• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodservice03. 05. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Geranium-kok bliver køkkenchef hos ambitiøse vestjyder

AktueltFoodservice03. 05. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Det er gastronomisk kreativitet og erfaring fra øverste hylde, der netop er rykket ind på Nørre Vosborgs relativt nyåbnede gourmetsatsning, N.V. Tasting – med 31-årige Kasper Skovgaard i rollen som ny daglig køkkenchef.  

Kasper Skovgaard flytter fra Geranium til N.V. Tasting.

Ambitionsniveauet får endnu et nøk op af mod de gastronomiske stjerner i det vestjyske. De seneste måneders corona-nedlukning er nemlig brugt effektivt på det Familien Bühlmann-drevede herregårdshotel Nørre Vosborgs relativt nyåbnede gourmetrestaurant, N.V. Tasting, med de 11 borde og de op til 30 eksklusive siddepladser. Således har man som permanent daglig ledelse af køkkenet identificeret og nyansat den tidligere Geraniumkok, 31-årige Kasper Skovgaard, som ny køkkenchef. Den overordnede rolle har han ikke prøvet før, men Kasper kommer til gengæld med en baggrund som bl.a. ”partiansvarlig” med to kokke under sig på den trestjernede Michelinrestaurant Geranium i København. Ligesom han også har været en skattet underordnet kok på bl.a. Kokkeriet, Almanak og Kokkedal Slot i Nordsjælland. Med sig til den kompromisløse herregårdsgourmet tager han også en helt ny assisterende køkkenchef, Simon Yoon Lehnemann, der kommer fra en køkkenchefstilling på navnkundige Rebel i København.

Det er Nørre Vosborgs hoteldirektør Thomas Holme, der – sammen med N.V. Tastings gastronomisk konceptansvarlige, Mads Cortsen, under hele etableringen af gourmetrestauranten – står bag ansættelsen af de to. N.V. Tasting slog for første gang dørene op så sent som 22. oktober sidste år, og nåede således kun at fungere i seks uger før seneste coronanedlukning. Interessen og erfaringen gav mod på mere;

– Og Kasper Skovgaard er en af de skarpeste kokke, som findes i Danmark. Han tager fantastisk gastronomi og internationale erfaringer med sig fra de bedste steder. Kompetencer, som jeg er overbevist om, at han vil videreudvikle på og personliggøre til gavn for N.V. Tasting, lyder skudsmålet fra Mads Cortsen.

– Kaspers systematik, sikre fornemmelse for, hvad der smagsmæssigt fungerer og fokus på brug af lokale råvarer, giver også maksimal mening her hos os. Vi har i vores omfattende dialog og opstart med ham kunnet mærke, at Kasper virkelig gerne vil det her køkken i en længere periode, tilføjer Holme.

Selv forklarer hovedpersonen sit vestjyske valg således:

– Muligheden for at markere og udvikle min egen gastronomi og få lov til at lede et så eksklusivt køkken med fokus på nogle af verdens bedste råvarer herunder en hele masse fede lokale fra hav, land og skov, kunne jeg selvfølgelig ikke lade gå fra mig. De her rammer, det tårnhøje ambitionsniveau, de fri tøjler, som jeg er tilbudt, og det medfølgende ansvar – det er en drøm, der går i opfyldelse. Det var bare det helt rigtige tidspunkt at udfordre mig selv og flytte til Vestjylland, siger Kasper på klingende nordsjællandsk, der afslører, hvor han er født og opvokset.

Med denne ret af let røget og saltet torsk der smør bagt med Gold selection caviar og en sauce på klaret kærnemælk, persille og edamame bønner er det svært ikke at drage paralleler til Geraniums stilrene serveringer.

Gastronomiskprofilerede hoteller

Også hos Familien Bühlmann, der driver hotellet på Nørre Vosborg, som et af foreløbig seks hoteller rundt om i Jylland, er man meget tilfreds med satsningen på den nye kompetente duo i gourmet-køkkenet. N.V. Tasting er placeret inden for voldgraven, i hovedbygningens næsten 400 år gamle og nænsomt gennemrenoverede bageri og grovkøkken – Vestjyllands ældste bindingsværkshus

– Det er ingen hemmelighed, at vi meget gerne ser, at Bühlmanns hoteller – de steder hvor det giver mening – samtidig får en gastronomisk profil, der matcher de bedste restauranters i landet. Det gælder her på N.V. Tasting, som det foreløbig også gælder med Restaurant Bühlmann på vores Hotel Scheelsminde i Aalborg, understreger medindehaver og koncerndirektør Danni Bühlmann. Netop Restaurant Bühlmann er bedst placerede nordjyske restaurant i seneste udgave af Den Danske Spiseguide. Og ambitionerne er ikke mindre med N.V. Tasting.

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

Foodservice18. 12. 2025

Norrlyst Koncernen tager næste store skridt i sin vækstrejse og opkøber de resterende ejerandele i Cadence Group, hvilket betyder, at koncernen nu ejer 100% af det populære brunch- og bagerikoncept. Cadence Group driver i dag fire restauranter samt en fabrik i Herlev og er kendt for at levere

100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har åbnet en ny ansøgningsrunde til en pulje med 100 millioner kroner. De 100 millioner kroner skal gå til projekter, der kan styrke den grønne omstilling af den danske fødevaresektor. Puljen kan søges frem til 19. februar 2026. Godt grønt nyt til de

Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

AktueltPolitik og eksport18. 12. 2025

Food Nation markerede den 15. december 2025 den officielle åbning af fødevareklyngens Visitor Centre i København i nye fysiske rammer. Det opdaterede og udvidede udstillingsvindue præsenterer det ypperste inden for danske fødevareløsninger, bæredygtig innovation og globalt samarbejde. Ved

Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

AktueltFødevareproduktionLandbrug18. 12. 2025

For dansk landbrug har 2025 været et fremragende år drevet af husdyrproduktion og en god høst. Men begyndende prisfald og strammere politiske krav kan hurtigt skubbe til balancen. Fremtiden kræver heftige investeringer og tilpasninger, hvis dansk landbrug skal fastholde sin stærke

Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

I juni blev Sundskolen i Nykøbing Falster den eneste folkeskole på Lolland-Falster, som kom med i det nationale skolemadsforsøg, hvor 191 skoler over hele landet afprøver skolemad. Skolemadsforsøget blev sat i gang i november og har indtil nu været en stor succes. Formålet med skolemadsforsøget

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Kendt leverandør til bagerier fusionerer med Nemco

  • Ardo NV Denmark Office

    En klassiker med rødder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Et tilbageblik på året der gik

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

    18.12.2025

  • 100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

    18.12.2025

  • Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

    18.12.2025

  • Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

    18.12.2025

  • Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

    18.12.2025

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik