denmark, der finder det meget værdifuldt, at Madværkstedet København med et arrangement som dette er med til at hjælpe den grønne opkvalificering på vej.

“Der er stadig alt for få, som er i gang med at efteruddanne sig til flere glædelige grønne måltider – og ved at snakke om det og reflektere over det og få en masse eksempler fra køkkener, som har gjort det, får vi videregivet viden og skabt tryghed for dem, der skal til at tage de første grønne skridt. I det hele taget er det kærkomment, at Madværkstedet København lægger op til vidensdeling og samtale i den professionelle køkkenbranche. Vi har sådan brug for at høre om hinanden og se, hvordan vi hver især gør,” forklarer Trine Krebs og sætter nogle ord på, hvad de besøgende kan forvente af ‘Grøn efteruddannelse’:

“De kan forvente at få hele paletten af ideer til, hvordan et køkken kan gribe grøn efteruddannelse an, og samtidig får de muligheden for at stille spørgsmål og få nuancerede input, der passer til lige præcis det køkken, den enkelte kommer fra.”

Vaniljens verden

I oplevelseszonen ‘Brød & Kager’ finder man blandt andet workshopområdet ‘Nørderiet’, og her kan de besøgende eksempelvis møde grundlæggeren af Mette Ravn Vanilje, Mette Ravn, der holder to masterclasses om vanilje, ‘Bliv klog på vanilje – og lær at vælge den rigtige’ og ‘Vaniljens vidunderlige verden’. Mette Ravn, der også er forfatter til ‘Bogen om vanilje’, fortæller om sine masterclasses:

“Deltagerne kan forvente at gå fra mine masterclasses med ny viden og et helt nyt syn på vanilje. Jeg tror, at mange vil blive overraskede over, hvor kompleks og mangfoldig vaniljens verden faktisk er. Det er et produkt, de fleste kender og bruger, men sjældent har fordybet sig i. Vi kommer til at dykke ned i både smag, oprindelse og kvalitet – og forhåbentlig åbne op for nye perspektiver på, hvordan vanilje kan bruges.”

Mette Ravn, der også er kvinden bag Lake Victoria Vanilla Farm i Tanzania, fortæller videre, at hun ‘glæder sig enormt meget’ til messen:

“Madværkstedet er en helt særlig mulighed for at møde både fagfolk og producenter, udveksle viden og for mit vedkommende at dele min passion for vanilje. Mine masterclasses bliver et af højdepunkterne for mig, fordi jeg elsker at se den aha-oplevelse, folk får, når de opdager, hvor meget der faktisk ligger bag noget så tilsyneladende simpelt som vanilje. Jeg ser frem til gode samtaler, ny inspiration og selvfølgelig en masse fantastisk mad.”

Kød og konkurrencer

Andetsteds på messen, i oplevelseszonen ‘Kød & Fisk’, er der ligeledes placeret et eventområde, ‘Showkøkkenet’, hvor der blandt meget andet venter en stribe masterclasses forestået af Landbrug & Fødevarer og Mejeriforeningen.

Det drejer sig om ‘Når skinke møder linse, opstår kødfaktor’, ‘Ost giver smag til grønne retter’, ‘Sæt smag, næring og tekstur til det grønne med kød’ og ‘Hytteost: Den perfekte ingrediens til dine grønne retter’.

Herudover danner Madværkstedet København igen rammen om de prestigefyldte konkurrencer ‘Årets Kok’, ‘Årets Tjener’ og ‘Årets Elevkonkurrencer’, der alle arrangeres af HORESTA og 3F.

Madværkstedet København, der arrangeres af MLDK Mærkevareleverandørerne og MCH A/S, finder sted i Lokomotivværkstedet i København 11.-12. marts 2025. Læs mere på messe.madværkstedet.dk.

Skrevet i: Aktuelt, Messer og konferencer, Miljø og sundhed

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik