• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop14. 11. 2018 | Kasper Mundt-Nielsen

Kan mad og øl skabe gode rammer for liv på landet?

FødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop14. 11. 2018 By Kasper Mundt-Nielsen

I Herslev har samfundet samlet sig i en nystiftet fødevareklynge under navnet En del af Herslev. Til lanceringen af fødevareklyngen var mere end 100 kokke, politikere og fødevareproducenter fra nær og fjern mødt op, for at diskutere om hvordan mad og øl kan skabe gode rammer for liv både i byen og på landet.

Det er Mikkel Friis-Holm, Friis-Holm Chokolade, Tore Jørgensen, Herslev Bryghus og Carsten Hansen, Østagergård, der er gået sammen om at stifte En del af Herslev, som er et fødevare- og produktionsfællesskab, der blandt andet skal byde ind med et lokalt oplevelsessted for mad og øl af høj kvalitet. Fælles for virksomhederne i En del af Herslev er ønsket om et bæredygtigt fødevaresystem. Men der er også god forretning i kvalitet og fællesskab, kunne man høre fra prominente folk som bl.a. Adam Aamann og Trine Hahnemann, der begge samarbejder med de driftige folk i Herslev.
– Jeg får en særlig indflydelse, når jeg samarbejder tæt med folk som Tore i En del af Herslev. Fx når vi udvikler Aamanns egen øl til restauranterne, men også når det fx kommer til hvilke kornsorter, jeg gerne vil have fat i. En del af Herslev giver mig adgang til helt andre produkter og kvaliteter, og så er det selvfølgelig interessant at barbere alle de røvsyge mellemled af, så prisen også giver mening, forklarer Adam Aamann, kok og restauratør og indehaver af fem restauranter i København. Og Tore Jørgensen, Herslev Bryghus og en af de tre medstiftere, uddyber:
– En del af Herslev følger et fælles værdigrundlag, fordi vi oprigtigt tror på, at sammen kan vi mere. Vi kan producere bedre produkter, skabe bedre virksomheder og arbejdspladser – til gavn for vores natur og omgivelser. Men værdifællesskabet gør også den kommercielle del stærkere. Den tætte kunderelation gør partnerskaberne stærkere, så når Adam og jeg fx samarbejder tæt, er der større sandsynlighed for, at vi vil handle med hinanden i lang tid fremover.”

Kan mad og øl gøre en forskel?
Konferencens centrale spørgsmål ”Hvordan kan mad & øl skabe gode rammer for liv både i byen og på landet?” blev belyst fra flere forskellige vinkler. Både ift. hvordan kokke og fødevareproducenter sammen kan skabe endnu flere smagsoplevelser, men også om den betydning, som fødevareproduktion kan have for fx lokale arbejdspladser og social inklusion.
– Fremtidens fødevaresystem handler om kvalitet, men også om fællesskab og at skabe et helt samfund og arbejdsmarked, hvor der er plads også til dem, der ser en smule anderledes ud. Vi er alle sammen afhængige af hinanden, og det bør vi bruge på en positiv måde, fortæller Carsten Hansen,  og indehaver af Østagergård, en socialøkonomisk virksomhed, som bl.a. leverer mel til Aamanns og arbejdskraft til Friis-Holm Chokolade og Herslev Bryghus.

Tager ansvar for lokalområdet
Udover de tre stiftende virksomheder, er der lige nu tre partnervirksomheder, Kattinge Kraut, Herslev Grønvirke og Birthesminde, som alle er fødevarevirksomheder, der udover at tilhøre Herslev-området geografisk, også har forskelige samarbejdsflader med de øvrige virksomheder i fødevareklyngen. Bl.a. er Birthesmindes grise ivrige aftagere af Herslev Bryghus’ mask.
– Vi kan ikke gå og vente på, at forbrugerne selv finder vej i den fødevarejungle, der findes i dag. Eller at politikerne eller de store producenter ser lyset. Vil vi gøre en forskel, må vi starte med os selv, og derfor inviterer vi folk, fagfolk og foodies helt ud på landet, så de får en bedre forståelse for, hvordan fødevareproduktionen foregår. Vi vil åbne dørene og vise, hvordan kvalitet ser ud, dufter og smager, lyder det fra Mikkel Friis-Holm.


Alle i Herslev området kan blive En del af Herslev og måske kan initiativer som dette også tiltrække flere initiativrige producenter til området. De tre stiftere bliver hjulpet godt på vej af Tina Unger, der er forretningsudvikler i partnerskabet.
– Vi er overvældede af den interesse og spørgelyst, der har været i dag. Det siger os, at der er et reelt behov for at mødes og tale sammen. Men også at der er behov for at finde nye spændende veje for dansk fødevareproduktion. Både for producenter, politikere og forbrugere. Det vil vi gerne bidrage til, siger Tina Unger.

Skrevet i: Fødevareproduktion, Messer og konferencer, Miljø og sundhed, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed16. 10. 2025

Hanne Lakkenborg Kristensen er tiltrådt som professor i grøntsagsvidenskab ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet. Hun har markeret sig som en fagligt stærk forsker og ildsjæl, der kæmper for at få grøntsager højere op i samfundets bevidsthed. Når man taler med Hanne Lakkenborg

Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

Foodservice16. 10. 2025

Falsled Kro har modtaget en Michelin-nøgle som det eneste hotel vest for Storebælt. Det er afgørende for turismen til Sydfyn, mener kroen. Den internationalt anerkendte Michelinguide uddelte i sidste uge sine nye Michelin-nøgler til udvalgte hoteller, og i Danmark er blot otte hoteller blevet

Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

AktueltKonfektureMejeri16. 10. 2025

Froneri, en af verdens største isproducenter, har indgået aftaler om at overtage Food Unions europæiske isforretning, herunder Mejerigaarden A/a som bl.a har mærker som Premier-is, Hjem-IS, Polar is, Rønbjerg is og Underground is. De specifikke finansielle detaljer offentliggøres ikke. Den

Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

AktueltForskning og uddannelseFødevaresikkerhedMiljø og sundhed16. 10. 2025

I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise, og hvad risikoen er for, at de såkaldte evighedskemikalier i sidste ende ender i kød på danskernes tallerkener. PFAS er en fællesbetegnelse for en

Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

FoodserviceTop16. 10. 2025

Andelen af forgæves rekrutteringer i hotel- og restaurationsbranchen er faldet markant siden sidste år, men de regionale forskelle er fortsat store, fremgår det fra Horesta i deres seneste nyhedsbrev. Nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at udfordringen langt fra er

El Bulli-legende bag gigantisk bogværk

DrikkevarerFoodserviceForskning og uddannelseTop14. 10. 2025

I hele 60 bind vil den legendariske kok Feran Adrià og hans team forsøge at formidle al viden om gastronomi og vin. Vi var med, da bind 5-6 i seriens bøger om vin blev præsenteret i København. Hvordan formidler man al viden om mad og vin på en forståelig og anvendelig måde, så man kan tage lige

Økomesse vender tilbage til Malmø

AktueltMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed14. 10. 2025

Fokus på økologiske og bæredygtige fødevarer vender tilbage, når Nordic Organic Expo finder sted den 19.-20. november i Malmø. Nordens største messe for økologiske og bæredygtige fødevarer vender tilbage til Malmömässan den 19.-20. november 2025, når Nordic Organic Expo – tidligere kendt som

Danmarks største forhandler af espressomaskiner og espressokaffe åbner første showroom og kaffelaboratorium på Sjælland

Detailhandel og en grosDrikkevarer14. 10. 2025

Gazellevirksomheden Rigtig Kaffe, som har Danmarks største udvalg af bl.a. espressomaskiner og espressokaffe, åbner sit første showroom på Sjælland. De forventer at slå dørene den 29. oktober 2025, hvor kaffeelskere kan få glæde af unikke åbningstilbud. Med en fælles passion for kvalitetskaffe

Tican bliver en del af FødevareDanmark

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræPolitik og eksport14. 10. 2025

Tican melder sig ind i brancheorganisationen, FødevareDanmark. Indmeldelsen sker for at styrke sammenhængen og forståelsen på tværs af fødevarebranchen og sikre en stærkere samlet stemme for den danske fødevareproduktion. Tican, der med sine godt 1.000 medarbejdere i Thisted og Brørup og godt

Bog om smag på vej fra Noma

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse14. 10. 2025

Udover at være at være en af verdens mest anerkendte restauranter har Noma også udgivet en række bøger gennem årene - blandt andet Nomas bog om Fermentering. Nu er Noma snart klar med endnu en bog i serien, denne gang om at opbygge smag. Efter mange års smagen, testning og læring er The Noma

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

  • Spirax Sarco Danmark

    Skal vi hjælpe jer med at nå jeres mål for bæredygtighed?

  • DENIOS ApS

    Spar 432 kr* hver gang, du tømmer din IBC

  • DENIOS ApS

    Sådan tjekker du, om dit lithiumbatteri er defekt – og udgør en brandfare

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Højtiden nærmer sig – skal du med til ‘Julens Madscene’?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch Vacuum Solutions på DanFish International 2025 i Nordens Paris

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

    16.10.2025

  • Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

    16.10.2025

  • Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

    16.10.2025

  • Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

    16.10.2025

  • Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

    16.10.2025

  • El Bulli-legende bag gigantisk bogværk

    14.10.2025

  • Økomesse vender tilbage til Malmø

    14.10.2025

  • Danmarks største forhandler af espressomaskiner og espressokaffe åbner første showroom og kaffelaboratorium på Sjælland

    14.10.2025

  • Tican bliver en del af FødevareDanmark

    14.10.2025

  • Bog om smag på vej fra Noma

    14.10.2025

  • Hæder til Dansk Destilleri

    09.10.2025

  • Plantefonden deler 213,5 millioner kroner ud til 45 grønne projekter

    09.10.2025

  • Målet er en michelinstjerne: Christoffer Sørensen skal være køkkenchef på Lille Mølle

    09.10.2025

  • AI-vinrådgiver hjælper tusindvis af kunder hos Danmarks ældste vinhandel

    09.10.2025

  • Forskere genopliver yoghurt lavet af… myrer

    09.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik