• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Detailhandel og en grosFoodserviceTop10. 08. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Her er danskernes favoritkøkken

Detailhandel og en grosFoodserviceTop10. 08. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Det er hverken klassisk fransk, børnenes favoritter fra Italien eller det stolte danske køkken, der er vores favoritkøkken. Derimod viser en undersøgelse af de mest googlede fødevare-keywords, at danskernes favoritter er langt mere eksotiske.

(Foto: Gerd Altmann fra Pixabay)

Det er den internationale måltidskassevirksomhed HelloFresh, der står bag undersøgelsen, der viser, at mens danskerne muligvis sværger til smørrebrød og stegt flæsk – skal vi vælge dansk i hvert fald – er vi i virkeligheden mest til køkkener langt fra vores eget. Det klassisk franske og ferie/børne-favoritterne fra Italien er slet ikke eksotisk nok: Det er mexicansk mad, der samlet set indtager førstepladsen hos danskerne.

Selvom Danmark er 5.649 kilometer væk fra Mexico, får danskerne alligevel jævnlige smagsprøver på det krydrede køkken fra Mellemamerika. Uanset om maden laves hjemme, nydes i restauranten eller bestilles som take away, er tre ud af fem danske regioner, inklusiv Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Sjælland, vilde med det mexicanske køkken.

– Det er interessant at se, hvor enige vi er om vores favoritkøkkener i Danmark. På trods af den store afstand mellem disse lande og vores middagsborde, er det fantastisk at se, hvor mange af os, der nyder de smagfulde retter fra rundt omkring i verden. Det tydeliggøres i den grad med disse søgeresultater, siger Josefine Duvander fra HelloFresh.

På anden- og tredjepladsen findes indisk og thai. Folk fra Region Syddanmark foretrækker indisk, mens folk fra Region Hovedstaden helst spiser thaimad.

Mexicansk mad er det ubesejrede verdenskøkken i 6 ud af Danmarks 10 største byer – inklusiv Aarhus, Esbjerg, Randers, Horsens and Vejle.

København er den eneste by blandt de 10 største, som foretrækker thaimad, mens Odense, Aalborg og Roskilde bedst kan lide indisk. Kolding er ligeligt splittet mellem mexicansk og indisk mad.

På billedet ser du favoritkøkkenet for 10 af Danmarks største byer målt på antal indbyggere for alle søgninger, der indeholder “mad”, “opskrift”, “opskrifter”, “køkken” og “retter”. By for by indtager mexicansk mad førstepladsen som favoritten i hele seks byer. Thailandsk mad får flest tænder til at løbe i vand i København. (Foto: HelloFresh/PR)

HelloFreshs research afslører også nationens livretter inden for hvert køkken. Med hele 40.500 månedlige søgninger indtager chili con carne en klar førsteplads som danskernes mexicanske livret. Til sammenligning søges der 18.100 gange på den populære guacamole om måneden og 9.900 gange på tortilla.

Butter chicken er den indiske ret, som får flest tænder til at løbe i vand med hele 22.200 søgninger hver måned. Også dahl-retter hitter hos danskerne med 14.800 månedlige søgninger, mens samosas sniger sig med i den indiske top 3 med 5.400 månedlige søgninger.

Med 8.100 månedlige søgninger på pad thai, er dette en sikker tredjeplads blandt de spændende verdensretter. Danskerne er også glade for stegte ris og forårsruller, som deler andenpladsen for de mest populære thairetter med 5.400 månedlige søgninger.

Du kan se top 10 mest populære retter fra Danmarks tre yndlingskøkkener på HelloFreshs hjemmeside.

Skrevet i: Detailhandel og en gros, Foodservice, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik