• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

DrikkevarerFoodserviceTop16. 06. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Kaffen i forlystelsespakker skal også være god

DrikkevarerFoodserviceTop16. 06. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

I Fårup Sommerland og Djurs Sommerland oplever de, at færre gæster tager kaffekanden med, og de ser derfor deres snit til at øge fokus på kaffen. Det sker blandt andet med flere varianter af kvalitetskaffer.

– Cirka halvdelen af vores gæster køber mindst én kop kaffe under besøget, og langt de fleste foretrækker varianter som latte, iskaffe osv., der er baseret på espressokaffe, som italienerne er eksperter i, siger F&B Manager hos Fårup Sommerland, Ole Vestergaard Roed.

Hvis et besøg i sommerland indgår i sommerplanerne, kan man godt glæde sig til kaffen. Italiensk Lavazza har landet aftaler med flere forlystelsespakker, her i blandt Fårup Sommerland, Djurs Sommerland, Sommerland Sjælland og Legoland.

I Djurs Sommerland er medarbejderne blevet trænet af en barista fra Lavazza, der fortalte om de forskellige kaffevarianter og viste, hvordan man bedst brygger kaffen. Det fortæller Michael B. Nielsen, der er direktør og ejer af Djurs Sommerland:

– Der er sket rigtig meget på kaffen hos os i de seneste år. Førhen var der mange flere, der selv tog en termokande kaffe med til en dag i Djurs Sommerland. I dag er gæsterne mere kvalitetsbevidste og flere vil have god, friskbrygget kaffe i forskellige varianter. Det leverer vi sammen med Lavazza og ved hjælp af den barista-træning, vores medarbejdere har fået. Samtidig hjælper Lavazza også med optimering af kapaciteten. For det er også en vigtig del af kaffeoplevelsen, at man ikke skal stå i kø for længe.

For at kapacitet og kvalitet skal gå hånd i hånd har serviceteknikerne fra Lavazza sørget for korrekt opsætning, indstilling og nøje test af al udstyret inden sæsonstart. Dette er nogle af forudsætningerne for at servere den gode kop kaffe, også når det skal gå stærkt. Djurs Sommerland anvender blandt andet BLUE kapselsystemet fra Lavazza, som på få sekunder kan servere en glimrende espresso, uden brug af kværn eller afvejning af kaffe.

Danskerne har fokus på kvalitet, valgmuligheder og ansvarlighed

Hos Fårup Sommerland fremhæver Ole Vestergaard Roed, der er F&B Manager, økologi og espressobaserede varianter som nogle af årsagerne til at vælge Lavazza:

– Cirka halvdelen af vores gæster køber mindst én kop kaffe under besøget, og langt de fleste foretrækker varianter som latte, iskaffe osv., der er baseret på espressokaffe, som italienerne er eksperter i. Derfor var det naturligt at vælge Lavazza, som vandt stort i vores interne blindtest, og samtidig er kendt af både danske og internationale gæster. Vi gør en del ud af at fortælle gæsterne, at udover at kaffen er italiensk, er den også økologisk og certificeret.

Fårup Sommerland har valgt den økologiske iTierra! Alteco, som er Rainforrest Alliance certificeret. Det får gæsterne oplyst på forskellige måder. Fx er hele døren ind til cafeen dækket af fortællingen om, hvordan iTierra! kaffen er dyrket og produceret.

Dermed bekræfter Fårup Sommerland den tendens, som Lavazza oplever nu. Nemlig at danskerne stiller krav til kaffe, uanset om det er på restaurant, cafe, på arbejde, derhjemme – eller på tur i sommerland med familien.

Tom Faurschou, adm. direktør for Lavazza Danmark:

– Lavazza vinder hurtigt frem på B2B-markedet, fordi indkøberne kan se, hvor meget både smag og ansvarlighed betyder for deres kunder. Samtidig ser vi, at forbrugerinteressen for kaffe er vokset stødt over de sidste 10 år, og noget tyder på, at corona-nedlukningen kun har forstærket tendensen, hvilket fx udmønter sig i stigende efterspørgsel efter friskkværnede hele bønner og fuldautomatiske espressomaskiner.

Skrevet i: Drikkevarer, Foodservice, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

På AU Viborg er forskere nu klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO₂ og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. For nylig åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på dit

Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed04. 12. 2025

Dansk akvakultur kan stå over for et markant gennembrud i indsatsen for at reducere brugen af antibiotika. Forskere fra Københavns Universitet leder projektet AQUAPHAGE, der udvikler en virusbaseret teknologi, som kan anvendes som et bæredygtigt og målrettet alternativ til antibiotika i produktionen

Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltDrikkevarer04. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri hædres af Danske Ølentusiaster for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene. Bad Seed Brewing løb med hver femte stemme, da medlemmerne af forbrugerorganisationen

Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ04. 12. 2025

Der er fisk og skaldyr på menuen i årets sidste udgave af branchemagasinet Food&Drink, der nu er på gaden. Vi besøger blandt andet Krogs Fiskerestaurant og hører mere om forædling af fisk, der ikke altid behøves at være pivfrisk. Samme budskab får vi også fra en fiskeopdrætter i

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

Miljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

I forrige uge samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, skulle

Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

Drikkevarer02. 12. 2025

Ved årets European Coffee & Hospitality Awards blev det endnu engang understreget, at godt håndværk betaler sig. Italienske Lavazza blev i denne uge kåret til Best European Commercial Coffee Roaster for tredje år i træk. Det er en hæder, der baserer sig på mere end 10.000 nomineringer og

Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

Forskning og uddannelseFødevareproduktionRåvarer og ingredienser02. 12. 2025

Et nyt projekt støttet af Innovationsfonden undersøger, hvordan planteproteiner kan erstatte æg i visse af vores fødevarer – uden at gå på kompromis med hverken smag, konsistens eller bæredygtighed. Af Kimie Kongsøre Æg er lidt af en superingrediens i madlavning. De skummer, giver struktur

Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice02. 12. 2025

Black Friday har længe været et hit hos de private forbrugere, men konceptet tiltaler også de professionelle kunder. Det er meldingen fra Dagrofa Foodservice, som i fredags opnåede en markant samlet omsætningsrekord for de 30 lokale Cash & Carry-butikker. Særligt gouda, burgerbøffer og pommes

Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

AktueltFoodservice02. 12. 2025

Torsdag i sidste uge afholdt østrigske Falstaff en stor lanceringsevent for 350 mennesker i anledning af udgivelsen af deres nye magasin dedikeret til de nordiske og baltiske lande. Ved samme event lancerede Europas førende mad- og livsstilsmedie deres nye guide til Nordens bedste barer, mens en

FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

FødevareproduktionFødevaresikkerhedKød, fisk og fjerkræPolitik og eksportTop02. 12. 2025

Østre Landsret frifandt i november Fødevarestyrelsen for at have taget for høje priser for sin kødkontrol. Nu anker brancheorganisationen FødevareDanmark imidlertid afgørelsen til Højesteret, da man mener, at dommen er i strid med EU-retten. FødevareDanmark mener, at Fødevarestyrelsens

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik