• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Forskning og uddannelseMarkedsføring16. 03. 2023 | Mikkel Bækgaard

Kokkeelever indtager badehotel

Forskning og uddannelseMarkedsføring16. 03. 2023 By Mikkel Bækgaard

Den 23. marts venter der både kokke og gæster på Stella Maris en oplevelse ud over det sædvanlige. Det sydfynske badehotel og restaurant overdrager køkkennøglerne til elever fra Svendborg Food, der for en aften får lov at fremvise deres evner med potter og pander for et betalende publikum.

Kokkeelever

Køkkenet på Stella Maris er af den åbne type, hvor gæsterne kan både se og høre kokkene arbejde – og sidstnævnte har udsigt over Svendborgsund, mens de tilbereder bestillinger fra restauranten.

Det er her, at 12 elever og tre lærere fra grundforløbet på Svendborg Food, en del af Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier, torsdag den 23. marts får en forsmag på fremtiden efter endt uddannelse.

Den seneste tid har eleverne designet og testet en særlig menu, der på aftenen skal stå sin prøve på tallerkenen for både udvalgte skolebørn og deres forældre, plus helt almindelige, betalende restaurantgæster.

Sydfynsk samarbejde

Eventet er den foreløbige kulmination på et tæt samarbejde mellem Svendborg Food og Stella Maris, forklarer Kirsten Juul Petersen, uddannelsesleder på Svendborg Food:

“Det er fantastisk for en uddannelse som vores at have et tæt samarbejde med de lokale hoteller og restauranter. Virksomhederne kan både give eleverne unikke oplevelser fra den virkelige verden og spille ind med, hvad de ser som særligt vigtigt, at den kommende generation af kokke får med sig fra uddannelsen. Det betyder meget for Svendborg Food, at vi kan tilbyde vores elever at komme ud i verden og prøve kræfter med deres fag – især når det er attraktive adresser som Stella Maris.”

Lui Haas Jensen er direktør på netop Stella Maris, og én af initiativtagerne til samarbejdet. For ham er det en helt naturlig ting at involvere sig i kokkeelevernes udvikling:

“Fra vores side handler det dels om at bidrage til at gøre den sydfynske kokkeuddannelse endnu skarpere og dels om at vise unge mennesker, hvad det vil sige at arbejde som kok i dag. Vi har som arbejdsgiver et stort ansvar for at øge antallet af elever på kokkeskolerne, men det kræver, at vi viser, at der er arbejde at få, at kokkekarrieren er attraktiv – og hvilke muligheder der er for de dygtige og de passionerede,” fortæller han.

En unik konstellation

Menuen den 23. marts er en velbevaret hemmelighed, men sikkert er det, at langt de fleste råvarer bliver hentet blandt de lokale leverandører i og omkring Svendborg. Netop råvarerne er et afgørende ben i den konstellation, som Svendborg Food håber vil sætte Sydfyn på det kulinariske landkort som noget helt særligt.

“Vi har på Sydfyn en unik kombination af en kokkeuddannelse, et stort antal attraktive arbejdsgivere og lokale leverandører af meget høj kvalitet: Vores elever kan tage direkte over på Tåsinge og snakke med en økologisk landmand om, hvorfor der er mere smag i gulerødder og æbler, som har vokset i fynsk muld fremfor i et spansk gartneri, “fortæller Kirsten Juul Petersen og fortsætter:

“At være så tæt på råvarerne, og samtidig samarbejde med restauranter som Stella Maris om elevernes faglige udvikling, er der ikke mange steder i landet som kan tilbyde.”

Lui Haas Jensen er selv uddannet kok fra sydfynske gourmetrestauranter og er dermed et produkt af den svendborgensiske kokketradition, som han nu er med til at videreudvikle:

“Vi glæder os meget over at være del af et fællesskab, der er i gang med at bygge en sydfynsk rugekasse for den kommende generation af danske kokke. Underviserne på Food har i dén grad grebet bolden og har været villige til at bryde deres hverdag op og trække i kokkejakken for at lave mad til 60 mennesker. Det viser et kæmpe engagement, som kommer både os og eleverne til gode. At lave mad, der smager, er lige dele håndværk, passion og gode råvarer. Vi har det hele i baghaven her i Svendborg, og jeg er vild med, at vi kan bidrage til at give de unge mennesker både faglig sparring og store oplevelser som den på torsdag,” slutter han.

Skrevet i: Forskning og uddannelse, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

På AU Viborg er forskere nu klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO₂ og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. For nylig åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på dit

Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed04. 12. 2025

Dansk akvakultur kan stå over for et markant gennembrud i indsatsen for at reducere brugen af antibiotika. Forskere fra Københavns Universitet leder projektet AQUAPHAGE, der udvikler en virusbaseret teknologi, som kan anvendes som et bæredygtigt og målrettet alternativ til antibiotika i produktionen

Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltDrikkevarer04. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri hædres af Danske Ølentusiaster for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene. Bad Seed Brewing løb med hver femte stemme, da medlemmerne af forbrugerorganisationen

Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ04. 12. 2025

Der er fisk og skaldyr på menuen i årets sidste udgave af branchemagasinet Food&Drink, der nu er på gaden. Vi besøger blandt andet Krogs Fiskerestaurant og hører mere om forædling af fisk, der ikke altid behøves at være pivfrisk. Samme budskab får vi også fra en fiskeopdrætter i

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

Miljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

I forrige uge samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, skulle

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik