• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Drikkevarer18. 02. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Kaffe har været med til at sikre stor omsætning

Drikkevarer18. 02. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Den schweiziske fødevarevirksomhed Nestlé, som har nordisk hovedkontor i Danmark, har i 2020 omsat for 580 mia. kr. Den organiske vækst endte på 3,6 pct. I Danmark koncernens kaffebrands haft en stor betydning for 2020.

Pandemien har også sat sine aftryk i den store Nestlé-koncern, men corona til trods, har man for tredje år i træk kunne præsentere en forbedring af den organiske vækst.

Nestlé-koncernens globale topchef, Mark Schneider, ser 2020 på denne måde:

– 2020 var et hårdt år for så mange, men alligevel er jeg inspireret af den måde, det har bragt os alle tættere sammen. Jeg vil gerne takke vores medarbejdere og vores partnere – fra landmænd til detailhandlere – som arbejdede sammen med os for at sikre levering af mad og drikke til alle lande. I dette hidtil usete miljø opnåede vi vores tredje år i træk med forbedring af organisk vækst, rentabilitet og afkast af investeret kapital.

Schneider peger på, at den globale pandemi ikke bremsede Nestlé:

– Vores ernæringsekspertise, digitale kapaciteter, decentrale struktur og innovationsmotor gjorde det muligt for os hurtigt at tilpasse os skiftende forbrugeradfærd og tendenser. Vi avancerede vores porteføljetransformation, fortsatte med at opbygge Nestlé Health Science til et ernæringskraftværk og udvidede vores tilstedeværelse i direkte-til-forbruger-virksomheder. Samtidig forblev vi fokuseret på bæredygtighed og satte vores vej til at nå netto nul drivhusgasemissioner inden 2050. Denne rejse forventes at understøtte fremtidig vækst og være indtjeningsneutral – den vil skabe værdi for samfundet og vores aktionærer. Ser vi frem til 2021, forventer vi fortsat forbedring af organisk vækst, rentabilitet og kapitaleffektivitet i tråd med vores værdiskabelsesmodel, siger han.

I Danmark har Nestlé Danmark i 2020 ifølge virksomhedens landechef Thomas Blomqvist haft fordel af Nestlés position som ’Nordisk Kaffehus’ med mange store brands:

– 2020 har været et Corona-år, hvor vi har haft fuld fokus på sikkerhed og sundhed for forbrugere, kunder og medarbejdere. Det har også været et år, hvor Nestlé som stort kaffehus med brands som fx Nescafé, Nespresso og Starbucks har vist sin styrke. Danskerne har drukket mere Nestlé-kaffe derhjemme end ellers på grund af Corona, og vi har desuden taget markedsdele, forstået sådan, at vi vokser mere end markedet generelt i de fleste af de kategorier, vi er aktive i, som fx plantebaseret mad, morgenmad, børnemad og konfekture. Så det har været et godt år for Nestlé Danmark, siger han.

Han mener, at brands er en stor driver i Nestlés danske salg:

– Det er klart, at danske forbrugere værdsætter vores produktportefølje med stærke mærker som kaffemærkerne og Hälsans Kök, KitKat, After Eight, Cheerios og NAN for at nævne nogle få. Vi vil fortsat være fokuseret på bæredygtighed og på sikkerhed for både vores kunder, forbrugere og medarbejdere, mens vi bruger meget tid og mange kræfter på at opretholde et højt serviceniveau over for detailhandlen og vores andre kunder, siger Thomas Blomqvist, der blev ny landechef for Nestlé Danmark midt i 2020.

Nespresso har udvidet sit sortiment i især 2020, hvor store kopper Nespresso-kaffe blev lagt til de velkendte mindre og mellemstore Nespresso-kopper. Det fortæller Gitte Sarlvit, Nespressos nordiske chef for PR & Brand Communication:

– I september lancerede Nespresso den første kaffemaskine i Vertuo-serien. Den kan brygge en hel kande kaffe på én kaffekapsel. Den danske kaffedrikker elsker sin store kop kaffe, og med Vertuo Next har vi nu en innovativ kaffeløsning, der helt enkelt brygger seks størrelser kaffe alt fra en espresso til en lille kande kaffe på 535 ml. Det ser ud til at falde i god jord hos de danske forbrugere, der har taget godt imod Vertuo Next – måske fordi kaffe er en indgroet del af vores kultur, og vi gerne hygger os sammen over en kop kaffe, siger hun.

Skrevet i: Drikkevarer

Seneste nyt fra redaktionen

MLDK: Stærk politisk vilje kan afværge de værste designfejl i det udvidede producentansvar

Detailhandel og en grosEmballageMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 09. 2025

Regeringen har aftalt at ville fjerne emballageafgiften samt udtrykt vilje til at indføre et loft over kommunernes andel af producentansvaret. Det mødes med stor tilfredshed hos Mærkevareleverandørerne. ”Det er stærkt, at regeringen har aftalt en ramme for et loft over, hvor store omkostninger

Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

Forskning og uddannelse16. 09. 2025

To glemte flasker i en kælder på Frederiksberg med bakteriekulturer fra 1890’erne har givet forskere fra Københavns Universitet et enestående indblik i Danmarks smøreventyr. Gennem avanceret DNA-analyse har de undersøgt indholdet i flaskerne som blandt andet bød på flere bakterielle overraskelser og

Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

AktueltForskning og uddannelse16. 09. 2025

Sønderborg Kommune, Hotel- og Restaurantskolen i Valby, EUC Syd og lokale samarbejdspartnere vil sammen undersøge muligheden for at etablere serviceuddannelser inden for hotel-, restaurations- og turismebranchen med internationalt udsyn og stærk lokal forankring. Et nyt partnerskab er ved at

Finansminister Nicolai Wammen besøgte økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer

AktueltFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 09. 2025

Mandag den 15. september lagde finansminister Nicolai Wammen vejen forbi Regionshospitalet i Randers for at lade sig inspirere af en af landets største økologiske succeser. Kan man reducere sit klimaaftryk, sænke sit madspild, spise langt mere efter kostrådene – for eksempel 580 procent flere

Mere end to ud af tre generation z’ere erstatter ugentligt et måltid med snacks

FoodserviceMiljø og sundhedTop16. 09. 2025

En ny undersøgelse fra analysevirksomheden YouGov viser, at danskerne ikke er blege for at skippe et måltid og erstatte det med en hurtig snack på farten. Specielt den yngre generation tyer oftere til det hurtige og lette alternativ. Den tendens bekymrer ernæringsekspert. Mad på farten kommer i

Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

AktueltMesser og konferencer11. 09. 2025

Onsdag den 10. september var fødevareleverandøren Dagrofa Foodservice værter for inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’ i TAP1 i København. Der var i år rekordstor opbakning til arrangementet med over 160 udstillere og 1.700 deltagere. En stor del af den danske fødevarebranche

Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

Messer og konferencer11. 09. 2025

Med omkring 4.300 udstillere og 135 fællesstande åbner Anuga Fine Food 2025 i Köln i sin hidtil største udgave. Fagmessen under Anuga-paraplyen viser, hvordan delikatesser, gourmetprodukter og basisfødevarer vinder global betydning. Fra Altunkaya Ins. Nak. Gida Tic. A.S. over Calvo

Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

Detailhandel og en gros11. 09. 2025

Dagrofa har stigende salg af kædernes egne mærker. Nu kan kunderne møde mere end 40 nye produkter i premium-mærket OMHU. Ost, pølser, laks, ris, pasta og pastasovs. Dagrofas premiumbrand OMHU har lige fået tilført mere end 40 nye varer, som er rettet mod forbrugere, der også kigger efter luksus

Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

AktueltMejeriMesser og konferencer11. 09. 2025

Lørdag den 20. september serverer ’Cheese Copenhagen’ et stort - og gratis - ostebord i TorvehallerneKBH: 86 danske oste fra store og små mejerier.  Er man interesseret i ost, bør man lægge vejen forbi det københavnske madmekka TorvehallerneKBH lørdag den 20. september. Fra kl. 11 til 16

Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

DrikkevarerMesser og konferencerTop11. 09. 2025

Festivalen Kaffe & Sensorik, der vender tilbage til Aarhus i oktober, samarbejder med den socialøkonomiske virksomhed Social Craft om at skabe nye arbejdspladser til dém, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Når festivalen Kaffe & Sensorik indtager Aarhus Congress Center den

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Ny butikschef i Dagrofa Foodservice Herning har stort lokalt kendskab

  • DENIOS ApS

    Sådan får du op til 50 % mere lagerkapacitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions fremviser avancerede produkter fra Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions på LabDays

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Sommerklassikere som grillpølser og flødeis er fortsat meget populære

  • DENIOS ApS

    Ses vi på HI-messen?

  • DENIOS ApS

    Her er nøglen til at undgå kontakt med defekte lithium-ion-batterier

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Guide: Hvornår skal du reparere vs. udskifte din vakuumpumpe?

  • DENIOS ApS

    NYHED: Brandsikkert opsamlingskar til opbevaring i sprinklerområder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer nyt globalt websted

  • DENIOS ApS

    Slut med at lede – få overblik over dine materialer 24/7

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • MLDK: Stærk politisk vilje kan afværge de værste designfejl i det udvidede producentansvar

    16.09.2025

  • Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

    16.09.2025

  • Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

    16.09.2025

  • Finansminister Nicolai Wammen besøgte økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer

    16.09.2025

  • Mere end to ud af tre generation z’ere erstatter ugentligt et måltid med snacks

    16.09.2025

  • Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

    11.09.2025

  • Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

    11.09.2025

  • Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

    11.09.2025

  • Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

    11.09.2025

  • Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

    11.09.2025

  • Ny digital løsning skal fjerne administrativt bøvl i danske professionelle køkkener

    09.09.2025

  • Bager fra Ørum skal kæmpe for Danmark ved EuroSkills 2025 i Herning

    09.09.2025

  • DLG Group kickstarter pilotprojekt, der skal dokumentere effekterne af regenerativ dyrkning

    09.09.2025

  • To nye profiler i Danish Crowns bestyrelse

    09.09.2025

  • Nyt ambassadørkorps skal styrke Food Festivals fremtid

    09.09.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik