• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Brød og kagerFoodserviceMiljø og sundhedTop07. 01. 2025 | Mikkel Bækgaard

Lancerer blandt andet Havreris: Valsemøllen i ny strategisk fuldkornssatsning til det professionelle køkken

Brød og kagerFoodserviceMiljø og sundhedTop07. 01. 2025 By Mikkel Bækgaard

Det bliver nemmere for ernærings- og madprofessionelle i Danmark at sætte fuldkorn på menuen, når Valsemøllen til januar lancerer Økologiske Havreris. Dermed tager det populære danske mølleri også det første skridt mod en helt ny kategori, og åbner op for, at ernæringsprofessionelle kan servere dansk korn som en større del af måltidet end blot brødet.

Valsemøllen fejrede 125-års jubilæum i 2024, og har igennem alle årene sat fokus på dansk korn og en stærk tradition for at skabe smagfulde og næringsrige produkter – alt sammen dyrket af danske landmænd og forarbejdet til brug i danske køkkener. Med kort vej fra jord til bord som en generel målsætning, har Valsemøllen nu valgt at se videre fra brødet til også at rumme måltidet i sin helhed.

Havreris er det første skridt på vejen, og er udviklet specifikt til professionelle køkkener, der ønsker at servere smagfulde måltider med høj næringsværdi og minimal miljøpåvirkning tilberedt af gode råvarer. I de travle køkkener – lige fra kantiner og cateringvirksomheder til større serveringssteder – efterspørges driftssikre, nemme og håndterbare løsninger, der samtidig taler ind i en næringsrigtig og ansvarlig dagsorden.

Fra danske marker til velsmagende og nærende retter i professionelle køkkener

Fødevarestyrelsen anbefaler at spise 90 gram fuldkorn om dagen som del af en varieret kost. Valsemøllen Havreris indeholder 100 gram fuldkorn pr. 100 gram, er en kilde til protein og rig på fibre. Havreris er desuden nøglehulsmærket. Samtidig er havrerisen dyrket, høstet og produceret økologisk i Danmark med kort vej fra jord til bord. 

“Havreris rammer en vigtig tendens i foodservice, hvor der er stigende fokus på lokale råvarer, økologiske produkter og madspild. Det er fuldkorn af høj kvalitet og som er nemme at tilberede uden, at det kræver ekstra tid eller ressourcer”, siger Lisbeth Wassmann Hjertebjerg, kok, professionsbachelor i ernæring og sundhed og marketingschef hos Valsemøllen.

Med en kogetid på kun 10 minutter er havreris en nem og effektiv løsning, f.eks. som supplement eller variation til ris, pasta og andet tilbehør. Ved at vælge fuldkornsprodukter som havreris kan klimaaftrykket fra måltider reduceres med op til 45 % sammenlignet med traditionelle alternativer som hvide ris. (Kilde: Consito Den Store Klimadatabase)

Store forventninger til Havreris 

”Vores nye havreris har været længe undervejs, og vi har samarbejdet med både ernæringseksperter og kokke, der har testet dem grundigt i storkøkkener for at sikre et produkt, der lever op til de krav, man møder i professionelle køkkener. De økologiske danske havrekerner har gennemgået omfattende tests for at sikre den rette smag og konsistens”, siger Jesper Cantby, salgs- og marketingdirektør i Valsemøllen og fortsætter:

”Vi ved, at det kan tage tid at vænne sig til nye produkter, men vi forventer, at havreris bliver et populært valg, fordi det er et enkelt og fleksibelt produkt, der er nemt at integrere i både små og store køkkener, hvor fleksibilitet er afgørende”.

Nem og fleksibel tilberedning i alverdens retter

Havreris er velegnet til alverdens måltider, og er en god ledsager til danske livretter eller retter fra Middelhavet og det asiatiske, mellemøstlige og latinamerikanske køkken, hvor man ofte ellers ville vælge ris eller pasta. Havreris kan bruges som tilbehør til klassiske gryderetter, i wok, som base i bowls og salater eller i stedet for hvide ris i en nordisk version af Fried Rice. 

Havrerisene kan gemmes til dagen efter og bruges både varme eller kolde. De kan sagtens genopvarmes uden tab af smag og tekstur, hvilket gør det let at bruge dem i nye retter dagen efter og dermed reducere madspild.

Havreris kan fås via landets foodserviceleverandører fra januar 2025. 

Skrevet i: Brød og kager, Foodservice, Miljø og sundhed, Top

Seneste nyt fra redaktionen

MLDK: Stærk politisk vilje kan afværge de værste designfejl i det udvidede producentansvar

Detailhandel og en grosEmballageMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 09. 2025

Regeringen har aftalt at ville fjerne emballageafgiften samt udtrykt vilje til at indføre et loft over kommunernes andel af producentansvaret. Det mødes med stor tilfredshed hos Mærkevareleverandørerne. ”Det er stærkt, at regeringen har aftalt en ramme for et loft over, hvor store omkostninger

Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

Forskning og uddannelse16. 09. 2025

To glemte flasker i en kælder på Frederiksberg med bakteriekulturer fra 1890’erne har givet forskere fra Københavns Universitet et enestående indblik i Danmarks smøreventyr. Gennem avanceret DNA-analyse har de undersøgt indholdet i flaskerne som blandt andet bød på flere bakterielle overraskelser og

Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

AktueltForskning og uddannelse16. 09. 2025

Sønderborg Kommune, Hotel- og Restaurantskolen i Valby, EUC Syd og lokale samarbejdspartnere vil sammen undersøge muligheden for at etablere serviceuddannelser inden for hotel-, restaurations- og turismebranchen med internationalt udsyn og stærk lokal forankring. Et nyt partnerskab er ved at

Finansminister Nicolai Wammen besøgte økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer

AktueltFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 09. 2025

Mandag den 15. september lagde finansminister Nicolai Wammen vejen forbi Regionshospitalet i Randers for at lade sig inspirere af en af landets største økologiske succeser. Kan man reducere sit klimaaftryk, sænke sit madspild, spise langt mere efter kostrådene – for eksempel 580 procent flere

Mere end to ud af tre generation z’ere erstatter ugentligt et måltid med snacks

FoodserviceMiljø og sundhedTop16. 09. 2025

En ny undersøgelse fra analysevirksomheden YouGov viser, at danskerne ikke er blege for at skippe et måltid og erstatte det med en hurtig snack på farten. Specielt den yngre generation tyer oftere til det hurtige og lette alternativ. Den tendens bekymrer ernæringsekspert. Mad på farten kommer i

Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

AktueltMesser og konferencer11. 09. 2025

Onsdag den 10. september var fødevareleverandøren Dagrofa Foodservice værter for inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’ i TAP1 i København. Der var i år rekordstor opbakning til arrangementet med over 160 udstillere og 1.700 deltagere. En stor del af den danske fødevarebranche

Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

Messer og konferencer11. 09. 2025

Med omkring 4.300 udstillere og 135 fællesstande åbner Anuga Fine Food 2025 i Köln i sin hidtil største udgave. Fagmessen under Anuga-paraplyen viser, hvordan delikatesser, gourmetprodukter og basisfødevarer vinder global betydning. Fra Altunkaya Ins. Nak. Gida Tic. A.S. over Calvo

Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

Detailhandel og en gros11. 09. 2025

Dagrofa har stigende salg af kædernes egne mærker. Nu kan kunderne møde mere end 40 nye produkter i premium-mærket OMHU. Ost, pølser, laks, ris, pasta og pastasovs. Dagrofas premiumbrand OMHU har lige fået tilført mere end 40 nye varer, som er rettet mod forbrugere, der også kigger efter luksus

Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

AktueltMejeriMesser og konferencer11. 09. 2025

Lørdag den 20. september serverer ’Cheese Copenhagen’ et stort - og gratis - ostebord i TorvehallerneKBH: 86 danske oste fra store og små mejerier.  Er man interesseret i ost, bør man lægge vejen forbi det københavnske madmekka TorvehallerneKBH lørdag den 20. september. Fra kl. 11 til 16

Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

DrikkevarerMesser og konferencerTop11. 09. 2025

Festivalen Kaffe & Sensorik, der vender tilbage til Aarhus i oktober, samarbejder med den socialøkonomiske virksomhed Social Craft om at skabe nye arbejdspladser til dém, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Når festivalen Kaffe & Sensorik indtager Aarhus Congress Center den

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Sådan får du op til 50 % mere lagerkapacitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions fremviser avancerede produkter fra Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions på LabDays

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Sommerklassikere som grillpølser og flødeis er fortsat meget populære

  • DENIOS ApS

    Ses vi på HI-messen?

  • DENIOS ApS

    Her er nøglen til at undgå kontakt med defekte lithium-ion-batterier

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Guide: Hvornår skal du reparere vs. udskifte din vakuumpumpe?

  • DENIOS ApS

    NYHED: Brandsikkert opsamlingskar til opbevaring i sprinklerområder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer nyt globalt websted

  • DENIOS ApS

    Slut med at lede – få overblik over dine materialer 24/7

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mindre vedligeholdelse takket være avanceret vakuumgenerering fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • MLDK: Stærk politisk vilje kan afværge de værste designfejl i det udvidede producentansvar

    16.09.2025

  • Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

    16.09.2025

  • Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

    16.09.2025

  • Finansminister Nicolai Wammen besøgte økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer

    16.09.2025

  • Mere end to ud af tre generation z’ere erstatter ugentligt et måltid med snacks

    16.09.2025

  • Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

    11.09.2025

  • Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

    11.09.2025

  • Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

    11.09.2025

  • Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

    11.09.2025

  • Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

    11.09.2025

  • Ny digital løsning skal fjerne administrativt bøvl i danske professionelle køkkener

    09.09.2025

  • Bager fra Ørum skal kæmpe for Danmark ved EuroSkills 2025 i Herning

    09.09.2025

  • DLG Group kickstarter pilotprojekt, der skal dokumentere effekterne af regenerativ dyrkning

    09.09.2025

  • To nye profiler i Danish Crowns bestyrelse

    09.09.2025

  • Nyt ambassadørkorps skal styrke Food Festivals fremtid

    09.09.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik