I takt med, at nitrogenteknologien i stigende grad vinder fodfæste på markedet, stiger interessen naturligt fra landets fødevareproducenter. En undersøgelse viser dog, at kendskabet til frysning med nitrogen og CO2 er lavt, og mange er i tvivl om fordelene set i forhold til traditionelle koldluftsfrysere. Det har fået virksomheden Linde Gas til at udvikle den enkle onlineguide: “Linde Køle/Fryse Guide.

Flere producenter har hørt, at nitrogenfrysning reducerer produktsvind sammenlignet med traditionel koldluftsfrysning. Men hvad er baggrunden? – og hvordan kan nitrogenteknologien hjælpe med at bevare fødevarekvaliteten og forbedre produktiviteten? Hvordan startes produktionen op, og hvordan finansieres den?
– Spørgsmålene var mange, og på denne baggrund går Lindes Køle/Fryse Guide ikke kun ind i konkurrenceparametre i fødevareproduktionen set i relation til nitrogen- og traditionel koldluftsteknologi, men vi dykker også dybere for de, som har lyst til at forstå baggrunden samt mulighederne for ”next step, fortæller Flemming Kay, markedschef for Linde Food i Danmark.
Online guide for øvede såvel som begyndere: http://www.linde-gas.dk/fryseguide
– Vi har udarbejdet denne guide for at alle nemt kan få et indblik i, hvordan indfrysning med nitrogen med fordel kan bruges som primær fryser eller som supplement i fødevareproduktionen, siger Flemming Kay.
Ud over at læse mere om facts og fordele ved nitrogenfrysning, er det muligt at downloade pdf-fil ”Fra kolde facts til cool cash” – det hurtige overblik over nitrogenfrysning. Herudover er der mere om ”Linde Lease & Freeze” – opstart med nitrogenfrysning – samt links til kunder, som i dag bruger nitrogenfrysning og fortæller om deres erfaringer.
Læs mere om frysning med nitrogen i LevnedsmiddelBladet: Frysning med nitrogen giver mindre svind og højere produktkvalitet