• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed09. 05. 2023 | Mikkel Bækgaard

Grøn omstilling af fødevaresektoren: Fødevareministeren til topmøde i Washington

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed09. 05. 2023 By Mikkel Bækgaard

Mere end 1000 deltagere bestående af beslutningstagere, virksomheder og interessenter er i disse dage samlet til AIM for Climate Summit i Washington DC, hvor Danmark er repræsenteret med fødevareminister Jacob Jensen (V) i spidsen. Øverst på topmødets dagsorden er, hvordan vi accelererer omstillingen af den globale fødevaresektor i en grønnere og mere bæredygtig retning.

Fødevareminister Jacob Jensen

Den internationale fødevarescene står over for en stor og afgørende opgave i de kommende år, når hele det globale fødevareerhverv i langt højere grad skal bidrage til den grønne omstilling.

Det gælder både selve driften af landbruget og ikke mindst de metoder og teknologier, vi gør brug af hele vejen gennem værdikæden, indtil sunde fødevarer rammer vores tallerkener.

Derfor er det også omdrejningspunktet for, at det amerikanske landbrugsministerium har taget initiativ til AIM for Climate Summit, som i disse dage løber af stablen i den amerikanske hovedstad.

Fødevareminister Jacob Jensen rejser mandag den 8. maj til Washington for at deltage på topmødet, og i den forbindelse siger han:

“Danmark er globalt set et lille land, men vi har klimaambitioner, der vejer langt tungere end egen vægtklasse. Fra dansk side er vi gået forrest på den grønne dagsorden med landbrugsaftalen fra 2021, hvor vi med bred opbakning i Folketinget satte et ambitiøst mål, der binder os til at reducere CO2-udledningerne fra landbruget med 55-65 pct. Det er samtidig ret unikt, at vi i Danmark har et fødevareerhverv, der aktivt bakker op om den grønne omstilling af branchen. De har endda sat deres eget reduktionsmål om at være klimaneutrale i 2050. Det er et stærkt signal fra vores danske fødevarebranche.”

En dansk indsats kan ikke stå alene

Fra dansk side er det ambitionen at hejse et flag for, at der skal sættes større skub i den grønne omstilling af den internationale fødevareproduktion og dele ud af danske erfaringer fra blandt andet landbrugsaftalen. Derudover er der i samarbejde med World Ressources Institute arrangeret en debat, hvor det skal diskuteres, hvordan beslutningstagere kan understøtte og skabe de rette incitamenter til at accelerere investeringer og teknologisk udvikling i den grønne omstilling af vores fødevaresektor.

Men en dansk indsats kan ikke stå alene, mener ministeren:

“For CO2 kender ikke til landegrænser. Derfor rejser jeg også til Washington med et ønske om, at vores ambitiøse landbrugsaftale, innovative grønne teknologier og stærke virksomheder kan skubbe på for at få resten af verden med i omstillingen. Det vil jeg som dansk fødevareminister selvfølgelig gøre mit for at gøre den globale sektor opmærksom på, så danske løsninger kan være en bærende drivkraft i den grønne omstilling. Vi har fra dansk side også en mulighed for at lade os inspirere af gode klimaløsninger andre steder i verden,” siger Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V).

Under topmødet deltager fødevareministeren desuden i ministermøder med landbrugsministre fra de øvrige deltagerlande, ligesom han skal holde taler ved faglige sessioner og være vært ved receptioner og faglige seminarer arrangeret i samarbejde med den danske fødevareklynge. Her vil også en række danske virksomheder være repræsenteret.

Skrevet i: Landbrug, Miljø og sundhed, Politik og eksport, Top, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik