• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionMesser og konferencer21. 10. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Kom gratis til konference om fremtidens fødevareproduktion

FødevareproduktionMesser og konferencer21. 10. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Der bliver fokus på udfordringer og teknologiske løsninger i fremtidens bæredygtige fødevareproduktion på en ny fødevarekonference, der grundet tidens omstændigheder er digital.

Fødevareindustriens interessenter efterspørger grøn omstilling og klimaneutral fødevareproduktion. Det stiller nye krav til branchen om bæredygtige løsninger og innovation, og det er i fokus på ny konference, Fremtidens fødevareproduktion – udfordringer og klimasmarte løsninger på Teknologisk Institut 19. november.

– Klimaneutral og bæredygtig fødevareproduktion er på samme tid fødevarebranchens største udfordring og mulighed. På en ny konference kommer vi med bud på, hvordan teknologi kan bidrage. Vores mål med konferencen er, at flere virksomheder får adgang til nyeste viden og til at samarbejde med hinanden og med os, siger Lars Hinrichsen, divisionsdirektør på Teknologisk Institut.

Smag på fremtiden, og oplev ny teknologi
Konferencen er her det første år virtuel på grund af COVID-19, og afvikles fra Teknologisk Institut. Formålet er at give deltagerne indsigt i nye trends og teknologiske muligheder, som kan gøre en forskel i en bæredygtig fødevareproduktion. Konferencen byder på inspirationsoplæg fra specialister på Teknologisk Institut i flere spor og konkret demonstration af de nye muligheder via videoer, der gøres tilgængelige på Teknologisk Instituts hjemmeside.

Ud over åbningstalen fra fødevareminister Mogens Jensen er der fælles oplæg om den grønne omstilling i fødevareindustrien fra klimadirektør i Landbrug & Fødevarer Peter Nørring, og om kampen mod madspild fra Mikkel Fog Holm-Nielsen fra Too Good To Go. Direktør Conny Twisttman fra den fynske fødevareproducent Fipros fortæller desuden om, hvordan de har omstillet sig til en verden med Corona.

Derefter deles konferencen op i fire sessioner, som er ledet af fagspecialister fra Teknologisk Institut, hvor overskrifterne er digitalisering og klima-relevant fødevareproduktion. Det drejer sig om Fødevaresikkerhed og mikrobiologisk proceskontrol, Digitalisering og sensorteknologi, Nye proteinkilder og forbrugerkontrol samt Klimasmart fødevareproduktion og emballering.

– Det er et tilbagevendende spørgsmål, hvordan vi bedst udnytter sidestrømme fra fødevareindustrien. Hvordan sikrer du dig, at de nye ingredienser og slutprodukter har den forventede smag og bæredygtighedsprofil? Alt dette kommer vi ind på under konferencen, siger centerchef Anne Louise Dannesboe Nielsen, Teknologisk Institut.

På sporet Nye proteinkilder og forbrugerkrav bliver deltagerne desuden opdateret på den nyeste viden indenfor plantebaserede alternativer til kød og forbrugernes holdning til kvaliteten af de nuværende plantebaserede alternativer til kød.

Imens der kan være klimagevinster indenfor produktion af plantebaserede kødalternativer, vil der på sporet Klimasmart fødevareproduktion og emballeringblandt andet være fokus på vandreduktion og nye emballager, hvor industrien kan blive mødt af nye udfordringer indenfor bæredygtige emballager.

Fødevaresikkerhed og mikrobiologisk proceskontrol
I en klimasmart fødevareproduktion er fødevaresikkerhed et uundgåeligt emne. Her er en stærk fødevaresikkerhedskultur en del af løsningen. Teknologisk Instituts specialister deler deres bud på, hvordan sådan en kultur ser ud, og hvordan man som virksomhed kan arbejde med at forbedre den.

Konferencen giver også indblik i fremtidens værktøjer til mikrobiologisk proceskontrol baseret på DNA-teknologi, og hvor hurtigt du kan få svar på mikrobiologiske analyser og automatisk feedback på afvigelser. Endelig kommer Teknologisk Institut med bud på de nye digitale løsninger, som kan reducere spild samtidig med at de nye digitale løsninger kan optimere kvalitets- og proceskontrol.

Indenfor fremtidens fødevarer er også høj dyrevelfærd og nyeste trends indenfor 3D print af personalised food, hvor man kan høre hvor langt man er med 3D print af fødevarer til fx hospitalspatienter,

Læs mere, og tilmelding
Konferencen er uden deltagergebyr, og foregår online den 19. november 2020 fra Teknologisk Institut.

Se fuldt program med de forskellige spor og mulighed for tilmelding her:

https://www.teknologisk.dk/k90759

Den teknologiske udvikling går så stærkt, at Teknologisk Institut forventer, at konferencen bliver en tilbagevendende begivenhed hvert eller hvert andet år. Målgruppen for konferencen er virksomhedsledere, produktudviklere, og produktions- og kvalitetschefer fra virksomheder, som retter sig mod en bæredygtig agenda.

Arrangementet er støttet af Svineafgiftsfonden og Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte under Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Skrevet i: Fødevareproduktion, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

Foodservice27. 11. 2025

En kok må ikke gå tomhændet, siges det – men på Green Mango på Frederiksberg er det præcis, hvad de gør, selvom der hver uge kommer 800 kilo varer ind ad døren. God mad kræver gode råvarer, og de vejer tungt. På Godthåbsvej på Frederiksberg kommer der hver uge omtrent 800 kilo kokosmælk, ris og

Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

Forskning og uddannelseLandbrug27. 11. 2025

Et internationalt forskerhold med Københavns Universitet, Shanghai Jiao Tong University og University of Nottingham i spidsen har opdaget, hvordan planterødder er i stand til at trænge igennem hård og tæt jord ved hjælp af et velkendt ingeniørprincip. Opdagelsen kan få stor betydning for fremtidens

aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

AktueltDrikkevarerFoodservice27. 11. 2025

Admiral Hotels restaurant aye aye har vundet prisen for Best Newcomer List ved Star Wine List of the Year Denmark 2025, en international anerkendelse, der hylder verdens bedste vinkort og de mennesker, der står bag. Med kun 48 finalister på tværs af Danmark var aye aye allerede blandt en

Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

AktueltDetailhandel og en grosMarkedsføring27. 11. 2025

Mange kløer sig nok frustreret i håret over at skulle finde idéer til aftensmaden, men et madplansunivers med madblogger og influencer Julie Bruun er en stor succes. ‘Hvad skal vi have til aftensmad?’ Det spørgsmål stiller mange danskere sikkert sig selv flere gange om ugen, men hjælpen er lige

Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

Miljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed27. 11. 2025

Madland udgiver nu rapporten ‘Grøn madhandel i København – alternative, sunde og grønne madkanaler’, der er udarbejdet for Københavns Kommune som et dialogredskab til politikere, embedsfolk og andre beslutningstagere. Rapporten giver det første samlede overblik over de mange typer aktører og

Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

Kød, fisk og fjerkræ25. 11. 2025

Med afsæt i en række nødvendige og konsekvente beslutninger er det lykkedes Danish Crown at styrke afregningen til andelsejerne og få stoppet en kritisk tilbagegang i tilførslerne af grise. De kommende to år vil der være fokus på at gennemføre en omfattende transformation af koncernen, så der skabes

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

FoodserviceFrugt og grøntFødevareproduktion25. 11. 2025

Nemco, der er leverandør af udstyr til fødevareindustrien, lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som

Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 11. 2025

Det er sjældent de grønne retter, der finder vej til middagsbordet, når kødet udelades. De mest spiste vegetariske aftensmåltider er nemlig rugbrød, toast, pasta, yoghurt og pizza – retter, der i gennemsnit indeholder færre grøntsager end måltider med kød. Det viser den årlige undersøgelse

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

AktueltFoodservice25. 11. 2025

Søndag dystede landets dygtigste kokke og tjenere ved semifinalerne til Årets Kok og Årets Tjener 2026. Nu er finalisterne fundet til finalerne i marts. Seks tjenere og seks kokke er videre til finalerne i Årets Kok og Årets Tjener 2026. Det står klart efter søndagens semifinaler på Kold

Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

Kød, fisk og fjerkræTop25. 11. 2025

JN Meat International har igen vundet en VM-titel i World Steak Challenge, som er blevet afgjort ved en storstilet prisuddeling i London. Det er fjerde gang, at Slagelse-virksomheden med grundlægger og kødsommelier John Sashi i spidsen sikrer en anerkendelse i det prestigefyldte

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik