• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Drikkevarer10. 09. 2019 | Kasper Mundt-Nielsen

Kombucha som champagne – alkoholfrit alternativ i luksusklassen

Drikkevarer10. 09. 2019 By Kasper Mundt-Nielsen

Kombucha skal være det alkoholfrie alternativ og give alle mulighed for at skåle med – uden at skulle ty til danskvand. I hvert fald hvis du spørger Louise Benkjær Limbach, der for et års tid siden startede kombucha-brygningen med netop dette formål. Nu har hun stiftet København Kombucha og beder danskerne om hjælp til at udleve sin iværksætterdrøm om et lækkert alternativ til alkohol.

Kvaliteten af København Kombucha er lige så stille ved at finde sig vej ud. Til finalen ved årets produktpris ved “Sol over Gudhjem” på Bornholm, vandt København Kombuchas Hidcote Blue flaske en førsteplads. Ligeledes har flere vinkendere udvist stor begejstring for samme flaske og fortæller, at Hidcote Blue med sin friske og aromatiske smag samt lavendel-noter har meget tilfælles med boblende vine og champagner.
Her gik det for alvor op for stifteren af København Kombucha, Louise Benkjær Limbach, at hun nok havde fat i noget rigtigt.
– Måske du også har prøvet det. Du vil så gerne være med til at fejre eller drikke noget lækkert til middagen, men du er ikke lige på alkohol-vognen i aften. Og danskvand er også lige at stramme den, beskriver Louise. Denne situation har hun tit stået i og er grunden til, at hun sidste år startede på at brygge kombucha i sit hjem i Valby. Og nu vil hun styrke samarbejde med restauranterne i og omkring København, så hun kan få spredt kendskabet til København Kombucha endnu mere.

København Kombuchas ‘Hidcote Blue’ har vundet årets produktpris ved “Sol over Gudhjem” på Bornholm i år, og nu beder stifteren om danskernes hjælp til at realisere sin iværksætterdrøm gennem en stor crowdfunding-kampagne

Popper som champagne
Kombucha er en naturligt fermenteret drik, der laves på økologisk te og er fyldt med bobler men uden alkohol. Den præbiotiske drik stammer helt tilbage fra Kina for omkring 2000 år siden, hvor den var kendt som livseliksir og fik et ry for at kurere tæt på alt. Det specielle ved København Kombucha er, at deres kombucha er hældt på smukke flasker. Den popper endda som champagne og er efterfulgt af den velkendte brusen – den ultimative lyd for fejring. Det betyder, at alle kan være med til at fejre små som store øjeblikke.
– Kombucha-bølgen er i de seneste år rullet ind over København, og dråbernes vinøse kvaliteter rammer perfekt ind i en tid, hvor flere efterspørger drikke af høj kvalitet uden alkohol til fejring og som match til mad, fortæller Louise.
I princippet blander man økologisk te, vand og sukker, lægger en SCOBY-svamp i overfladen og lader den fermentere, indtil man opnår den perfekte smag. Det er noget, Louise har brugt lang tid på. Processen med at udvikle den helt rigtige smag og en passende mængde bobler har nemlig taget tid. Helt præcist har Louise eksperimenteret sig frem til, at hendes kombucha kræver flere måneders tid i afkølede lokaler for at nå de rette aromaer.

Beder danskerne om hjælp til projektet
Lige netop dette er grunden til, at Louise og København Kombucha i øjeblikket er en del af Coops crowdfunding-platform, Coop Crowdfunding. Hun mangler nemlig plads til at kunne lagre hendes kombucha optimalt. Med den nye platform skabes et bånd mellem forbrugere og virksomheder, så de i fællesskab kan bidrage til et bedre udbud af fødevarer. Forbrugerne kan her investere i spændende mad- og fødevareinitiativer gennem rewardbaseret crowdfunding og til gengæld få forrentning af deres lån eller nye og spændende produkter ud af det.
Louise og København Kombucha er hoppet med og søger 30.0000 som et samarbejde med forbrugere om at realisere sin drøm og give danskerne et lækkert, alkoholfrit alternativ, til når champagnepropperne skal springe.
– Det her er en måde, hvor jeg kan bede mine forbrugere om hjælp, og hvor de kan være med helt fra starten af. Og jeg glæder mig sådan til at komme i gang, fortæller Louise. Næste step er at få styrket samarbejdet til restauranter i og omkring København.

Skrevet i: Drikkevarer

Seneste nyt fra redaktionen

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

Frugt og grøntKød, fisk og fjerkræ06. 11. 2025

Danish Crown har rundet 2,5 millioner solgte pakker hakket oksekød blandet med grønt det første år og har dermed overgået de oprindelige forventninger til produktet. I en tid hvor stigende fødevarepriser - herunder prisen på oksekød - er et varmt samtaleemne hen over de danske køkkenborde, kan

RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

Ikke kategoriseret06. 11. 2025

Virksomheden bag de populære økologiske frugt- og nøddebarer har de seneste år oplevet en stabil tocifret vækst i Danmark, Tyskland og Sverige samt en markant stigning i online-salget. For at imødekomme den voksende efterspørgsel og stimulere en fortsat vækst på de europæiske markeder, udvider

7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

AktueltDrikkevarerMarkedsføringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

7-Elevens iværksætterforløb Innovation Corner, der blev lanceret sidste år, er blevet taget så godt imod, at kæden nu åbner op for en ny runde. Samtidig kommer det fjerde produkt fra første runde – en alkoholfri elektrolytdrik ’Dansevand’ – på hylderne. Sidste år deltog Dansevand, en alkoholfri

Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

AktueltFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrugRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

Ved en højtidelig fejring hos Søren Wiuff i Lammefjorden lørdag den 1. november blev Årets Wiuff 2025 uddelt for allerførste gang. Prisen er opfundet og etableret af Lokale Fødevarer Danmarks stifter og formand, Jesper Zeihlund, og siden blevet medstiftet af HORESTA. Formålet med prisen er at hædre

Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

Frugt og grøntLandbrugMiljø og sundhedTop06. 11. 2025

I årevis har de arbejdet med jordforbedring via næringsrige kompostblandinger på en gård i Nordjylland. Resultatet er klart: Den sunde jord giver ikke bare sundere og stærkere grøntsager – men også bedre smag. På gården Ny Vraa i Tylstrup har man i årevis arbejdet med at udvikle og teste

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

  • Techmedia får ny ejer

    04.11.2025

  • Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

    04.11.2025

  • Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

    04.11.2025

  • Juleudgave af Food&Drink på gaden

    04.11.2025

  • Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

    04.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik