• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Fødevareproduktion26. 11. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Körber mangler hænder efter ordreboom

Fødevareproduktion26. 11. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Massivt stigende efterspørgsel på Körbers løsninger til automatiseret intern logistik betyder, at minimum 25 nye medarbejdere skal ansættes i løbet af de kommende måneder.

Körber går nu i stigende grad fra at lave mindre og mellemstore løsninger, til at lave de helt store og komplekse løsninger. Foto: Körber Supply Chain.

Selv om store dele af verden er i delvis lock-down, hæmmer det ikke interessen for de løsninger, som Körber Supply Chain DK, det tidligere Riantics, tilbyder. Tværtimod har den nordjyske specialist i automatiseret logistik mere travlt end nogensinde.

– Vi har oplevet en ekstremt stor interesse siden sommerferien. Derfor får vi brug for omkring 25 nye medarbejdere her i Arden, som skal ansættes i løbet af de kommende måneder, siger Chief Executive Officer hos Körber Supply Chain DK, Hans-Henrik Jensen.

Foreløbigt ser ordretilgangen ud til at lande på et niveau, der er mindst 50% højere end i 2019. Det betyder, at virksomheden nu får brug for endnu flere højt specialiserede medarbejdere. Med de kommende ansættelser af blandt andet PLC-programmører, projektledere og serviceteknikere forventer Hans-Henrik Jensen at runde 180 ansatte i starten af det nye år.

Sårbare forsyningskæder

Den stigende efterspørgsel på automatisering af intern logistik er en tendens, som har været tydelig gennem en længere periode. Først og fremmest i Europa, men senest også i Nordamerika. Udviklingen har taget yderligere fart under COVID-19-pandemien, som har vendt op og ned på forbrugsmønstre og gjort virksomheder over hele verden opmærksomme på, hvor sårbar en forsyningskæde kan være, når en virksomhed må lukke helt eller delvist ned på grund af smitte.

– Virksomheder over hele verden er under COVID-19-krisen blevet mindet om, hvor vigtigt det er, at deres logistik er robust og fleksibel nok til at håndtere pludselig op- eller nedskalering. Og samtidig skal de i endnu højere grad forholde sig til hygiejne og smitterisici. Det skaber nye muligheder for os, fordi vores løsninger hjælper virksomhederne med at håndtere flere varer på færre hænder, siger Hans-Henrik Jensen med henvisning til K.Handle Layer Picker – en patenteret robotløsning udviklet og produceret i Arden, der kan pakke forskellige typer af varer på den samme palle ved hjælp af sensorer, kunstig intelligens og vakuum-teknologi.

Nyt navn giver nye muligheder

Virksomheden i Arden har siden 2016 været ejet af teknologikoncernen Körber Group og skiftede for nylig navn fra Riantics til Körber Supply Chain DK. Navneskiftet er sket som led i samlingen af 12 globale supply chain-virksomheder under ét brand – Körber Supply Chain – med over 2.300 medarbejdere. Det gør ifølge Hans-Henrik Jensen en enorm forskel; ikke mindst i dialogen med de store, globale aktører.

– For nogle år siden solgte vi udelukkende mindre og mellemstore løsninger. Nu kommer vi i stigende grad i spil til de helt store og mere komplekse projekter, fordi vi ikke længere ses som en mindre dansk virksomhed, men som en del af en international og højt specialiseret teknologikoncern, siger Hans-Henrik Jensen.

Langsigtet vækststrategi

Derfor er Hans-Henrik Jensen heller ikke i tvivl om, at Körber i endnu højere grad vil formå at gribe coronakrisens muligheder og fortsætte den positive udvikling. Körber er kommet til Nordjylland med en ambitiøs og langsigtet vækststrategi, og det har gjort det muligt at prioritere udvikling i et helt andet tempo end tidligere.

De øgede investeringer har som forventet kostet penge på den korte bane. Til gengæld har det løftet virksomheden til et niveau, der gør det muligt at imødekomme den markant stigende efterspørgsel på automatiseret logistik. Og investeringen viser allerede resultater.

– Takket være en dedikeret og yderst fleksibel medarbejderstab står vi nu med en rekordstor ordrebeholdning. Endda på trods af, at vi stort set ingen ordrer fik ind i 2. kvartal, hvor hele markedet stod i venteposition, siger Hans-Henrik Jensen.

Skrevet i: Fødevareproduktion

Seneste nyt fra redaktionen

Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

På AU Viborg er forskere nu klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO₂ og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. For nylig åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på dit

Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed04. 12. 2025

Dansk akvakultur kan stå over for et markant gennembrud i indsatsen for at reducere brugen af antibiotika. Forskere fra Københavns Universitet leder projektet AQUAPHAGE, der udvikler en virusbaseret teknologi, som kan anvendes som et bæredygtigt og målrettet alternativ til antibiotika i produktionen

Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltDrikkevarer04. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri hædres af Danske Ølentusiaster for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene. Bad Seed Brewing løb med hver femte stemme, da medlemmerne af forbrugerorganisationen

Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ04. 12. 2025

Der er fisk og skaldyr på menuen i årets sidste udgave af branchemagasinet Food&Drink, der nu er på gaden. Vi besøger blandt andet Krogs Fiskerestaurant og hører mere om forædling af fisk, der ikke altid behøves at være pivfrisk. Samme budskab får vi også fra en fiskeopdrætter i

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

Miljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

I forrige uge samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, skulle

Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

Drikkevarer02. 12. 2025

Ved årets European Coffee & Hospitality Awards blev det endnu engang understreget, at godt håndværk betaler sig. Italienske Lavazza blev i denne uge kåret til Best European Commercial Coffee Roaster for tredje år i træk. Det er en hæder, der baserer sig på mere end 10.000 nomineringer og

Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

Forskning og uddannelseFødevareproduktionRåvarer og ingredienser02. 12. 2025

Et nyt projekt støttet af Innovationsfonden undersøger, hvordan planteproteiner kan erstatte æg i visse af vores fødevarer – uden at gå på kompromis med hverken smag, konsistens eller bæredygtighed. Af Kimie Kongsøre Æg er lidt af en superingrediens i madlavning. De skummer, giver struktur

Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice02. 12. 2025

Black Friday har længe været et hit hos de private forbrugere, men konceptet tiltaler også de professionelle kunder. Det er meldingen fra Dagrofa Foodservice, som i fredags opnåede en markant samlet omsætningsrekord for de 30 lokale Cash & Carry-butikker. Særligt gouda, burgerbøffer og pommes

Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

AktueltFoodservice02. 12. 2025

Torsdag i sidste uge afholdt østrigske Falstaff en stor lanceringsevent for 350 mennesker i anledning af udgivelsen af deres nye magasin dedikeret til de nordiske og baltiske lande. Ved samme event lancerede Europas førende mad- og livsstilsmedie deres nye guide til Nordens bedste barer, mens en

FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

FødevareproduktionFødevaresikkerhedKød, fisk og fjerkræPolitik og eksportTop02. 12. 2025

Østre Landsret frifandt i november Fødevarestyrelsen for at have taget for høje priser for sin kødkontrol. Nu anker brancheorganisationen FødevareDanmark imidlertid afgørelsen til Højesteret, da man mener, at dommen er i strid med EU-retten. FødevareDanmark mener, at Fødevarestyrelsens

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik