• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodservice03. 05. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Geranium-kok bliver køkkenchef hos ambitiøse vestjyder

AktueltFoodservice03. 05. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Det er gastronomisk kreativitet og erfaring fra øverste hylde, der netop er rykket ind på Nørre Vosborgs relativt nyåbnede gourmetsatsning, N.V. Tasting – med 31-årige Kasper Skovgaard i rollen som ny daglig køkkenchef.  

Kasper Skovgaard flytter fra Geranium til N.V. Tasting.

Ambitionsniveauet får endnu et nøk op af mod de gastronomiske stjerner i det vestjyske. De seneste måneders corona-nedlukning er nemlig brugt effektivt på det Familien Bühlmann-drevede herregårdshotel Nørre Vosborgs relativt nyåbnede gourmetrestaurant, N.V. Tasting, med de 11 borde og de op til 30 eksklusive siddepladser. Således har man som permanent daglig ledelse af køkkenet identificeret og nyansat den tidligere Geraniumkok, 31-årige Kasper Skovgaard, som ny køkkenchef. Den overordnede rolle har han ikke prøvet før, men Kasper kommer til gengæld med en baggrund som bl.a. ”partiansvarlig” med to kokke under sig på den trestjernede Michelinrestaurant Geranium i København. Ligesom han også har været en skattet underordnet kok på bl.a. Kokkeriet, Almanak og Kokkedal Slot i Nordsjælland. Med sig til den kompromisløse herregårdsgourmet tager han også en helt ny assisterende køkkenchef, Simon Yoon Lehnemann, der kommer fra en køkkenchefstilling på navnkundige Rebel i København.

Det er Nørre Vosborgs hoteldirektør Thomas Holme, der – sammen med N.V. Tastings gastronomisk konceptansvarlige, Mads Cortsen, under hele etableringen af gourmetrestauranten – står bag ansættelsen af de to. N.V. Tasting slog for første gang dørene op så sent som 22. oktober sidste år, og nåede således kun at fungere i seks uger før seneste coronanedlukning. Interessen og erfaringen gav mod på mere;

– Og Kasper Skovgaard er en af de skarpeste kokke, som findes i Danmark. Han tager fantastisk gastronomi og internationale erfaringer med sig fra de bedste steder. Kompetencer, som jeg er overbevist om, at han vil videreudvikle på og personliggøre til gavn for N.V. Tasting, lyder skudsmålet fra Mads Cortsen.

– Kaspers systematik, sikre fornemmelse for, hvad der smagsmæssigt fungerer og fokus på brug af lokale råvarer, giver også maksimal mening her hos os. Vi har i vores omfattende dialog og opstart med ham kunnet mærke, at Kasper virkelig gerne vil det her køkken i en længere periode, tilføjer Holme.

Selv forklarer hovedpersonen sit vestjyske valg således:

– Muligheden for at markere og udvikle min egen gastronomi og få lov til at lede et så eksklusivt køkken med fokus på nogle af verdens bedste råvarer herunder en hele masse fede lokale fra hav, land og skov, kunne jeg selvfølgelig ikke lade gå fra mig. De her rammer, det tårnhøje ambitionsniveau, de fri tøjler, som jeg er tilbudt, og det medfølgende ansvar – det er en drøm, der går i opfyldelse. Det var bare det helt rigtige tidspunkt at udfordre mig selv og flytte til Vestjylland, siger Kasper på klingende nordsjællandsk, der afslører, hvor han er født og opvokset.

Med denne ret af let røget og saltet torsk der smør bagt med Gold selection caviar og en sauce på klaret kærnemælk, persille og edamame bønner er det svært ikke at drage paralleler til Geraniums stilrene serveringer.

Gastronomiskprofilerede hoteller

Også hos Familien Bühlmann, der driver hotellet på Nørre Vosborg, som et af foreløbig seks hoteller rundt om i Jylland, er man meget tilfreds med satsningen på den nye kompetente duo i gourmet-køkkenet. N.V. Tasting er placeret inden for voldgraven, i hovedbygningens næsten 400 år gamle og nænsomt gennemrenoverede bageri og grovkøkken – Vestjyllands ældste bindingsværkshus

– Det er ingen hemmelighed, at vi meget gerne ser, at Bühlmanns hoteller – de steder hvor det giver mening – samtidig får en gastronomisk profil, der matcher de bedste restauranters i landet. Det gælder her på N.V. Tasting, som det foreløbig også gælder med Restaurant Bühlmann på vores Hotel Scheelsminde i Aalborg, understreger medindehaver og koncerndirektør Danni Bühlmann. Netop Restaurant Bühlmann er bedst placerede nordjyske restaurant i seneste udgave af Den Danske Spiseguide. Og ambitionerne er ikke mindre med N.V. Tasting.

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

De Samvirkende Købmænd: Danskerne vil have lavere moms på fødevarer – og det kan sagtens lade sig gøre

Detailhandel og en grosPolitik og eksport18. 09. 2025

Fødevarepriserne har pil opad, og det rammer danskerne på pengepungen. Det er oplagt at lette momsen på fødevarer – og det kan endda nemt finansieres: Skal momsen på fødevarer sænkes til 15 pct., skal momsen på andre varer som f.eks. cykler og elektronik hæves med blot 1,6 pct. Det viser nye

I kamp for danskernes yndlingsfrugt: Danske butikker i fælles front for bananen

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMarkedsføringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 09. 2025

Coop, Netto, Rema 1000 og Lidl sender fælles opfordring til kunderne: Køb Fairtrade-bananer – for bondens løn og bananens fremtid. For første gang nogensinde går de største danske dagligvarekæder – Coop, Netto, Rema 1000 og Lidl – sammen i en fælles kampagne, der opfordrer danskerne til at

Grønt Marked inviterer til premiere på Biodiversitetsfestival

AktueltFrugt og grøntMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 09. 2025

Gæsterne kan smage, lytte, lære og opleve mangfoldigheden, når biodiversiteten på den københavnske madscene fejres for første gang. Mere end 30 producenter, landmænd, kokke, bagere, bryggere, biavlere, møllere, slagtere, pølsemagere og ostemagere samles til festival på Skjolds Plads d. 21.

MLDK: Stærk politisk vilje kan afværge de værste designfejl i det udvidede producentansvar

Detailhandel og en grosEmballageMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 09. 2025

Regeringen har aftalt at ville fjerne emballageafgiften samt udtrykt vilje til at indføre et loft over kommunernes andel af producentansvaret. Det mødes med stor tilfredshed hos Mærkevareleverandørerne. ”Det er stærkt, at regeringen har aftalt en ramme for et loft over, hvor store omkostninger

Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

Forskning og uddannelse16. 09. 2025

To glemte flasker i en kælder på Frederiksberg med bakteriekulturer fra 1890’erne har givet forskere fra Københavns Universitet et enestående indblik i Danmarks smøreventyr. Gennem avanceret DNA-analyse har de undersøgt indholdet i flaskerne som blandt andet bød på flere bakterielle overraskelser og

Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

AktueltForskning og uddannelse16. 09. 2025

Sønderborg Kommune, Hotel- og Restaurantskolen i Valby, EUC Syd og lokale samarbejdspartnere vil sammen undersøge muligheden for at etablere serviceuddannelser inden for hotel-, restaurations- og turismebranchen med internationalt udsyn og stærk lokal forankring. Et nyt partnerskab er ved at

Finansminister Nicolai Wammen besøgte økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer

AktueltFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 09. 2025

Mandag den 15. september lagde finansminister Nicolai Wammen vejen forbi Regionshospitalet i Randers for at lade sig inspirere af en af landets største økologiske succeser. Kan man reducere sit klimaaftryk, sænke sit madspild, spise langt mere efter kostrådene – for eksempel 580 procent flere

Mere end to ud af tre generation z’ere erstatter ugentligt et måltid med snacks

FoodserviceMiljø og sundhedTop16. 09. 2025

En ny undersøgelse fra analysevirksomheden YouGov viser, at danskerne ikke er blege for at skippe et måltid og erstatte det med en hurtig snack på farten. Specielt den yngre generation tyer oftere til det hurtige og lette alternativ. Den tendens bekymrer ernæringsekspert. Mad på farten kommer i

Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

AktueltMesser og konferencer11. 09. 2025

Onsdag den 10. september var fødevareleverandøren Dagrofa Foodservice værter for inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’ i TAP1 i København. Der var i år rekordstor opbakning til arrangementet med over 160 udstillere og 1.700 deltagere. En stor del af den danske fødevarebranche

Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

Messer og konferencer11. 09. 2025

Med omkring 4.300 udstillere og 135 fællesstande åbner Anuga Fine Food 2025 i Köln i sin hidtil største udgave. Fagmessen under Anuga-paraplyen viser, hvordan delikatesser, gourmetprodukter og basisfødevarer vinder global betydning. Fra Altunkaya Ins. Nak. Gida Tic. A.S. over Calvo

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    OTTO Digital Services til systemer

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Ny butikschef i Dagrofa Foodservice Herning har stort lokalt kendskab

  • DENIOS ApS

    Sådan får du op til 50 % mere lagerkapacitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions fremviser avancerede produkter fra Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions på LabDays

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Sommerklassikere som grillpølser og flødeis er fortsat meget populære

  • DENIOS ApS

    Ses vi på HI-messen?

  • DENIOS ApS

    Her er nøglen til at undgå kontakt med defekte lithium-ion-batterier

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Guide: Hvornår skal du reparere vs. udskifte din vakuumpumpe?

  • DENIOS ApS

    NYHED: Brandsikkert opsamlingskar til opbevaring i sprinklerområder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer nyt globalt websted

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • De Samvirkende Købmænd: Danskerne vil have lavere moms på fødevarer – og det kan sagtens lade sig gøre

    18.09.2025

  • I kamp for danskernes yndlingsfrugt: Danske butikker i fælles front for bananen

    18.09.2025

  • Grønt Marked inviterer til premiere på Biodiversitetsfestival

    18.09.2025

  • MLDK: Stærk politisk vilje kan afværge de værste designfejl i det udvidede producentansvar

    16.09.2025

  • Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

    16.09.2025

  • Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

    16.09.2025

  • Finansminister Nicolai Wammen besøgte økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer

    16.09.2025

  • Mere end to ud af tre generation z’ere erstatter ugentligt et måltid med snacks

    16.09.2025

  • Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

    11.09.2025

  • Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

    11.09.2025

  • Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

    11.09.2025

  • Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

    11.09.2025

  • Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

    11.09.2025

  • Ny digital løsning skal fjerne administrativt bøvl i danske professionelle køkkener

    09.09.2025

  • Bager fra Ørum skal kæmpe for Danmark ved EuroSkills 2025 i Herning

    09.09.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik