• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Foodservice06. 08. 2024 | Mikkel Bækgaard

Internationalt drømmehold bag koreansk pop-up i Tivoli

Foodservice06. 08. 2024 By Mikkel Bækgaard

Bag sommersæsonens sidste pop-up i Det japanske Tårn står et dream team bestående den af dansk-koreanske stjernekok fra 2-stjernede restaurant Koan, Kristian Baumann, Youngjin Kim fra Koans søsterrestaurant, Juju, og den internationalt anerkendte kok og gastroentrepreneur, Reif Othman. De tre herrer udgør tilsammen; Modu – contemporary modern flavours og byder Tivolis gæster på en særlig pop-up, hvor Korea, Danmark og Tivoli smelter sammen og skaber en unik fine dining-oplevelse med rødder i et af verdens mest hypede køkkener – det koreanske.

Det internationale samarbejde kan kun opleves i én måned og kun i Tivoli, hvor forlystelseshavens gæster kan stifte bekendtskab med de tre kokkes versioner af koreansk fine dining. Reif Othmanns innovative stil og Youngjin Kims dybe forståelse af koreanske smage bliver kombineret med Kristian Baumanns enestående opmærksomhed på detaljer og skaber en kulinarisk sammenfletning af kontinenter og køkkener – alt sammen båret af tre stjernekokkes passion for det koreanske køkken.

Koreanske smage møder nordiske råvarer

De tre kokke har én gang tidligere delt køkken. I september 2022 samarbejdede de om en udsolgt middag i København. Det blev anset for at være en engangsoplevelse, men nu er det dynamiske trekløver samlet igen, og denne gang i en hel måned, hvor de præsenterer retter, der trækker på populære elementer fra deres tre restauranter; danske Koan og Juju og Hoe Lee Kow, Reif Othmans nyligt åbnede ukonventionelle koreanske restaurant i Dubai.

Modu byder på en 14-retters menu med retter som ”østers med yuzu & sesam”, ”makrel med shiso & grøn chili”, ”ørredrogn med æggeblomme og wasabi”, ”tofu med fjordrejer & GastroUnika Caviar” og ”nudler med aromatiske urter & blomster” – altså retter der parrer en dybtliggende kærlighed til det koreanske køkken med Nordens bedste råvarer. Pop-up’en vil også byde på en omhyggeligt udvalgt drikkemenu med vine og koreansk Sool (alkohol).

Koreansk Fine Dining har de seneste år taget den internationale gastronomiske scene med storm med den unikke blanding af traditionelle smage og moderne kulinarisk innovation. Modus take på koreansk fine dining er dybt forankret i kulinariske traditioner og med fokus på friske, lokale ingredienser, og skaber et dogmefrit og legende køkken.

Folkene bag Modu

Bag Modu står den singaporeanske kok Reif Othmann, som er en af få fuldstændigt selvfinansierede restauratører i de Forenede Arabiske Emirater og er kendt for sin utrættelige kulinariske innovation. Med en fusion af japanske, italienske, franske og koreanske indflydelser er hans madlavning både kreativ og trendsættende, hvilket har givet ham stor international anerkendelse og adskillige udmærkelser, bl.a. Chefs’ Choice Award i den første 50 Best Restaurants i Mellemøsten og Afrika, og en plads som den eneste kok på Arabian Business Top 100 Power List 2023. Sammen med ham i Det japanske Tårns køkken står Kristian Baumann, som er en af de varmeste navne på den danske og europæiske gastroscene.

Blot ti uger efter åbningen af hans koreanske fine dining restaurant, Koan, modtog den ikke én men to Michelinstjerner. Kristian Baumann har desuden en fortid på Noma og som køkkenchef og medejer på Restaurant 108. Det er også Kristian Baumann, der står bag den koreanske bistro, Juju, som dagligt bliver ledet af den tredje mand bag Modu; køkkenchef Youngjin Kim. Juju har med Youngjin Kim ved roret hurtigt etableret sig som et københavnsk hotspot og en favorit i mellemprislejet.  De tre kokke har på hver deres måde sat et tydeligt mærke på det gastronomiske verdenskort og i august og september samles de altså i Tivoli i Danmark.

Der er premiere på Modu den 23 august, og der kan spises til og med 22 september

Skrevet i: Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik