• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Detailhandel og en grosDrikkevarer27. 03. 2025 | Mikkel Bækgaard

Kjær & Sommerfeldt kan fejre 150 års jubilæum med endnu et rekordregnskab

Detailhandel og en grosDrikkevarer27. 03. 2025 By Mikkel Bækgaard

Massive investeringer i organisation, IT og e-handel bærer frugt i et udfordret vinmarked, der viser gevinsten af Kjær & Sommerfeldts strategiske investeringer. Herudover viser Kjær & Sommerfeldts tredje ESG rapport, at man endnu engang har fokus på hele værdikæden og tager rollen som forstærkeren af bæredygtighed mellem kunder og leverandører seriøst.

Kjær & Sommerfeldt præsenterer endnu et solidt årsregnskab med et overskud på 31,05 millioner kroner før skat, hvor man sidste år lå på 30,9 millioner kroner. Resultatet understreger, at vinhandlens strategiske investeringer i de seneste år har skabt en robust forretning, der trods markedsudfordringer er i fortsat vækst.

“Vi har gennem de seneste par år investeret massivt i at styrke vores organisation og udvikle nye forretningsområder. De seneste 12 måneder alene har vi budt 10 nye medarbejdere velkommen, og vi har foretaget tocifrede millioninvesteringer i IT og e-handel, samtidig med at vi har udviklet vores butikker, vinbarer og smagefaciliteter. Det er en langsigtet strategi, som nu viser sit fulde potentiale,” siger Mads Stensgaard, CEO hos Kjær & Sommerfeldt.

Digital vækst og nye markedsmuligheder

En central drivkraft bag det gode resultat er en markant digital satsning. De seneste investeringer i e-handel har styrket virksomhedens onlineunivers, hvor den digitale transformation har skabt en bedre kundeoplevelse og øget tilgængeligheden for både private og erhvervskunder. 

“Vi ser en stigende efterspørgsel på digitale købsoplevelser, og vores investeringer i e-handel og IT-infrastruktur har gjort det lettere for vores kunder at navigere i vores univers. Det fysiske og digitale salg spiller stadig mere sammen og skaber synergier på tværs af kanaler,” forklarer Anne Nicolajsen, CFO hos Kjær & Sommerfeldt.

Strategiske udvidelser og en forstærket organisation

Virksomheden har i 2024 desuden ekspanderet sine fysiske rammer med nye og udvidede lokationer, der understøtter forretningsstrategien og skaber bedre muligheder for at imødekomme kundernes behov. Samtidig har en markant organisationsudvikling styrket interne kompetencer og sikret en endnu stærkere position i markedet.

“Vi har investeret i de rette mennesker og de rette ressourcer for at ruste os til fremtiden. De seneste 10 nyansatte tilfører nye perspektiver og kompetencer, som understøtter vores vækststrategi og skaber en endnu mere dynamisk forretning,” siger Mads Stensgaard.

Ordentlighed og bærdygtighed går hånd i hånd

Kjær & Sommerfeldt arbejder aktivt på at gøre vinbranchen mere bæredygtig for at sikre en bedre fremtid for både mennesker og miljø. Ordentlighed og ansvarlighed har været en grundlæggende del af deres DNA siden 1875, og det gælder også, når det kommer til bæredygtighed, hvilket også fremgår i den nye 3. ESG rapport.

Det betyder at man i dag tilbyder restaurations- og B2B-kunder en samlet løsning, hvor de kan købe alle drikkevarer – ikke kun vin og spiritus, men også øl, vand og most. Med én bestilling, én levering og én faktura skaber Kjær & Sommerfeldt en effektiv og bæredygtig håndtering af drikkevarer.

“Vi ønsker at gøre det nemmere for vores kunder at drive forretning og samtidig tage et skridt i en mere bæredygtig retning. Når vi kan reducere antallet af leverancer og samle indkøbene ét sted, skåner vi både miljøet og vores kunders tid,” siger Mads Stensgaard, CEO hos Kjær & Sommerfeldt og fortsætter.

“Det her er en løsning, der både giver større fleksibilitet, færre administrative byrder og en mere bæredygtig logistik. Det er en naturlig forlængelse af vores arbejde med at tage ansvar for vores branche og kunder.”

Med dette initiativ ønsker Kjær & Sommerfeldt at sætte nye standarder for, hvordan restaurations- og B2B-branchen kan kombinere kvalitet med ansvarlighed.

Et blik fremad

Selvom vinmarkedet har været præget af stigende udfordringer, herunder ændringer i forbrugsmønstre og makroøkonomisk usikkerhed, viser Kjær & Sommerfeldts regnskab for 2024, at strategiske investeringer og en innovativ tilgang er vejen frem.

“Vi er bevidste om de udfordringer, som vinbranchen står over for, men vores resultater viser, at vi har en forretningsmodel, der kan modstå udsving i markedet. Vi vil fortsat investere i vores kunderelationer, vores digitale transformation og vores organisation for at sikre, at vi forbliver en førende aktør i markedet,” afslutter Mads Stensgaard.

Kjær & Sommerfeldt ser ind i 2025 med en solid position, en stærk organisation og en ambition om fortsat at udvikle og modernisere Danmarks ældste vinhandel.

Skrevet i: Detailhandel og en gros, Drikkevarer

Seneste nyt fra redaktionen

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

På AU Viborg er forskere nu klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO₂ og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. For nylig åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på dit

Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed04. 12. 2025

Dansk akvakultur kan stå over for et markant gennembrud i indsatsen for at reducere brugen af antibiotika. Forskere fra Københavns Universitet leder projektet AQUAPHAGE, der udvikler en virusbaseret teknologi, som kan anvendes som et bæredygtigt og målrettet alternativ til antibiotika i produktionen

Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltDrikkevarer04. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri hædres af Danske Ølentusiaster for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene. Bad Seed Brewing løb med hver femte stemme, da medlemmerne af forbrugerorganisationen

Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ04. 12. 2025

Der er fisk og skaldyr på menuen i årets sidste udgave af branchemagasinet Food&Drink, der nu er på gaden. Vi besøger blandt andet Krogs Fiskerestaurant og hører mere om forædling af fisk, der ikke altid behøves at være pivfrisk. Samme budskab får vi også fra en fiskeopdrætter i

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

Miljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

I forrige uge samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, skulle

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik